|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Maluje moją ventkę jaki kolor wybrać
szugo - 2011-09-26, 16:59 Temat postu: Maluje moją ventkę jaki kolor wybrać Witam jestem tu nowy i nie zabardzo rozgarniety w grafice komputerowej a chciałbym mieć wizualny obraz auta w nowym kolorze czy zna ktoś jakąś stronke gdzie można obejrzeć auta w innym kolorze proszę o pomoc z góry dziękuje.
Wąski 2 - 2011-09-26, 20:04
najlepiej poszperać po necie i zobaczysz sobie jak vento prezentuje się w różnych kolorach na różnym kole
szugo - 2011-09-26, 20:41
A co sądzicie o takim kolorze? mi się osobiście podoba jak i mojej żonie.
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Hormon - 2011-09-27, 08:32
Kolor ładny, ale sam musisz zdecydować jaki chcesz, my ewentualnie możemy doradzić.
Zaba91 - 2011-09-27, 10:19
niebieski fajny ja jakiś czas temu miałem taki sam dylemat z kolorem... w końcu pozostało na tym że zostaje ten co był efekt też jest super w porównaniu do tego co było, auto ładnie teraz wygląda i zaoszczędzone jest trochę kaski (nie trzeba wtedy malować wnęk, komory silnika, bagażnika i wszystkich innych pierdół...)
i tak jak przedmówca powiedział decyzję musisz podjąć sam a my możemy tylko doradzić
andRyou - 2011-09-27, 10:58
Panowie, a możecie podać koszty lakierowania całego auta? Mam zrobienia przednie błotniki, przednie prawe i lewe tylne drzwi, no i progi do wymiany. Nie orientowałem się jeszcze u lakierników, ale zastanawiam się czy koszt pomalowania całości byłby dużo większy niż w.w. elementów...
Zaba91 - 2011-09-27, 12:18
ja za malowanie dawałem 2500 zł. Wiem że wołają więcej no ale to zależy od układów, lakiernika a przede wszystkim co jest do roboty. Pytałem kiedyś swojego lakiernika o progi to mówił że koszt ok 600 zł
hrubek18 - 2011-09-27, 16:54
ja mam u siebie podobne ceny za malowanie
szugo - 2011-09-27, 18:49
No u mojego lakiernika cena za pomalowanie całego dupcio wozu wyniesie 2200zł.
grzesiek88 - 2011-09-27, 19:16
Kolor na pewno unikatowy taki bardziej tuningowy. Musisz liczyć sie z tym że bedziesz rzucał sie w oczy także dla policji co nie zawsze jest dobre , no i oczywiście później możesz mieć problem ze sprzedażą bo nie każdemu będzie sie podobał wiem że kolor to ostatnia rzecz na którą powinno sie patrzeć ale jednak ;p mnie osobiście urzekł kolor ciemnej zieleni a co do lakierowania to koszt 2000zł mysle ze jest dobrą ceną. Ja jak miałbym luźną kasę to pomalował bym go na czarny albo siwy mat założył fajne alusy ładne oponki może z białymi napisami ale musiał bym zobaczyć jak by to wyglądało, zmienił wydech jednak tak z rozsądkiem nie jakąś przelotówkę 3/4 tylko fajną końcówkę i zdjął wszystkie emblematy VW.
Apropo fajny filmik http://www.youtube.com/wa...feature=related
pawel39106 - 2011-09-28, 20:09
Jak chcesz zmienić kolor samochodu + zrobić to co wymieniłeś to szykuj 4 tys. żebyś się nie zdziwił później jak wszystko podliczysz. Inwestycja nie opłacalna. Ja żałuje że swojemu blachę robiłem, lepiej było dojeździć do końca roku i puścić w klamot. A tak to po blacharce wyskoczyło coś jeszcze, później znowu coś, no ale jak się zaczeło remont to trzeba było ciągnąć dalej i jak policzyłem to przez rok vento 7 koła łykneło, a zrobiło 16tys km. i na remontach nie koniec, legalizacja butli się kończy, przednie lampy ledwo świecą, bateria zimy nie przekręci a na wiosnę 4 letnie kapcie trzeba kupić Nie ma to jak nie zawodny VW dobrze że chociaż mało pali, tylko to mnie cieszy
Ale sie rozpisałem sorri za OT
A kolor Venta z filmiku bardzo ładny, szwagier ma nie mal identyczny i bardzo ładnie vento się prezentuj, auto wygląda młodziej
hrubek18 - 2011-09-28, 20:44
pawel39106 napisał/a: | Inwestycja nie opłacalna. |
Jeżeli zrobisz raz to masz spokój później i trzeba ratować tyle ventylek ile się da można powiedzieć że jest to zamiłowanie(pasja itp) do autka
tutaj jest trochę propozycji co do koloru
http://forum.vwvento.org/...?t=8260&start=0
Paweł J. - 2011-09-28, 22:49
pawel39106 napisał/a: | nie zawodny VW |
"nie zawodny" pisze sie razem
A to co wymieniasz to zwykły serwis związany z każdym autem, no bo butla w kazdym aucie jest bita na tyle samo lat, opony, aku ......też od marki nie zależą
pawel39106 - 2011-09-29, 19:55
hrubek18 napisał/a: | można powiedzieć że jest to zamiłowanie(pasja itp) do autka | jeżeli ktoś ma sentyment do auta to zgodzę się że trzeba go ratować ale jeśli auto komuś potrzebne jest do jazdy a nie do glancowania to szkoda kasy pchać tak jak ja to zrobiłem.
Paweł J. napisał/a: |
A to co wymieniasz to zwykły serwis związany z każdym autem, no bo butla w kazdym aucie jest bita na tyle samo lat, opony, aku ......też od marki nie zależą |
tak ale oprócz tego, skrzynia biegów, ciągle skaczące obroty mimo nowych części typu sonda lambda i krokowiec, jakieś podstawy gażnika popękane, i mnóstwo innych różnych rzeczy
Jeżeli szugo, nie jesteś ventofanem to odpuść sobie malowanie i robienie tego samochodu bo wyniesie Cię to dużo więcej niż się spodziewasz. Sam się o tym przekonałem. Tyle ode mnie w temacie.
szugo - 2011-10-07, 18:30
Panowie i zadecydowałem kolor jaki wybrałem to czerń z niebieską perłą mieniącą się w słońcu. Po malowaniu postaram sie wrzucić zdjęcia z ewolucji mojej ventki pozdrawiam serdecznie wszystkich ventkarzy. Ave Ventka!!
hrubek18 - 2011-10-08, 00:30
Czyli Lakier kameleon czy jakoś tak Może to ciekawie wyglądać Czekamy ma fotki.
Kolego ile taki lakier kosztuje?
szugo - 2011-10-08, 09:36
Nie nie jest to kameleon. czern z połyskiem a do tego jak ładnie przyświeci słoneczko to wtedy z lakieru wydobywa się niebieska poświata lub czerwona nad tym sie zastanawiam na który kolor postawić, ale chyba na niebieski a zapłacę za to 2200 w tym wymieniam progi bo się skończyły.Auto odbieram w sobotę 15 także po odebraniu i zrobieniu fotek wylądują one na naszej stronie.Pozdrawiam!
szugo - 2011-10-23, 13:00
Panowie już ventylek prawie gotowy muszę jeszcze posklejać pare fotek w jedno i wrzucę na forum, a powiem , że prezentuje się lakierek naprawde fajnie .
szugo - 2011-11-22, 13:08
Panowie chcę wrzucić zdjęcia po przemalowaniu auta nie wiem jak się to robi jakieś małe instrukcje?
Wąski 2 - 2011-11-22, 13:15
gdzieś na forum jest porada jak dodawać miniaturki na forum
szugo - 2011-11-22, 13:52 Temat postu: Moja ventka przed i po http://imageshack.us/phot...3042010034.jpg/
http://imageshack.us/phot.../dsc0111uz.jpg/
Pózniej dodam jeszcze fotki z malowania i jeszcze pare fotek.
Nie prezentuje się zbyt okazale na stalówkach hehe fele sprzedałem przed tygodniem moim nowym punktem zainteresowan są borbety te szprychowe 15'' 7j et35
|
|