|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - Pierścienie dystansowe... kto ma i jaki e???
janes - 2007-03-06, 09:45 Temat postu: Pierścienie dystansowe... kto ma i jaki e??? Witam.. nie wiem czy się nie powtórze ale interesuje mnie temat pierścieni dystansowych? Kto z was ma cosik takiego i jakiej grubości??? Ja planuje troche zaoszczędzić i wyciąć sobie takie pierścionki z starych tarcz wentylowanych...Śruby kupie na giełdzie w Gliwicach...
Ps. Widziałem w sklepie fajne pierścienie 20mm grubości ale cena 129zł zdecydowała że chyba coś wymyśle z tymi tarczami.
Pozdrawiam...
przemolas4 - 2007-03-06, 10:27
przepraszam za moje pytanie , ale czy faktycznie takie pierscienie sa tobie potrzebne ?
o ile faktycznie tylne kola sa troszke schowane , o tyle przednie przy alufelgach typu 15 czy 16 z wlasciwym et sa na rowni z blotnikami . ba ja jescze musialem co nie co poszerzyc , ale to z racji glebki .
pomysl zaadoptowania tarcz na pierscienie uwazam za bardzo dobry .
orginalne otwory ......... jedyne na co bym zwrucil uwage to fakt ze takie tarcze powinno przyciac sie na tokarni by wyeliminowac nierownomierne rozlozenie masy pierscienia .
pomysl godny polecenia hehehehe .
MAPET - 2007-03-06, 15:55
wydaje mi sie zly pomysl wykorzystania tarcz wentylowanych jako pierscien bo nie bedzie piasty czyli cenrowania i kolo bedzie sie trzymac na samuch srubach co przy minimalnym przesuneiciu grozi scieciem łbów śrub i wiadomo czym sie moze skonczyc... to jest zawiesznei i to nie to co spoiler bo od tego zalezy nasze bezpieczenstwo...
kub dobre dystanse i dobre sruby a nei takie przeszczepy to nie maluch dystanse znajdziesz na www np u nas...
janes - 2007-03-06, 20:57
... co do tarcz, to jeszcze to opatentuje... wezme je na tokarke i cos wymysle, bicia to one nie maja...a w jakiej cenie są dystanse np 10mm sztuka?
MAPET - 2007-03-06, 23:56
ja ci komplet zalatwic taniej np ok 80zl za 2 szt + komplet srub na 2 szt za np dluzsze po 3,5pln szt
|
|