|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Zmiana listew progowych zewnetrznych
Piotr_Goldap - 2011-12-07, 00:39 Temat postu: Zmiana listew progowych zewnetrznych Czy może przerabiał ktoś z kolegów(koleżanek)zmianę plastikowych nakładek na progi?Chodzi mi o te nieszczęsne wersje z dodatkowymi listwami które szybko się niszczą z powodu cienkiego laminatu i korodują od wewnątrz.Szukałem i znalazłem tylko pomysł zamiany i ofertę sprzedaży tejże listwy na kątownik.Sama nakładka kosztuje na Alledrogo około 140 zł za stronę plus zakończenie ,mały kątowniczek .Myslę ,że taniej wyjdzie kupić na szrocie wersje bez tej nieszczęsnej listwy ,tylko czy da radę to w miare porządnie zamocować.A może wogóle to wywalić i pomalować jakimś barankiem.Wszelkie uwagi i pomysły mile widziane
Piotr_Goldap - 2011-12-09, 23:23
Może ktoś zdejmował swoje nakładki i wie jak to wygląda bez nich?
D_M_C_ - 2011-12-09, 23:28
Piotr_Goldap napisał/a: | Może ktoś zdejmował swoje nakładki i wie jak to wygląda bez nich? |
Powiem tak mam nakładki ale nie mam listew maskujących i powiem że beż nich mi wygląda mi głupio. Ale na wiosnę będzie oki
Piotr_Goldap - 2011-12-10, 09:47
No głupio i dlatego nie wiem co zrobić bo te listewki troche kosztuja
D_M_C_ - 2011-12-10, 11:00
zobacz to
http://forum.vwvento.org/...highlight=progi
chłopaki pisali o zaślepkach.
Mi się wzeszłym roku udało wyrwać oryginalne progi w Bd stanie. czekają na montaż na wiosnę.
Piotr_Goldap - 2011-12-19, 21:40
A wie ktoś może czy całe plastikowe nakładki podejdą z innego modelu?A moze wogóle je wywalić i dać podkład+jakiś BOLL
pablomed - 2011-12-22, 22:38
Piotr_Goldap, ciężko znaleźć dobre używki z powodów jakie wymieniłeś w pierwszym poście. Ja mam a domu jeszcze golfa GTI to na 99 procen te same nakładki, niestety tylko oryginały wystęują w sklepach i kosztują aż od 120 zeta za jedną
|
|