|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - brak podswietlenia zegarow
Damian88 - 2011-10-25, 20:21 Temat postu: brak podswietlenia zegarow Witam!
znalazlem podobne tematy ale nie byl to ten sam problem dlatego zalozylem nowy topic
wiekszosc tematow dotyczy podswietlenia wszystkiego w srodku a mi to dziala...
Mam problem z podswietleniem zegarow. Wczoraj podlaczylem radio pozyczone bo stary oryginal gubil fale i chcialem sprawdzic czy to wina radia czy instalacji... okazuje sie ze radia. Ale do rzeczy: Po podlaczeniu radia wszystko pieknie ladnie gra ale nie dziala podswietlenie zegarow (uciazliwe w nocy i wczesnym rankiem:/ ). W kostce radia musialem zrobic mostek zeby w ogole chcialo dzialac - i tu pojawil sie maly "cyk" ale nie przypuszczalem ze cos sie stalo. Rano wsiadlem do auta jade do roboty i okazalo sie ze nie swieca zegary.
bezpieczniki sprawdzone, wszystkie w porzadku
wszystko co ma dzialac to dziala z wyjatkiem podswietlenia zegarow...
Damian88 - 2011-10-26, 21:25
mała poprawka:
dziala podswietlenie na wlaczniku swiatel, szyberdachu, ale nie dziala podswietlenie regulacji podswietlenia i ustawienia swiatel oraz podswietlenie nawiewu
bradley - 2011-10-26, 21:44
Damian88, jakbym gdzies juz to widzial
Brat mial w Vento popieprzone polaczenie w kostce audio i przewod "ilumination" byl podlaczony do podswietlenia i jesli wlaczylo sie radio zegary zaswiecaly sie. Radio wylaczone, zegary gasna
Sprawdz czy jesli odlaczysz radio (na kostce ISO) to zegary beda dzialac normalnie.
szewcio123 - 2011-10-26, 22:43
albo jeszcze raz dokladnie bezpieczniki
Damian88 - 2011-10-28, 21:45
Cytat: | Sprawdz czy jesli odlaczysz radio (na kostce ISO) to zegary beda dzialac normalnie. |
po odlaczeniu radia podswietlenie wraca do normy... ciekawe czemu tak sie stalo...
KaeS20 - 2011-12-20, 17:10
Witam mam podobny problem związany z podświetleniem zegarów tylko że u mnie wszystko działało a któregoś dnia już nie było podświetlenia i tak raz jest raz nie ma nie wiem co jest grane z tym sprawdzone zostały bezpieczniki i na tym kończą mi się pomysły...
pablomed - 2011-12-22, 22:36
jeśli tylko licznik - próbuj poruszać jego wtyczką może nie kontaktuje, jeśli wszystkie podświetlenia regulowane: podmień od kogoś cały włącznik świateł dowiesz się czy on jest winien. Jesli tak możesz próbować rozbierać jest tam potencjometr może coś da się poprawić
|
|