|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Problem z silnikiem
Paco75 - 2011-11-16, 08:31 Temat postu: Problem z silnikiem Witam mam problem ..Mianowisce ,jadąc swoim Ventylem ok 25km usłuszałem stuki ,po jakimś czsie auto schodziło z obrotów po chwili zaczeła mrugać kontrolka od oleju i silnik zgasł juz nawet nie próbowałem odpalić bo różnie to bywa...patrząc pod silnik zauważyłem ze rura na pokrywie zaworów co się łączy z rurą od filtra powietrza była wyskoczona ,wyglądało to jak by z silnika poszło ciśnieniei ją wyrzuciło.. Moze ktoś pomoże co by mogło być...
Paco75 - 2011-11-16, 10:37
teraz patrze ze olej jest woda nie ubyła bo myslałem ze uszczelka poszła ..MOZE BYĆ ZE PASEK PRZESKOCZYŁ ???
Paco75 - 2011-11-16, 18:46
próbowałem go odpalić ,nie odpalił ale sie odezwał..jutro sprawdze rozrząd po znakach czy nie przeskoczył...czym grozi przeskoczenie o 1 czy 2 ząbki ????
adamwwy - 2011-11-16, 18:53
Jak nie miałeś go na wyższych obrotach to przypuszczam, że jak przeskoczył o ząbek na wałku lub pompie to nic się nie stanie. Na początek sprawdź czy jest na znakach.
Paco75 - 2011-12-07, 10:52
Poszła Głowica i tłok miał zadzior od zaworu to go lekko wyruwnałem ,kupiłem głowice używke -wymieniłem ją...dziś było odpalenie- odpalił i chodziła jak ta lala ,ale po 20 minutach zgasł i dupa zimna ,zauwazyłem ze zablokowało silnik włączam 5 bieg i go przekręcam kołem ręcznie i o180stopni sie tylko przekręci i nie wie co jest grane i od czego go zablokowało .. mogło wcześniej coś innego pójść ???Moze tłok nie wytrzymał ?? dajcie jakieś porady bo zgłupiałem.
|
|