Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - czas na klocki

raf - 2011-07-07, 23:15
Temat postu: czas na klocki
hej doradźcie mi jak klocki hamulcowy kupic do ventki zeby nie piszczały i szumiały jak juz nie jedna osoba mówiła ze tak sie dzieje podczas hamowania przy predkosci ponad 120km ?? ? 1,9 TDI 90KM
Rafik - 2011-07-08, 15:58

ja wymieniałem na tarcze bosha klocki kraft jakies tam bo tylko takie były w owym momencie reszta na zamówienie a auto było rozebrane wiec przypadły te klocki ale spisująsie dobrze nic o nich nie slychac a czasami naprawde ostro hamowałem i wogole także ja moge taki zestawik polecic z własnych doswiadczen tylko niewiem jak to bedzie w TDI :mysli:
slaw71 - 2011-07-08, 20:54

BRECK,BRECK,BRECK i nic innego.Ewentualnie za trochę większą kasę TEXTAR,też dobre klocki ;)
Brutal - 2011-07-10, 15:08

Ja wcieplem TRW i daja rade
raf - 2011-11-25, 20:23

hej a powiedzcie czy do tarcz wentylowanych sa jakies inne kolcki czy mozna załozyc te od normalnych tarcz bo na tych co mam to jak hamuje pow 120km/h to jest taki szum duzy lub jak długo hamuje
markus - 2011-11-25, 20:28

te od normalnych tarcz (nie wentylowanych) nie włożysz :) Nie wejdą :D te do tarcz wentylowanych są troszkę cieńsze.
grzesiek88 - 2011-11-25, 22:48

Kolego pracuje w jednej z hurtowni motoryzacyjnej i śmiało mogę Ci polecić jeśli chodzi o klocki i tarcze takie firmy jak GIRLING, TRW, BOSCH tylko że to wyższa półka i będzie trochę kosztowało ja osobiście założyłem do swojego tarcze i klocki firmy AD bo były nie drogie i wiele mechaników je polecało. Na pewno odradzę Ci klocki LPR bo one właśnie piszczą ;p a i kwestia jeszcze dotarcia ich bo słyszałem iż mechanik KMP w pewnym mieście (już nie będe pisał gdzie to było ) zakładał nowe tarcze i klocki po czym rozpędzał samochód i hamował do zera ^^ a następnie co drugi komplet oddawał na reklamacje ^^
czarnysauber - 2011-11-25, 23:22

grzesiek88 napisał/a:
śmiało mogę Ci polecić jeśli chodzi o klocki i tarcze takie firmy jak GIRLING, TRW

:OK: