|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Dwa Problemy
kafell11 - 2011-11-10, 20:03 Temat postu: Dwa Problemy Mam 2 problemy z moim VW Vento 1,9D 1Y:
1. Mam do wymiany termostat i tu jest problem czy ktos mógłby zrobic zdlęcie który przewód musze odkręcić aby go wymienić?
2. Pedał hamulca raz jest twardy i wysoki a raz miętki i z chodzi do połowy a jak na luzie go trzymam i naciskam gaz to prawie go do ziemi wyduszę. Ja podejrzewam że serwo może puszczać ale nie jestem pewny.
kwazi30 - 2011-11-10, 21:00
jeśli chodzi o termostat to dolny przewód od chłodnicy a jeśli chodzi o pedał hamulca to sprawdz przewody podciśnienia
adamwwy - 2011-11-10, 22:43
Wymiana termostatu to nie jest chwila roboty. Ja wywalałem alternator wraz z podstawą i dopiero dojście się robiło.
Co do hamulca to jak na luzie wciskasz kilka razy pod rząd hamulec to może się robić twardy bo podciśnienia brakuje.
kafell11 - 2011-11-11, 15:44
Juz po wymiane termostatu adamwwy ja bym w życiu nie bawił sie w wyjmowanie alternatora :D Ja zrobiłem prowizoryczny najazd i odkręciłem pompe od wspomagania 3 śruby od pompy i 1 od węza który trzyma. Nie chciało mi sie zdejmowac przewodów z pompy od wspomagania wiec uwiesiłem ja grubszym drutem do zderzaka i dojście eleganckie
adamwwy - 2011-11-11, 23:15
Ja jakoś wolałem alternator wywalić. Każdy robi jak mu wygodnie
bradley - 2011-11-12, 10:05
Lepiej odkrecic pompe wspomagania. Dostep jest wyborny Moze procz jednej sruby na ktora trzeba podwojna przedlozke klucza
|
|