|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - Alarm do Vento
Ferbus - 2011-06-17, 22:26 Temat postu: Alarm do Vento Koledzy, jak w temacie...
Nosze się z zamiarem montażu alarmu w moim aucie i chciałbym wiedzieć czy ten ALARM podejdzie i czy da radę to ogarnąć tak żeby centralny również zamykał się razem z zbrojeniem alarmu.
Z góry dzięki za pomoc.
Pzdr.
Swistakes - 2011-06-18, 13:51
POdejdzie wszystko ładnie i wszystko bedzie sie ładie zamykało razem z zazbrojeniem , mam identyczny tyle ze z polotem ,,scyzoryk"
POlecam Ci go bo montaż też łatwy
Ferbus - 2011-06-18, 14:02
Swistakes napisał/a: | POdejdzie wszystko ładnie i wszystko bedzie sie ładie zamykało razem z zazbrojeniem , mam identyczny tyle ze z polotem ,,scyzoryk"
POlecam Ci go bo montaż też łatwy |
O! No i gitara tylko powiedz mi jak możesz jeszcze jak to wszystko podłączyć pod centralny? Instrukcja podłączenia alarmu będzie, ale nie wiem czy mi dadzą do zamka instrukcję...
Swistakes - 2011-06-18, 14:09
Wszystko jest ładnie opisane na instrukcji, ja tylko zaraz sobie przypomne jakie kable sąod zamka i Ci napisze
Ferbus - 2011-06-18, 14:13
Swistakes napisał/a: | Wszystko jest ładnie opisane na instrukcji, ja tylko zaraz sobie przypomne jakie kable sąod zamka i Ci napisze |
Dobra dzięki, czekam na info
P.S.
Jakieś foto mile widziane bo nie dobierałem sie jeszcze do centralnego i nawet nie wiem gdzie dokładnie się to wszystko znajduje... Wiem że w kufrze, ale co dalej? Po lewej str. gdzieś, tak?
Swistakes - 2011-06-18, 14:18
NAJWAŻNIEJSZE-
- interfejs centralnego zamka, dwa połączone przewody łączymy z czerwonym z białym paskiem, przewód zamykający z szarym, a przewód otwierający z zielonym.
- przewody od centralnego zamka: czerwony z białym paskiem, zielony i szary w czarnej kostce (zaznaczona na czerwono) wychodzącej z drzwi, widać też gruby brązowy przewód (zaznaczony na niebiesko) do którego możemy podłączyć masę.
- przewody od kierunków: czarny z białym paskiem i czarny z zielonym paskiem, wychodzące z czerwonej kostki na dole skrzynki bezpieczników ( zaznaczona na niebiesko)
-przewód od zasilani, to jakikolwiek gruby czerwony wchodzący do skrzynki bezpieczników.
Zapożyczone od tomek87
Ferbus - 2011-06-18, 14:30
Czyli wszystko mam łączyć przy skrzynce bezpieczników? Nie muszę nic więcej kombinować?
Jak możesz, to daj mi link do tego opisu, to sobie przestudiuję
Swistakes - 2011-06-18, 14:35
Tak,bagażnika nie musisz nawet otwierać, a kable od kierunków najłatwiej bracz progów , reszte ogarniesz jak zobaczysz instrukcje
http://forum.vwvento.org/...laczenie+alarmu
Ferbus - 2011-06-18, 16:44
Dobra Dzięki piękne za pomoc masz plusika za to
Swistakes - 2011-06-18, 19:48
Nie ma za co, dziękować dziękować
vst93 - 2011-06-20, 17:42
A co lepsze alarm z 1 postu czy http://allegro.pl/legendf...669287001.html? Miał go ktoś?
tomek87 - 2011-06-20, 19:19
vst93, tego mogę polecić wiele razy go montowałem i nie stwarza żadnych problemów
|
|