Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Diesel - wtryski AFN problem

lukasz17 - 2011-08-06, 19:57
Temat postu: wtryski AFN problem
Witam chcialem zalozyc do siebie wtryski z AFNa ale jednego wtrysku swojego nie moge wyciagnac kreci sie ale w gore nie chce pojsc:/ co mozna z tym zrobic?? i dodatkowo nie moge wyciagnac miedzianych podkladek siedza twardo w glowicy:/ macie jakies pomysly co mozna z tym zrobic??
arek07 - 2011-08-06, 21:48

Spróbuj owinąć go szmatką i popsikaj mocno np. wd-40 zostaw tak na jakiś czas. Ja tak zrobiłem i puścił z tym że dużo psikałem i gdzieś po godzinie go wyciągnełem, ciągnąc do góry i poruszając nim na boki.
Podkładki spróbuj podważać śrubokrętem płaskim powinny odskoczyć ;)

hrubek18 - 2011-08-06, 22:20

Ja zamiast wd-40 wolę użyć pepsi :D Bardzo dobrze spisuję się jako odrdzewiacz i co najważniejsze 2l kosztuje coś kolo 5-6zł :)
lukasz17 - 2011-08-06, 22:32

arek07 napisał/a:
Spróbuj owinąć go szmatką i popsikaj mocno np. wd-40 zostaw tak na jakiś czas. Ja tak zrobiłem i puścił z tym że dużo psikałem i gdzieś po godzinie go wyciągnełem, ciągnąc do góry i poruszając nim na boki.

a po co owijac szmatka?? ja sporo psikalem wd40 kreci sie lekko ale do gory puscic nie chce...

arek07 napisał/a:
Podkładki spróbuj podważać śrubokrętem płaskim powinny odskoczyć

tak wlasnie robilem nie chca sie ruszyc takie zapieczone:/

ale narazie mam wiekszy problem,mianowicie wsyztsko poskladalem do kupy i zapowietrzyl mi sie uklad probowalem mgo odpowietrzyc i cos nie idzie:/ jak dam paliwo z banki to chodzi ale wtrysk ktorys pyka i silnik nierowno chodzi i kopci, a jak dam zasilanie z baku to po jakims czasie gasnie... jak chodzi na bance to luzowalem zasilanie wtryskow ze wszytskich chlapalo ropa a z 4 powietrzem jAkims walilo... troche chodzil na odkreconej nakretce ale ropa nie zcazynala mocno chlapac tylko powietrze dodam ze nad tym wtryskiem msie meczylem

lukasz17 - 2011-08-06, 23:18

skonczylem rozmawiac z kumplem i chyba doszlismy co jest zapewne wtrysk sie upierdzielil ten 4 i to kompresa wali w pompe i dlatego zapowietrza sie i palic nie chce...i teraz pytanie jak go wyciagnac a co gorsze jak wyciagnac jego druga czesc co zostala w silniku??