|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - problem z moca i przyspieszaniem
jacek278 - 2007-02-21, 10:13 Temat postu: problem z moca i przyspieszaniem witam ponownie,posiadam vento 1.9tdi pol oku ,nietak dawno zaczely pojawiac sie problemy ,nieraz niechce przyspieszac,albo jak na obrotomierzu jest okolo 3000 to wtedy gwaltownie przyspieszy [wtedy jedzie na vento przystalo:)],czasami jest tak ze przez pare dni chodzi normalnie.byl juz podlaczany do kompa i wykazalo blad na zacisku alternatora ,pojechalem zeby to dalejj sprawdzic i na przyzadach u elektomechanika wszystko bylo ok.wszystkie filtry sa wymienione ,prosze o szybko pomoc
spyro - 2007-02-21, 22:54
jacek278, poszukaj na forum odpowiedzi, bo podobne przypadki były już opisywane wielokrotnie...
jacek278 - 2007-02-23, 10:21 Temat postu: problem z moca i przyspieszaniem duzo jest opisob problemow , ale mi chodzi o to ze moze jest kos kto ma taki sam przypadek co ja,albo zeby mi kos doradzil mniejwiecej co to moze byc,niepodejzewam zeby to urbo sie konczylo bo sa dni ze auto chodzi doskonale."zmulony"i wolno przyspiesza jak mu cos odbije,czy to jakies zwacie gdzies i cos nielaczy np.?pomocy
jaro - 2007-02-25, 15:45
Sprawdz przeplywomierz oraz elektrozawor sterujący turbina
|
|