Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Gaz/Benzyna - Gaśnie podczas jazdy na biegu

Skwira - 2011-06-02, 12:37
Temat postu: Gaśnie podczas jazdy na biegu
Witam,
mam mały problem od 2 dni, pierwszy raz jak mi zgasł gdy jechałem jakoś 100km/h myslałem że niechcący nogą zaczepiłem smycz i zgasł ale następnego dnia zrobiło sie tak samo i w tym samym miejscu. Wczoraj zgasł podczas jazdy i juz nie ruszył. Zostawiłem go na jakieś 2 godziny i odpalił. Jeśli chodzi o kręcenie to kręci bez problemów z tym że przy przekręceniu kluczyk przez chwile łapie gaz i gasnie. Wskazówka skacze dosłowanie jak na filmach na których się ścigają. Nie wiem czy to jest odcięcie zapłonu czy jak ale to dziwne przy 2 tysiącach obrotów. Orientujecie sie co mogło mu sie stać? Podkreślam gaśnie na biegu nawet przy szybkiej jezdzie i nie za specjalnie odpala z takich prędkości w których gaśnie.

Pozdrawiam Skwira

krzys9262 - 2011-06-02, 17:55

zdarza sie to na samym gazie czy na benzynie też? :) Pozdrawiam kolege z Mrozów :papa:
garsija100 - 2011-06-05, 23:03

a on ci odpala jak jest zagrzany??
Skwira - 2011-06-08, 21:53

Dobra, zrobiłem jakaś kostka w stacyjce :) i jeździ ale teraz kolejny problem :) Obroty same wzrastają z chwili na chwile, przy naciskaniu sprzęgła wskakuje na 3 tysiace obrotów :) JAk myślicie co to bo mnie zaraz cos trafi :)
vst93 - 2011-06-09, 09:11

Może tarcze od sprzęgła? Albo dodajesz gazu przypadkiem jak naciskasz sprzęgło? Na początku mojej kariery motoryzacyjnej też tak miałam- skończyło się jak odsunęłam nieco fotel do tyłu :P
Skwira - 2011-06-09, 16:39

Ja Mam noge obok :D sam daje gazu, silniczek korkowy sie rozwalil tylko w sklepie nie chca mi tego sprowadzic a na allgro nie wiem jaka jest pewnosc ze dobry kupie :)
krzys9262 - 2011-06-09, 18:25

możesz jeszcze na szrot jechać, ;) ostatnio na złomie na dąbrowie stał passat z silnikiem 1.8 daleko nie masz , a może akurat bedzie dobry, i też groszowe sprawy u nich bedą, 1,50zł za kilo no to ile silniczek krokowy waży...., dasz na piwo i może bedzie dobrze :]
Skwira - 2011-06-09, 22:50

Oki Oki to podskoczę zobaczę ;) Moze sie akurat trafi :) Byla tragedia 4 tys obrotow a teraz 1.5 ;)