Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Tuning - Instalacja Tylnej Wycieraczki W Vento

poohateq - 2011-07-26, 12:23
Temat postu: Instalacja Tylnej Wycieraczki W Vento
Siemka:)

Sluchajcie mam dość faktu że tylna szyba nie ma wycieraczki..
Może ktoś z was ma zamontowaną albo ma pomysł jak to zrobić..
Ja mam :) i myślę nad tym intensywnie po tym jak pojechałem w trase i przez padający deszcz nie miałem lusterek..:/
Jedyno z możiwych miejsc to klapa od bagażnika na środku przy krawędzi od strony szyby od 10 do 14 ruch wycieraczki, ewentualnie na boku i ruch od 12 do 3 na szybie.
Ale pytanie skąd wziąść silniczek do tego , z jakiego samochodu by pasowało?

jakie są wasze zdania? co wy o tym sądzicie??

pzdr

vst93 - 2011-07-26, 12:40

W golfach 3 coś mi się kojarzy, że jest tylna wycieraczka. Można chyba zrobić swap.
Ale mnie się jednak jakoś tylna wycieraczka w vento nie widzi, pewnie byłaby pomocna jednak zaburzyłaby trochę estetykę całości. Tak moim zdaniem...

vwkrzysio - 2011-07-26, 13:59

nie ma wycieraczki bo to sedan, a z tylu w vencie wycieraczka to jak z przodu z mercedesa czyli wieś :diabełek:
Mack - 2011-07-26, 17:04

poohateq, widziałeś kiedyś sedana z wycieraczką? to jest konstrukcyjnie niemożliwe nawet. pozostaje sie przyzwyczaić
pawel39106 - 2011-07-26, 17:06

poohateq napisał/a:
Jedyno z możiwych miejsc to klapa od bagażnika na środku przy krawędzi od strony szyby

No a co później z otwieraniem klapy? Jak ja chcesz otwierać jak na niej będzie wycieraczka która będzie blokowała do szyby?
Ogólnie wycieraczka do sedana to nie zbyt dobry pomysł. Skoro fabryka tego nie zamontowała to nie ma tego być.

mateusz_vento - 2011-07-26, 17:42

Mack napisał/a:
poohateq, widziałeś kiedyś sedana z wycieraczką? to jest konstrukcyjnie niemożliwe nawet. pozostaje sie przyzwyczaić

Nieprawda, jasne że są sedany z wycieraczka jednym z przykładów jest miedzy innymi Lancer

Jest więcej takich aut niż jeden wyjątek.
U mnie w mieście był nawet jeden maluch z wycieraczką z tyłu przymocowana do klapy.

WAFEL - 2011-07-26, 18:50

mateusz_vento napisał/a:

widzialem foto hondy civic 5G US sedan z wycieraczka lecz nie we wszystkich montowano

enesen - 2011-07-26, 19:11

Ostatnio widziałem puga 406 z tylną wycieraczką i z tego co kojarze to była zamontowana w blaszce pod szybą.

Pamiętajcie że jeżeli czegoś nie widzieliście to nie znaczy że tego nie ma :)
Widzieliście Toledo pierwszej generacji w kombii? Ja widze codziennie i już mi się opatrzyło...

poohateq - 2011-07-26, 21:19

Na początku wielkie dzięki za wzięcie udziału w debacie:)

A jeżeli chodzi o pomysł.. hmm cosik będę myślał choc do działania potrzeba duzo czasu..
Z tego co czytałem wasze wypowiedzi są zdania za i przeciw.. a jeżeliby się okazało że moj pomysl wyszedłby fajnie.. na początek myślę zorbić Virtualny Tuning Vento :P i zobaczylibyśmy jak by to wyglądało na "żywo"

OFFTOPIC
jak już jesteśmy przy temacie tylnej szyby powiedzcie mi jak to jest z ogrzewaniem jej.. ja kiedy chce włączyć ogrzewanie to guzik mi nie reaguje a szyba nie jest ogrzewana w ogóle. Zapewne żeby dostać się do okablowania od szyby muszę zdjąć tylną półkę, a mi to nigdy nie wyszło..:/

Mack - 2011-07-27, 00:03

mateusz_vento napisał/a:
Mack napisał/a:

Nieprawda, jasne że są sedany z wycieraczka jednym z przykładów jest miedzy innymi Lancer
Obrazek
U mnie w mieście był nawet jeden maluch z wycieraczką z tyłu przymocowana do klapy.
o prosze, a jednak :) ale w szybie a nie w klapie jak chciał autor tematu i o czym wspomniał pawel39106
Brutal - 2011-07-27, 07:00

A bezpiecznik wszystko ok? Najlepiej mi się patrzy czy działa ogrzewanie to jak szyba jest zaparowana a moim zdaniem jak byś chciał wycieraczkę to by musiała być zamontowana w szybie
lukasz17 - 2011-07-27, 11:02

ale po co wogole wycieraczka z tylu przeciez w trakcie jazdy nigdy nie ma kropli na tylnej szybie :) wiec ja nie widze potzreby zeby robic z samochodu szopke... chyba ze ktos lubi jezdzic samochodem z ktorego inni moga sie posmiac :D