Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Zmiana listew progowych zewnetrznych

Piotr_Goldap - 2011-12-07, 00:39
Temat postu: Zmiana listew progowych zewnetrznych
Czy może przerabiał ktoś z kolegów(koleżanek)zmianę plastikowych nakładek na progi?Chodzi mi o te nieszczęsne wersje z dodatkowymi listwami które szybko się niszczą z powodu cienkiego laminatu i korodują od wewnątrz.Szukałem i znalazłem tylko pomysł zamiany i ofertę sprzedaży tejże listwy na kątownik.Sama nakładka kosztuje na Alledrogo około 140 zł za stronę plus zakończenie ,mały kątowniczek :evil: .Myslę ,że taniej wyjdzie kupić na szrocie wersje bez tej nieszczęsnej listwy ,tylko czy da radę to w miare porządnie zamocować.A może wogóle to wywalić i pomalować jakimś barankiem.Wszelkie uwagi i pomysły mile widziane :]
Piotr_Goldap - 2011-12-09, 23:23

Może ktoś zdejmował swoje nakładki i wie jak to wygląda bez nich?
D_M_C_ - 2011-12-09, 23:28

Piotr_Goldap napisał/a:
Może ktoś zdejmował swoje nakładki i wie jak to wygląda bez nich?

Powiem tak mam nakładki ale nie mam listew maskujących i powiem że beż nich mi wygląda mi głupio. Ale na wiosnę będzie oki

Piotr_Goldap - 2011-12-10, 09:47

No głupio i dlatego nie wiem co zrobić bo te listewki troche kosztuja
D_M_C_ - 2011-12-10, 11:00

zobacz to

http://forum.vwvento.org/...highlight=progi

chłopaki pisali o zaślepkach.
Mi się wzeszłym roku udało wyrwać oryginalne progi w Bd stanie. czekają na montaż na wiosnę.

Piotr_Goldap - 2011-12-19, 21:40

A wie ktoś może czy całe plastikowe nakładki podejdą z innego modelu?A moze wogóle je wywalić i dać podkład+jakiś BOLL
pablomed - 2011-12-22, 22:38

Piotr_Goldap, ciężko znaleźć dobre używki z powodów jakie wymieniłeś w pierwszym poście. Ja mam a domu jeszcze golfa GTI to na 99 procen te same nakładki, niestety tylko oryginały wystęują w sklepach i kosztują aż od 120 zeta za jedną