|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Tuning - A kto byłby chętny na coś takiego....?
ali - 2006-03-29, 12:22 Temat postu: A kto byłby chętny na coś takiego....? Jak w temacie. Jestem w stanie obszyć skórą elementy wnętrza (lewarek zmiany biegów, dźwignia ręcznego, kierownica, boczki drzwi). Usługa wykonana będzie w profesionalnym zakładzie tapicerstwa samochodowego u mojego ojca. Skóra jest prawdziwa, a nie "ekologiczna" lub "sky skóropodobny" tak jak sprzedają np. na allegro. Obszycia Wykonywane są w 70% ręcznie.
KRIS - 2006-03-29, 12:24
ile za lewarek, biegów, hamulca i kierownice?
ali - 2006-03-29, 12:38
gałka biegów (bez mieszka) - 40 zł
dźwignia ręcznego (całość) - od 60 zł
kierownica (w zależności od stopnia zakręcenia zamówienia) - od 170 zł
Ceny są warszawskie (czyt. wysokie), ale gwarantuje jakość wykonania
spyro - 2006-03-29, 23:53
Szczerze powiem, że cena odstraszająca, w Łodzi jednak jest dużo taniej... No ale to Warszawa, to nie ma co cenowo porównywać...
BANDERAS_RR - 2006-03-30, 10:24
ceny to odstraszaja a jeszcze trzeba by doliczyc przesylke moze i ladne te rzeczy ale za taka kase to juz kupie u nas na gieldzie czesci i tez ladnie wygladaja,ale trzeba przyznac ze ladne wykonanie,pozdrawiam
MAPET - 2006-03-30, 10:49
admin napisał/a: | Szczerze powiem, że cena odstraszająca, w Łodzi jednak jest dużo taniej |
o no to niezle.. jak w lodzi taniej.. ja w czewie szukalem i min 200zl sama kiera...
ja robilem tu:
http://www.mapet-tuning.com/index.php?id=bandzior
kiera 150 i on wysyla wam kiere gotowa i odsylacie mu swoja wiec auto caly czas jezdzi o ile to golf3/vento
te ceny ali tez nie sa az tak wysokie jak ja sie orientowalem....
ali - 2006-03-30, 11:13
Biorąc pod uwagę to, że jak do starego przychodzą z salonu Seata, płacą 300zł za najprostrze obszycie kierownicy (bogatemu wolno) i są zadowoleni. To jak na Warszawę ceny naprawdę nie są wysokie.
Może później umieszczę lepsze i więcej zdjęć.
Pozdrawiam
Ali
BANDERAS_RR - 2006-03-30, 13:27
mapet a u ciebie to jakis rabacik na te kiery chyba jest?
MAPET - 2006-03-30, 16:17
zobnacz w dziale sklep jest link do tematu o rabatch na forum.. jak masz vento na www i powiesz to bandziorowi masz te rabaciki
Gavel - 2006-03-30, 20:23
Kurcze fajna sprawa. Szczególnie, że właśnie nad tym się zastanawiam, bo w gałce zmiany biegów mam małą dziure, a na ręcznym to wogule obszycie porwane na maxa. Przydałoby się wymienić ale ceny mnie niestety odstraszają - szczególnie przy obecnym stanie mojego portfela :cry:
Szkoda że już nie ma u mnie zakładu tapicerskiego bo miałbym wtedy wszystko zrobione po kosztach materiału + ewentualnie pare browarków wspólnie wypitych przy robocie z tapicerem :wink: . Ach dobre czasy kiedyś były - za późno Ventke kupiłem
MAPET - 2006-03-30, 20:38
sluchajcie kiere nie jest prosto obszyc.. widzialem sporo robot tapicerskich i powiem ze za ta co mam dalbym 200zl a za inne nie dalbym 20 zl ... sa rozni tapicerzy.. i picerzy
Gavel - 2006-03-30, 21:00
MAPET napisał/a: | ... sa rozni tapicerzy.. i picerzy |
Święta racja! Jak był u mnie zakład tapicerski to naoglądałem się tego i owego. Ale niestety tak jest nie tylko w tej branży ale chyba w każdej innej. W takim świecie niestety żyjemy...
spyro - 2006-03-31, 00:47
Mapet, Z twoich wypowiedzi wynika, że bywasz w Łodzi, więc na ul. Kilińskiego jest tapicer. Robi też takie bajerki i on za kierownicę bierze do 150 zł max, ale to przy ciężkim zamówieniu...
CO do gałek to ja akurat gustuje w alu i zawsze takowe montuje u siebie... Oczywiście nie jakaś lipa typu Jacky czy inne tanie wynalazki, tylko porządna gałeczka...
Ale z ręcznym to się namęczyłem jak nie wiem co, ze 2 lata temu już mi się tak skórka mocno wytarła, oczywiście w serwisie jak mi krzyknęli cenę to padłęm z wrażenia, w końcu cudem wyrwałem taką aby pasowała, chociaż i tak się namęczyłem hją przerabiając, bo żadna skubana niemiała takiej grubości jak ręczny u mnie, a o tych z Allegro szkoda gadać...
ali - 2006-03-31, 09:01
A oto zdjęcia, które obiecałem...
BANDERAS_RR - 2006-03-31, 18:11
no ali teraz to mnie zwaliles z nog ta kiera z czerwonymi wstawkami wypasiona.pozdrawiam
ali - 2006-03-31, 21:37
jak uczył mnie stary "na jakości się nie oszczędza"
|
|