|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Nagrzewnica wymieniona dalej i PROBLEM
Bioly888 - 2011-09-25, 19:54 Temat postu: Nagrzewnica wymieniona dalej i PROBLEM Witam mam pewien problem... Mianowicie w moim ventku slabo grzalo. WYmienilem nagrzewnice (b.duzo roboty) termostat i filter pylkowy i od tej pory wogole nie wieje cieplym powietrzem . Nawiew THERMOTRINIC wszystkie weze gorace od nagrzewnicy wyglada ze wszystko OK a tu nic raczej wszystko dobrze zlozone. POMOCY!!
Radex - 2011-09-25, 20:05
po włączeniu zapłonu i przekręceniu z zimnego powietrza na ciepłe słychać jak chodzą klapki nawiewu wewnątrz? nie wiem czy to elektryczne, czy pneumatyczne, ale zwiększa lub zmniejsza dopływ ciepłego powietrza ... powinno działać w pełnym zakresie regulacji
gdzieś było opisane, że gościowi wiało non stop gorącym
Bioly888 - 2011-09-25, 20:09
to jest elektryczne nic nie slychac, tak wlasnie mysle ze ten przelacznik sie zepsul trzeba to pewnie jakos sprawdzic czy wogole dziala bo przed wymiana nagrzewnicy dmuchalo letnim powietrzem
szewcio123 - 2011-09-25, 22:47
Bioly888 w środku w tym tunelu masz tą ścianke która po przekręceniu termotronika przesuwa sie, ona w środku pokryta jest taką pianką a ta z kolei z ubiegiem lat murszeje i wypada, wtedy ta sciana grodziowa nie spełnia swojej funkcji i przepuszcza zimne powietrze. wieje wtedy własnie letnim powietrzem.Jeżeli z kolei wogóle nie przestawia ci elektrycznie tej sciany to coś jest z tym termotronikiem też miałem podobną sytuacje w swoim vento.
Na samym dole masz takie cięgno, pod nogami pasażera spróbuj recznie to przestwić, ciągnij do siebie, powinno zacząć lecieć ciepło, przestawisz w ten sposób tą sciankę. jeżeli dalej nie brdzie ciepło to znaczy że zmurszała ta pianka w środku.
|
|