|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Szukam plusa (+)
theority - 2007-02-23, 19:08 Temat postu: Szukam plusa (+) Siemka,
Z racji tego że jest duży mróz (jak na mnie) a do auta daleko, to poproszę Was o pomoc żeby nie szukać za długo w aucie
Potrzebuje mieć napięcie dodatnie (czyt. plus aka + ) które nie zniknie w trakcie rozruchu silnika. Za odpowiedzi typu, pociągnij sobie z akumulatora, bardzo dziękuje
Pozdro!
spyro - 2007-02-23, 20:24
Ja w poszukiwaniu plusa poszedłbym do sieci PlusGSM A na poważnie - w zapalniczce?
theority - 2007-02-23, 20:30
spyro napisał/a: | w zapalniczce? |
a to właśnie was się pytam
sova100 - 2007-02-26, 10:46
Albo w radiu. A najlepiej sprawdź próbówką, np. taką: http://www.allegro.pl/ite...j_2_20_zl.html.
Do dostania praktycznie w każdym sklepie z narzędziami. Mi się przydała jak szukałem plusa do zamontowania migającej diody (nie mam autoalarmu) - taki pseudo alarm. Tylko u mnie zaczyna migać jak wyłączę zapłon a gaśnie jak włączę.
theority - 2007-02-26, 11:08
Już sobie znalazłem i faktycznie wykorzystałem od radia, ale są cholendarne spadki przy rozruchu. Póki co tak zostanie
sova100 napisał/a: | do zamontowania migającej diody (nie mam autoalarmu) - taki pseudo alarm. Tylko u mnie zaczyna migać jak wyłączę zapłon a gaśnie jak włączę. |
Widze że te same pomysły chodzą po głowie
rav - 2007-02-27, 16:52
Rozrusznik ciągnie tyle prądu, zwłaszcza w dieselach, że na akumulatorze spada napięcie, więc nie znajdziesz nigdzie zasilania, które zostanie stabilne. Możesz sobie najwyżej jakiś układzik elektroniczny zmontować z dużym kondensatorem, który przez chwilę podtrzyma napięcie. Taki mały UPS.
theority - 2007-02-27, 17:03
rav napisał/a: | Możesz sobie najwyżej jakiś układzik elektroniczny zmontować z dużym kondensatorem, który przez chwilę podtrzyma napięcie. Taki mały UPS. |
Zdążyłem już o to zadbać
Dzięki za info!
Temat do zamknięcia.
|
|