Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Pozostałe - Tablica rejstracyjna US

Grzela44 - 2011-06-01, 16:59
Temat postu: Tablica rejstracyjna US
Witam widziałem u kilku osób u nas na forum tablice rejestracyjna z tylu która idealnie pasuje do blendy US. I mam takie pytanie gdzie została wykonana, z jakiego materiału, i w jakiej cenie? :co?: Bo mam u siebie nasza kwadratowa tablice ale wygląda to tragicznie. :beczy:
Wvojtek - 2011-06-01, 17:10

Grzela44, alledrogo się kłania. na zamówienie robią ;)
Grzela44 - 2011-06-01, 17:42

Tak z tym ze na allegro prawie wszedzie pisze ze nie wykonuja kopi orginalnych tablic rejstracyjnych. Taka tablica jest wytlaczana z aluminium, czy jakies inne tworzywo (bo jak z twozywa to moge sobie taka zrobic w agencji reklamowej u mnie w miescie).
Paweł J. - 2011-06-01, 20:23

Grzela44 napisał/a:
Tak z tym ze na allegro prawie wszedzie pisze ze nie wykonuja kopi orginalnych tablic rejstracyjnych.

Tak, gdyz kopiowanie tablic w PL jest nielegalne i ścigane z urzędu-pewnie tylko po to jest ten wpis w aukcji. Nigdzie też w legalny sposób nie dostaniesz hologramu do niej.....tzn do tej z allegro, która mimo iż nie jest "kopią" oryginału, takze nie jest legalna.

zeniTh - 2011-06-01, 20:56

http://www.ago.konst.pl/oferta.html
tu robią
napisz do niech maila i załatwisz wszystko

Grzela44 - 2011-06-01, 21:09

Ok dzieki za odpowiedz. :oklaski:
szefuniopaslek - 2011-07-02, 11:30

Witam, chce zrobić tablice US pasującą do blendy.
Kontaktowałem się z firmą którą zamieścił zeniTh, no ale oni nie robią tego z homologacją.

Można gdzieś zrobić taką tablice żeby była z homologacją?
No i jeżeli zrobię taką podróbkę w tej firmie jakie mogę mieć problemy?
Czy ktoś z was miał już problemy z niebieskimi z taką tablicą?

Vento-Łukasz - 2011-07-02, 12:42

szefuniopaslek, nigdy nie dostaniesz takiej tablicy z homologacja. z homologacja to tylko w urzedzie ale bedzie wystawała .

a jesli chodzi o misiaków to moga ci zabrac za to dowód rej. ale ja jezdze ponad rok i sie nie czepiaja bo widza ze czytelna itp.

szefuniopaslek - 2011-07-02, 12:49

No to je*** to, robię US :)

Najwyżej będę woził normalną blachę w bagażniku.
Powiedz mi jeszcze gdzie robiłeś.

Vento-Łukasz - 2011-07-02, 15:36

ja robiłem w tej firmie co zeniTh, linka podał płaciłem 72zł z przesyłka pobraniowa :)
zeniTh - 2011-07-02, 19:15

no jak się trafi jakiś ch*j to może Ci i 500 zł mandatu wlepić i zabrać dowód
ale jak będziesz woził normalna w bagażniku i zmienisz to nic Ci nie powinni zrobić
przecież multum ludzi ze środowiska tuningowego, nie tylko VAG, jeździ z takimi tablicami

Mack - 2011-07-03, 15:52

tak? tablice? koleżka ma taką jednorzędową w civicu 8 gen (coupe tylko na amerykę robione) http://www.honda-tech.com...=1&d=1243892349
tam jest tylko blenda na małą us tablicę.
http://farm3.static.flick..._5c6a88af0b.jpg
nasza kwadratowa wygląda beznadziejnie wiec zamowil w ago, zalozyl, po jakims czasie przyszlo do domu... wezwanie na policję do stawienia sie w celu wyjasnień. wyobraźcie sobie że ktos za nim jechał i zrobił zdjęcie. potem pojechał na policję i złożył donos. zeznania itp. kolega musial sie tlumaczyc. i wersja"oficjalna" to taka ze niby pojechal na zlot i zapomnial spowrotem zalozyc tej nasze kwadratowej. ale i tak sprawa byla w sądzie :pała: dostal mandat 100zł a tylko dlatego ze jeszcze sie uczy i jest na utrzymaniu rodziców. a groziło mu 400zł
dlatego nie przepadam za tymi tablicami. bo po co na swoją odpowiedzialność ściągać kłopoty na głowę... :mur: