|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Stzrelająca sprężyna gwintu...
Aeternus - 2011-07-23, 17:38 Temat postu: Stzrelająca sprężyna gwintu... Witam serdecznie
W szukajce nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie stąd ten temat. Kupiłem niedawno gwint Tuning art do mojego vento. Wymieniłem go, skręciłem i zrobiłem zbieżność. Dodam że poduszki i łożyska mc persona też są nowe ( febi). Po 2 dniach pojawił się problem. Kręcąc kierownicą w lewą stronę np na parkingu lub wolno się tocząc słychać taki dźwięk, jakby sprężyna się obróciła i strzeliła. Wniosek? Luźna sprężyna. Okazało się że sprężyna była luźna i podkręciłem gwint do gór o 5mm. Siedziała mocno i stabilnie. Na 1 dzień problem zniknął. Niestety znów pojawił się ten dźwięk i nie wiem o co kamman bo prawa strona jest ok. Czytałem że to może być zapieczone łożysko lub sprężyna osunęła się z mocowania. Pomóżcie proszę bo o ile to tylko denerwujący dźwięk o tyle nie mam zamiaru czekać aż coś się zepsuje.
BTW... Jeszcze zauważyłem że jak ruszam kierą to poduchy mc persona się delikatnie ruszają na boki. Tego nie powinno być prawda? One powinny chyba być nieruchome. Czyżby wina wtedy leżała po stronie łożysk?
Pozdrawiam
|
|