|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Skrzynia biegow, sprzeglo problem
Brutal - 2011-07-22, 01:33 Temat postu: Skrzynia biegow, sprzeglo problem Zacznę od początku i po kolei... Drugi raz umarła mi skrzynia w aucie wiec chce wymienieć ja ale chce to zrobić dokładnie i żeby nie było jakiś nieporozumień
Wiec tak za pierwszym razem miałem skrzynie CHD, przyszła nowa skrzynia o oznaczeniu ATH i problem odrazu sie pojawił i nie chce żeby mnie to drugi raz spotkało z tego co wyczytałem i nazywa sie to flansza wychodzi ze skrzyni na przeguby i jest skręcone śrubami w starej skrzyni o oznaczeniu CHD miałem 100mm a w nowej co przyszła było 90mm wiec jakoś dałem rade wymieniłem to. Ale nurtuje mnie to jakiej skrzyni szukać chodzi o oznaczenie bo wiem na pewno ze skrzynie o oznaczeniu CHD, ATH pasują do mnie może sa jeszcze jakieś inne co pasują i żeby nie było cyrku z dymi flanszami bo przekładać mi się nie chce,
Odrazu chce wymienić sprzęgło i mam takie pytanie czy te bedzie pasować:
Sprzeglo
a i czytałem o jakiś uszczelniaczach ale zbyt nie jestem w temacie gdzie co jak i gdzie dokładnie one się znajdują bo chce to zrobić dokładnie bo urywam auta dużo poza granicami
Pozdrawiam!
Wvojtek - 2011-07-23, 21:45
Brutal, co do skrzyni to mój ojciec ma vento 1.9Di skrzynie CHD więc takiej szukaj
a jeśli chodzi o sprzęgło to powinno pasować
Brutal - 2011-07-24, 00:56
Chodzi mi o to ze wiem ze te dwie skrzynie pasują do niego i mojego pytanie może są inne jeszcze...?
|
|