|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Hyde Park - Zakopane-ferie
hrubek18 - 2011-11-17, 07:22 Temat postu: Zakopane-ferie Cześć planuje skoczyć na tydzień do zakopanego w lutym i chciałem się zapytać czy ktoś był i może polecić jakiś domek?bo już liczyłem w tej samej cenie wyjdzie cały domek na 4 osoby niż pokoje
hrubek18 - 2011-11-29, 19:57
Koledzy jako że wybieram się na początku lutego do zakopca poraz pierwszy to znajomy mówił mi że jak będę tam jechał to potrzebuje łańcuchów na kapcie czy ktoś ma dokładne informacje o tym jak to wygląda dokładnie?
pawel39106 - 2011-11-29, 20:33
Ja mam Siedziałem tam kilka miesięcy na wygnaniu z roboty w zimie z miesiąc tam byłem i powiem Ci tak : główne drogi są pilnowane i odśnieżane, nie ma problemu z jazdą, ale jak się zapuścisz w boczne wąskie dróżki których jest sporo, i nie masz doświadczenia w jeździe po górkach to możesz zaliczyć dzwona. Wiele jest dróg na których obowiązkowe są łańcuchy.
Wszystko zalęży gdzie będziesz chciał autem dojechać, np. na Głóbałówkę w lecie jak sie nie przypilnujesz to może Ci 2 braknąć więc domyśl się co tam się w zimie dzieje. Jedziesz do góry auto zaczyna kopać po czym błyskawicznie jedziesz do tyłu, mnie tak 3 razy wzieło na nowych zimówkach, na szczęscie sie wyratowałem bo za każdym razem z tyłu była głęboooka skarpa Można sie osrać
hrubek18 - 2011-11-29, 20:42
jadę na na ulice Mrowce czy jakoś tak tam zostawię autko i taniej wyjdzie podmiejskim podjechać gdzieś, bo pchając się autem gdzieś w miasto to będzie masakra znając życie
pawel39106 - 2011-11-29, 21:08
To tam dojedziesz bez problemu O ile się nie mylę ta ul. jest niedaleko sanktuarium.
W miasto główną możesz śmiało jechać. Tam jest równo jak na stole Tylko gorzej z parkingiem jak miasta się zna. Ale zawsze coś znajdziesz
hrubek18 - 2011-11-30, 22:09
pawel39106, a powiedz czy jak będę tam gonił to są nakazy jazdy na łańcuchach?bo jak nie ma to nie będę kupował darmo bo u mnie są nie potrzebne
pawel39106 - 2011-12-01, 19:31
Wiesz kurde nie pamiętam jak jest na głównej do zakopca w okolicach przed Nowym Targiem bo tam są dość strome podjazdy którym towarzysza łuki na których wydaje się że skrętu braknie ale tam jest 2 pasy w jedną stronę i droga dobra więc bez obaw. Właśnie tam coś mi się przypomina że były jakieś znaki dotyczące łańcuchów ale pewny nie jestem, poza tym w praktyce nikogo na łańcuchach na tej drodze nie widziałem a na zimówkach spokojnie można tam jechać bo przeważnie droga czarna.
W samym Zakopanym nie ma takich znaków jedynie na bocznych dróżkach jest ich sporo.
A którędy planujesz jechać? Będziesz się kierował na Kraków od siebie czy bardziej na południe Nowy Sącz itp
?
hrubek18 - 2011-12-01, 19:51
właśnie nie wiem ale chyba przez Kraków będzie szybciej ale jeszcze zobaczę jak na nawigacji wyjdzie którędy będzie szybciej ale ostatnio koleżanka jechała to się jej spytam którędy śmigała
pawel39106 - 2011-12-01, 20:12
Ja bym przez Kraków właśnie radził Przez Nowy Sącz ładne widoki ale troszkę górzysty teren na jazdę w zimie Bezpieczniej będzie od Kraokwa jechać.
hrubek18 - 2012-01-13, 09:21
Koledzy i Koleżanki ma ktoś pozyczyć łancuchy śniegowe?rozmiar moich kapci to 185/65-14?
pawel39106 - 2012-01-13, 19:37
hrubek18 napisał/a: | łancuchy śniegowe |
tylko dziadostwa nie zakładaj bo Ci pół auta poharata jak strzeli
Jakub76 - 2012-02-21, 09:57 Temat postu: Re: Zakopane-ferie
hrubek18 napisał/a: | Cześć planuje skoczyć na tydzień do zakopanego w lutym i chciałem się zapytać czy ktoś był i może polecić jakiś domek?bo już liczyłem w tej samej cenie wyjdzie cały domek na 4 osoby niż pokoje |
Nie wiem czy znalazłeś, ale może informacja przyda się innym szykującym się na wypad w góry i szukających czegoś na zasadzie Domek w Tatrach (konkretnie do Zakopiec). Ja korzystam z domku, który jest zlokalizowany w najstarszej czesci Zakopanego W sumie troszkę z boku całej wrzawy Krupówek, ale odległośc nie powala, bo może z pieć minut spokojnym spacerkiem. Nie ma problemu z parkowaniem samochodu. Do dyspozycji mamy cały domek i ogródek. Skalep blisko (około 150 metrów od domku). Oczywiście nie jest to market, ale to problemów z brakiem towarów nie było, więc nie trzeba było szukać dalej). Oczywiście domek jest wpełni urządzony, nie ma problemów z kuchnią, łazienka etc. około 400 metrow do wyciagu. Osoby uprawiające "aktywną" turystykę górską (piwo, fotelik, telewizor i widok gór przez okno ) też będa zadowolone bo TV jest. Zresztą zainteresowanym polecam odwiedzenie adresu Domek w Tatrach i znajdziecie tam wszelkie informacje, cennik, bogatą galerię oraz informacje na temat rezerwacji
|
|