|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - Przestal chodzic na benzynie
dariusz-pietrus - 2011-09-13, 23:22 Temat postu: Przestal chodzic na benzynie Witam
Mam vento na ben/LPG. Przestal chodzic Mi na benzynie.
Paliwo normalnie dostaje bo sciagalem przewod i sprawdzalem.
To co to moze byc za przyczyna?
Podejrzewam ze jak by poszla przepustnica albo silniczek krokowy to tyle to by odpalil. a on kompletnie nic nie lapie.
Wtrysk by mogl sie zapchac? Czy cos jeszcze innego?
pablomed - 2011-09-17, 22:20
zajmij się najpierw układem odcinającym zasilanie wtryskiwacza podczas pracy na LPG, możesz połączyć na próbe przecięty kabel zasilający wtryskiwacz
maras8448 - 2011-09-18, 21:25
Miałem niedawno net sam problem. Przyczyna tkwiła w przekaźniku. Był "zawieszony"w pozycji "na gaz". Rozebrałem go i złożyłem, i już , działa. W sumie miałem zamówić nowy, cena śmieszna 4zł.
LvR - 2011-09-19, 11:08
Też podobnie miałem z tym przekaźnikiem od LPG kiedyś.
Jak nie śmiga na benie to zawsze jest prosta zasada sprawdzania, czy dochodzi paliwo i czy ma iskre, paliwo sprawdziłeś teraz wykręć świece, wsadz ją do fajki i niech ktoś pokręci chwile rozrusznikiem a Ty oglądaj.
Przekaźnik łatwo też na słuch wziąć bo słychać czy elektromagnes cyka, dzisiaj sam miałem przypadek że zawiesił się (staruszek już) i na gaz znów nie chciał przełączyć ale odrobina czyszczenia aby do miasta dojechać i kupić nowy za grosze.
dariusz-pietrus - 2011-09-19, 18:48
Ale jak przelaczam na benzyne to gasnie mi od razu czyli z przelaczaniem raczej wszystko dobrze jesy.
A gdzie sie znajduje ten przekaznik?
pablomed - 2011-09-23, 17:06
Może być pod maską albo w przełączniku w kabinie różnie to jest rozwiązane. Przekaźnik uszkodzony lub włącznik albo ich okablowanie nie załączy wtryskiwacza benzyny- wówczas bedzie gasł odrazu po przełączeniu
|
|