Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Gaz/Benzyna - walenie przy przyspieszaniu po wymianie skrzyni pomocy

kogix - 2011-09-30, 20:04
Temat postu: walenie przy przyspieszaniu po wymianie skrzyni pomocy
Witam mam problem a mianowicie padła mi 5 w skrzyni w ventylku 1.8 90 km więc ja wymieniłem i skrzynia cichutko chodzi po wymianie zaczęło walić przy przyspieszaniu :/ tzn jakby coś biło gdy ruszam jest ok ale jak wciskam w pedał to zaczyna walić jakby oś od strony pasażera, myśle że jest gdzieś problem pochowany z przegubem wewnętrznym przy skrzyni gdyż walłem babola i przy przekładce osi ten przegub mi sie rozleciał i złożyłem go tylko że wcześniej były rozebrane 2 przeguby jeszcze i kulki wpadły miedzy nie i sie wszystko zmieszało coś nie pasuje. ale wszystko ładnie płynnie sie obracało po złożeniu wieć nie wiem co jeszce nalezy sprawdzic pomóżcie proszę bo 5 razy dziennie wykręcać i skręcać to samo bez efektu to można dostać hopla :/
Raziel500 - 2011-09-30, 21:40

a poduszki poskręcałeś ?? ?
kogix - 2011-09-30, 21:57

tak odkręciłem poduche za skrzynią i przednia ale je skręciłem ale jeszcze mi si przypomniało że przed wymianą skrzyni tak sie zaczęlo coś robić lekkie drganie było przed tym jak 5 zabrakło, dla pewności odkręciłem całą prawą oś by sprawdzić która strona bije i odpaliłem samochód i na tej krótszej wszystko ok było dodałem gazu i ani bicia wszystko ładni równo chodziło i silnikiem ze skrzynią tak nie rzucało jak po założeniu jej...