Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Inne auta forumowiczów - Spyromobile 3

spyro - 2011-08-03, 22:23
Temat postu: Spyromobile 3
Heh, przyszła pora pochwalić się naszym nowym nabytkiem, i tym razem Was zaskoczę ;)

Szukaliśmy taniego w obsłudze i w miarę niezawodnego furaka i padło na Fiata Pandę... Ale to nie zwykła panda, bo drzemie w niej 75 kucy wygenerowanych przez silnik diesla z common railem z serii Multijet ;) Skubaniec popieprza jak przecinak, na tak mała masę taki diesel sunie że hoho - sam byłem zaskoczony jak to maleństwo sobie radzi na długiej.

Ogólnie zawsze z przymierzeniem oka patrzyłem na fiatowskie "misie", ale to autko jak narazie nas ciągle zaskakuje.

Rok 2005
Silnik: 1.3 MultiJet 75 KM
przebieg: 82 tys km.
Wyposażenie: z bajerków ABS i ESP (SZOK w takim maleństwie!)
airbag
Wspomaganie + przycisk CITY wzmagający siłę np. na parkingu.
przyciemnione szybki cały tył (coby z policją się nie męczyć)
a tak to golasek ;)

Plany - oczywiście są ;)
- Fele 15stki czarny mat już zamówione,
- sprzęcik grający - chciałem przełożyć cały z ventki, ale Kobieta nie chce ;) Tak więc jak narazie głośniczki SONY i radyjko, którego nikt nie buchnie marki "jestem z chin" ;)

No i kilka fotek białej strzały:

Dzisiaj furak odebrany z serwisu, nowa zawieszka, hamulce - uwaga; BREMBO ;) Taka taniocha, ze żal bryło brać oryginalne jak Brembo kilak złotych droższe ;) Nowa turbinka i sporo różnych pierdółek, coby można było spokojnie sobie jeździć, Nawet osłonę silnika - mimo, ze fiat takowej nie ma w ofercie, no a jak tu dieslem bez osłony pod spodem jeździć.

slaw71 - 2011-08-03, 22:30

ale że co,to już reni nie ma :(
Rafik - 2011-08-03, 22:34

auto akwizytora :D miły fiacik niewiem czemu wnetrze mają w miare fajne tak jakoś mi się spodoało :D znajomy ma tez pande brał nówke z salonu ale juz mu kicha prycha i ledwo pali co chwile go naprawia ale jak chodził to chodził :D Bezawaryjności i przyczepnosci ;)

A jak spalanie duzo chyba nie pali co ??

vezet22 - 2011-08-03, 22:35

Chciał bym ciebie Andrzeju (dużego chopa) zobaczyć za kierownicą tego maleństwa :hahaha: :hahaha:
cinek82 - 2011-08-03, 22:35

Renia jest na pewno..... ale Rączkowska :diabełek: :diabełek: :diabełek:
Gratulki nowego zakupu :brawa: Oby się maluch bezawaryjnie sprawował :brawa: :brawa:

slaw71 - 2011-08-03, 22:38

cinek82 napisał/a:
Renia jest na pewno..... ale Rączkowska :diabełek: :diabełek: :diabełek:
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
spyro - 2011-08-03, 23:01

Renia jak najbardziej jest i będzie oczywiście mowa o lagunowej renacie ;) A Pandziorra jako drugi furaczek -wozi Madzię i towar ;)

vezet22 napisał/a:
Chciał bym ciebie Andrzeju (dużego chopa) zobaczyć za kierownicą tego maleństwa
nie jest tak źle ;) Sam byłem w szoku ile w tym maleństwie jest miejsca ;) Autko jest przekomiczne, pudełkowe, ale zapier... jak mały szerszeń ;) Jak narazie zadziwia mnie dynamiką...

Tak wogóle szukałem Clio albo Twingo, ale nie było nic sensownego w dieslu, a jak narazie to jedyny właściwy silnik w moim przypadku ;)

Takie kółeczka kupione (195/50R15), choć jeszcze nie opłacone ;) Aukcja wygrana, ale wp ortfelu pustka chwilowa ;(

czarnysauber - 2011-08-03, 23:11

Gratuluje zakupu :oklaski: :oklaski:
a wspomaganie w Fiacie to bajka :mniam:

krzeszak - 2011-08-04, 10:47

no zaskakujesz Andrzeju najpierw Renault teraz Fiat...a co się stało z miłością do VW ??
spyro - 2011-08-04, 12:34

Szczerze mowiac po ponad 2 latach i prawie 40 tys km zrobionych renią jednak pozostane przy tej marce. Teraz tez miala byc clio ale nic ciekawego na rynku nie bylo stad ladny fiacik z dieslem nas zadowolil :) dawne VW jak nasze ventki to byla inna liga, dzisiejsze VW to zamarzające silniki, pękające głowice i inne ciekawostki. Nastepna fura to kolejna generacja laguny i za pare latek jakas ladna jetta lub caddy z koncowki lat 70 tych - ale to odlegle plany ale od kilku lat mi sie to marzy, zeby odrestaurowac jednego z nich od podstaw i miec tylko na niedzielne przejażdżki...
sebastian - 2011-08-04, 20:29

O kurdę, no nie spodziewałem się tego :P Ale pozytywnie zaskoczony, że z takiej małej puszeczki może iść jak pocisk na drodze. Przyspieszenie do setki podobnie jak w moim, więc pełen podziwu jestem :]

Bezawaryjności życzę :)
No i żeby nie zginęło autko jak śnieg popada, bo ciężko będzie go znaleźć jak przysypie :D

spyro - 2011-08-05, 09:42

sebastian napisał/a:
ciężko będzie go znaleźć jak przysypie
hehe, wtedy włączymy alarm i się znajdzie (jak aku nie padnie ;) )
Wąski 2 - 2011-08-05, 19:18

niżej dziada :D :D :D :D :D
cinek82 - 2011-08-05, 19:27

Jak da niżej to mu się te 15-tki werżnął do środka ;)
Spoko furka ta Panda.... 6 lat temu kolega kupił tylko, że w benzynie.... śmiga do dziś i nie narzeka :brawa:

Hormon - 2011-08-05, 21:58

vezet22 napisał/a:
Chciał bym ciebie Andrzeju (dużego chopa) zobaczyć za kierownicą tego maleństwa :hahaha: :hahaha:

Nie wiem jakich rozmiarów jest spyro, ale ja mały nie jestem i tym czymś jezdziłem w pracy. Fotel na full w tył, patrze w lewo a tu słupek :D .

Co by nie mówić autko fajne, dość wygodnie się jeździło, bardzo mało awarii. Niezłe przyspieszenie.

sebastian - 2011-08-05, 22:21

Hormon napisał/a:
Fotel na full w tył, patrze w lewo a tu słupek :D .
Kiedyś taki filmik na YT widziałem, jak koleś jedzie jakims amerykańcem, też maksymalnie do tyłu przesunięty, to jego łokieć znajdował się na tylnych drzwiach pasażera, tuż za kierowcą :D
spyro - 2011-08-07, 15:32

Naprawdę nie jest tak źle ;) Co prawda przyzwyczaiłem się do Reni gdzie siedzę jak na kanapie i pierwsze minuty w pandziorze są z deka ciasne, ale autko naprawdę zaskakuje dynamiką i spalaniem. Także naprawdę nie jest tak źle ;)
Gavel - 2011-08-09, 11:24

hmmmmm oprócz nowego koła to mi się chyba nic nie podoba :(
no ale ważne żeby jeździło :)
podkładki pod tablice zmień na klubowe to przynajmniej będą kolorystycznie lepiej pasować niż te na zdjęciach

aaa i na glebe go :diabełek: :diabełek: :diabełek: :diabełek: :diabełek:

spyro - 2011-08-09, 12:25

Jak wiesz przez chwilę myślałem nawet o kangurze - takie samo pudełko, tylko ciut większe ;) Ale łódzkie kangurki w tej cenie były w kieprawym stanie ;( Potem twingo/clio, ale znowu tłuczone albo przebiegi na potęgę. A pandziorra naprawdę codziennie zaskakuje ;) Naprawdę sam nie dowierzałem w to autko, póki sam w nim nie zasiadłem ;)
No i muszę je w końcu okleić... kwiatkami ;) Hehe, tak źle nie będzie ;)