|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Inne auta forumowiczów - Bmw e36 compact 1.8is
Mati_89 - 2011-06-13, 21:33 Temat postu: Bmw e36 compact 1.8is A więc tak jak już wcześniej wspominałem Ventka znalazła nowego właściciela no i czas przyszedł przedstawić jej następce jakim jest
BMW e36 compact
rok 1995
1.8is 140km bp+lpg
Wyposażenie :
wspomaganie kierownicy
el. lusterka
el. szyby
klima
podgrzewane fotele
centralny zamek + alarm
Abs
2 poduszki
i to by było chyba na tyle.
Jak narazie jestem bardzo zadowolony zwłaszcza z silniczka
Sentyment do forum został więc nie mogłem się oprzeć żeby jej tu nie pokazać bo nie mam zamiaru się żegnać z forum
Uploaded with ImageShack.us
WAFEL - 2011-06-14, 15:33
nie jestem fanem bmw (Bedziesz Mial Wydatki) obys ty ich nie mial i niech piecownia sluzy
Wvojtek - 2011-06-14, 15:36
piękna ta bestia
Rafik - 2011-06-14, 22:06
WAFEL napisał/a: | nie jestem fanem bmw |
tez nie byłem dopóki nie przesiadłem sie z venta na poczciwe 535i na vanosie i szperze w sekwencji bo na bene bym nie wyrobił chyba hehe daje rade czesci nieco drozsze ale daje rade zwłaszcza moc
ładny compakcik Mati szkoda ze nie zakupiłeś w kupejce albo w sedanie ja uwazam kompakta za jakowy nie wypał 3 serii nigdy mi sie nie podobał za krótki jakis
Bezawaryjności i szerokosci
Mati_89 - 2011-06-14, 23:18
Powiem szczerze że szukałem kupety ale trafiła sie ta więc trzeba było brać bo naprawdę ciężko dostać bmw w godnym stanie.
Co do części to bez przesady nie są drogie na rynku jest teraz mnóstwo zamienników.
Stereotypy typu Bedziesz Miał Wydatek jakoś do mnie nie przemawiały nigdy jestem tego zdania że każde auto to skarbonka i z tym trzeba się pogodzić.
Od dawna chorowałem na BMW, niestety ale trzeba przyznać że jazda BMkom jest dużo dużo lepsza od jazdy poczciwym ventem
Rafik - 2011-06-15, 09:10
Mati_89 napisał/a: | Co do części to bez przesady nie są drogie na rynku jest teraz mnóstwo zamienników. |
Te zamienniki z najnizszej półki co przy montażu potrafią sie połamać uszkodzic to juz takie przerabialem nie masz racje ale z zamiennikami bywa róznie wiec i zależy jak podchodzisz do auta czy dlugo bedziesz nim jezdził i wogole to wtedy włożysz lepszej jakości czesc zeby pozniej za miesiąc dwa nie rozbierac tego znowu
Mati_89 napisał/a: | niestety ale trzeba przyznać że jazda BMkom jest dużo dużo lepsza od jazdy poczciwym ventem |
Ya Naturlich
vwkrzysio - 2011-06-15, 17:01
ładne autko ale w kupecie było by ładniejsze
e36 to, to co tygrysy lubią najbardziej
Po zakupie venciaka miałem przyjemność przejechać się e36 2.0 z vanosem (150kunia) który akurat jest najlepiej odczuwalny w tej wersji silnikowej no i powiem że żałowałem wtedy że nie przejechałem się tym wcześniej
Jakie mody
Mati_89 - 2011-06-15, 21:58
Cytat: | Jakie mody |
Jak narazie to nie przewiduje żadnych zostaje tak jak jest, ewentualnie nerki zmienie na oryginalne
Przemek - 2011-06-15, 22:01
Mati a nie było coupe w 2.5 . bo tak compact to troszki nie dorobiony przez bmw . no ale od biedy może być. szkoda że nie pozostałeś w VAG group
Mati_89 - 2011-06-15, 22:12
Pisałem wcześniej że nie łatwo jest znaleść bmw w niedojechanym stanie, co do 2,5 to chyba nie stać by mnie było go utrzymać ,a 140km w 1.8 mi w zupełności wystarczy
Przemek - 2011-06-15, 22:21
W automacie sa jeszcze w miarę zdrowe.
Mati_89 - 2011-06-15, 22:25
A w automacie to sobie można w d..e wsadzić to tak jak ja bym ciebie zapytał czy nie było jakiegoś VR6 jak kupowałeś vento
Przemek - 2011-06-15, 22:26
w okolicy nie było . a jestem za leniwy zeby szukać dalej niz 30 kilometrów od domu
Mati_89 - 2011-06-15, 22:28
jasne a już jakby nic w okolicy nie było to bys dużego fiata kupił
Bartek - 2011-06-18, 20:00
Gratuluję samochodu, ja też zrobiłem ten sam krok i nie żałuję. Powiedzenia typu "będziesz miał wydatki" rozsiewają ludzie którzy z marką nigdy nic wspólnego nie mieli, swoje E36 mam ponad rok i wymieniłem podstawowe części eksploatacyjne których ceny nie są dużo wyższe od cen części do VW. Jazda E36 a Ventem to dwa różne światy, RWD robi swoje
Rafik napisał/a: | tez nie byłem dopóki nie przesiadłem sie z venta na poczciwe 535i na vanosie i szperze w sekwencji bo na bene bym nie wyrobił chyba hehe daje rade czesci nieco drozsze ale daje rade zwłaszcza moc |
O jakim modelu 5er piszesz ?
bradley - 2011-06-18, 20:14
E36 kojarzy mi sie z silniczkiem 1.6, naklejkami, spzojlerami i umcu umcu. To prawie jak golf tylko inny znaczek na masce
A jak kupowac bmw to chyba tylko z salonu bo za duzo wsiowych lebkow pierdzialo w fotel i palilo bezmyslnie laczki zajezdzajac skrzynie, sprzeglo i tylny most. Dlatego wlasnie nie jezdze BMW bo chcialbym jeszcze pojezdzic autem i nie miec wydatkow
Mlody~ - 2011-06-19, 06:36
bradley napisał/a: | A jak kupowac bmw to chyba tylko z salonu bo za duzo wsiowych lebkow pierdzialo w fotel i palilo bezmyslnie laczki zajezdzajac skrzynie, sprzeglo i tylny most. | Nie no bo pewnie, bo każdy golf 3 i veno to jest (*^*^%$ taka kosa że *(&@^*& staje. I przez takich luzdzi marka traci ... Bo że wożą się koksy bmw to nie znaczy ze każde będzie wieśniackie. U mnie w mieście chłopaki podjerzdzają be em ką, sier rą i jest taka kosa że mi Ventem wstyd stać. Ale bmw będziesz miał wydatki bo przecież ktoś powiedział "będziesz miał wydatki" (oczywiście jeden z jakiś nadzianych kretynów) i nikt nie chce kupić bmw ...A ten kto nie miał BMW nie docenia tej marki i ma najwięcej do powiedzenia Jak dla mnie szkoda że compact, ale jeśli się go dobrze zrobi to jest kosiar
Paweł J. - 2011-06-19, 08:26
Klimatyczne to autko....taki czarnuch
BMW ma dużą gamę mocnych silników
Co do stereotypów...BMW być może jeździ buractwo, ale jeżdżą także lekarze, nauczyciele, budowlańcy, sprzedawcy, policjanci, hodowcy drobiu, itd itd.....jak to z każdym autem bywa, wiec nie ma co generalizować
bradley - 2011-06-19, 10:58
Paweł J. napisał/a: | Co do stereotypów...BMW być może jeździ buractwo, ale jeżdżą także lekarze, nauczyciele, budowlańcy, sprzedawcy, policjanci, hodowcy drobiu, itd itd.....jak to z każdym autem bywa, wiec nie ma co generalizować |
Wydaje mi sie, ze oni celuja wyzej niz w zajechane E36 z mocarnym 100KM silnikiem 1.6 a niestety najwiecej takich kozakow widuje na drogach. Co na to poradze
Prawdziwe BMW zaczynaja sie od pojemnosci 2.0 w gore. Na pewno nie kupilbym czegos slabszego od 1.8is bo jakbym chcial przemieszczac sie z pkt A do B to bym kupil malucha bo to przeciez tez pojazd
Vento dupy nie urywa ale to nie ten segment pojazdow.
sebastian - 2011-06-19, 11:12
bradley napisał/a: | Wydaje mi sie, ze oni celuja wyzej niz w zajechane E36 z mocarnym 100KM silnikiem 1.6 a niestety najwiecej takich kozakow widuje na drogach. Co na to poradze |
No dokładnie. Mi też się Beemki podobają, ale od E46 w górę. E36 też jest ładne, ale właśnie przez to buractwo mnie obrzydziło. Też nie mówię, że wszyscy tacy są, ale większość.
Wpisałem, tak dla porównania takie hasła na YT: Golf III, BMW e36, Calibra. I wszędzie, co któraś pozycja: Palenie gumy, drifting, bournout, itp. itd. A to wszystko przez młodzież wiejską, chcącą się tylko popisać. Cytat: | Vento dupy nie urywa ale to nie ten segment pojazdow. | I to jest właśnie to. Są auta, że nawet i wstyd im wiochę robić
A co do Compakcika: Ładny, elegancki czarnuch. Tylko ostrożnie z gazem, żeby Ci dupci nie obróciło na zakręcie
Wydym - 2011-06-19, 11:35
He E-36 jest dobrą bazą do modów Oto Foto Beci kolegi Bujonika...Która wywodzi się z Grądy Garage ..Fajnie czasem pomóc i mieć satysfakcję Wyjechała w tym roku Na Kozienice i od razu puchar za najlepszego Germana Zimą swapujemy z 2,0 na ....
Więcej zdjęć na Syndykacie
Paweł J. - 2011-06-19, 14:11
sebastian napisał/a: | młodzież wiejską |
Ja pie..ole, co za "błyskotliwe" stwierdzenie Ludzie używajcie czasami szarych komórek, mimo iż jestem ze wsi mnie to nie rusza, bo wiem, że takie wypowiedzi świadczą tylko o osobie, która je wypowiada, ale pamiętajmy o innych.....może ktoś się poczuje urażony
Chyba nie ma buractwa zarezerwowanego tylko dla młodzieży wiejskiej.....młodzież miejska także potrafi "zabłysnąć".
I już chyba nie ma co dowalać Mateuszowi, kupił BMW, to sobie kupił, chyba grzechu nie popełnił.....pięknie go skwitowaliście, po tylu latach spędzonych na forum.
bradley - 2011-06-19, 16:21
Paweł J., sam jestem ze wsi wiec mnie to nie rusza
sebastian - 2011-06-19, 20:01
Paweł J. napisał/a: | Ja pie..ole, co za "błyskotliwe" stwierdzenie |
Owo "błyskotliwe" stwierdzenie odnosi się do tego, co napisałem:
Cytat: | Palenie gumy, drifting, bournout, itp. itd. A to wszystko przez młodzież wiejską, chcącą się tylko popisać. | Nie mówię, że tak każdy robi.
Nikogo nie miałem na celu obrażać, tylko po prostu po tym co się dzieje po wsiach można poznać młodzież i "młodzież". Nie mówię, że każdy taki jest. Bo są ludzie którzy mają auta i używają ich zgodnie z przeznaczeniem. Ale są też tacy, że szczena opada - szczeniak ledwo prawko dostanie w łapy, a już popisówkę odpierdziela na wsi.
Sory, koniec tematu
vezet22 - 2011-06-19, 20:18
Mati_89, BMW stanowczo NIE . A twoje Vento śmiga chyba po Lęborku
Paweł J. - 2011-06-19, 20:40
sebastian napisał/a: | co się dzieje po wsiach |
Po wsiach, jak i po miastach, także mam swoje obserwacje.....mnie np na dźwięk słowa teściowa, zaczyna telepać, co nie znaczy, że każda teściowa jest przekichana, są dobre teściowe (ponoć ) ....debile znajdą się wszędzie, wśród mieszkańców wsi jak i np wśród teściowych....ot i cała filozofia.
Tyle ode mnie o stereotypach.
Mati_89 - 2011-06-19, 21:23
bradley, tym tekstem to mnie rozwaliłeś bradley napisał/a: | A jak kupowac bmw to chyba tylko z salonu |
Kup a chętnie ci pogratuluje
Co do samego BMW każdy ma swoje zdanie swoje pieniądze.
BMW dla wieśniaka Vento to przecież typowo miejski samochód tylko używany przez mieszkańców miast Ja jestem ze wsi więc może dlatego kupiłem BMke. Szkoda gadać.
vezet22 napisał/a: | A twoje Vento śmiga chyba po Lęborku |
Pilnuj go tam niech mu sie dobrze wiedzie
A Pawła, proszę o zamknięcie tematu.
|
|