Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Nasze Ventki - Vento by KamyczeQ

KamyczeQ - 2011-12-11, 17:10
Temat postu: Vento by KamyczeQ
Witam jestem na forum od kilku dni i w sumie dlaczego nie mam pochwalić się moją Ventką.. może troszke nie udaną.. ale moją ;)

Wyposażenie:

-ABS
-El.szyby
-el.lusterka
-Thermotronic ( tak właściwie to nadal nie wiem jak to działa.. )
-Fajny regulowany fotelik we wszystkich położeniach..
-el. szyberdach
-centralny zamek
-nieszczęsny alarm.. (same problemy z nim.. )

Ventke kupiłem jakieś pół roku temu.. była na stalówkach i w sumie niczym się nie różniła.. troszkę zaniedbana, lecz powoli powoli doprowadziłem go do stanu używalności ;) Autko miało malutką stłuczkę.. (pożyczanie jest fajne..) Podczas szukania lamp.. maski trafiła się okazja by kupić lampy Angel Eyes.. za nieduże pieniążki.. tak tez uczyniłem.. niestety problem był ze znalezieniem maski w kolorze, by obeszło się bez malowania.. jednak.. po załozeniu lamp pojechałem do znajomego, który posiadał maseczkę w kolorze grafitowym.. przywiozłem ją i założyłem, bo przecież z czymś trzeba jeździć.. Tak już zostało.. kolory nieco się zgrały, więc postanowiłem autko robić na "ciemno" i powoli stopniowo dodaje nowe rzeczy.. Na wiosne w planach mam obniżenie samochodu, założenie jakiegoś fajnego Grilla.. czarne Helenki na tył i być może oryginalny spoiler w kolorze maski.. na tylną klape.. zastanawiam się też nad pomalowaniem lusterek pod kolor maski.. Autko nie wygląda chyba aż tak tragicznie.. ;) Ale to zależy od gustu mi się podoba, choć mogło by być lepiej ;) A oto skromne zdjątka tuż po naprawie.. jak widać Alu 15 Borbet zakute na 195/55 Przód Continental tył Dunlop.

A tu aktualne fotki z pakietem "zimowym" czyli Stal + kołpaki.. dodatkowo kierunki Clear Smoke

Rafik - 2011-12-11, 17:28

Witamy na forum :) :hejka:

autko daje rade dobra koza na zime :) maska nawet pasuje :D jakas dokładka pod zdes srednia lub vr (ciężkie do zdobycia ale czasami trafia sie ) i juz od razu lepiej by wyglądał ;) no i jakos nie przemawia do mnei ten grill . daj fotki srodka i wiecej fotek auta ;) Pozdrawiam :)

KamyczeQ - 2011-12-11, 17:33

Grill będzie zmieniany bo między bogiem a prawdą to trzyma się na "opasce samozaciskowej" pourywane zaczepy po tej małej stłuczce.. a funduszy już brakło.. :D Na wiosnę kupie mu ten starego typu x2 i przerobie na bez znaczka.. albo jakiś z allegro i pomaluje pod kolor.. Zobaczę co da się zrobić ;) Nad dokładką myślę.. ale na zimę to nie bardzo bo te dziadostwa z allegro się połamią.. :D Chyba że trafie jakąś ORI w co wątpię.. ;) Dostanie na wiosnę ;)

Zdjęcia środka postaram się dodać jutro bo dziś już ciemno na zdjęcia ;)

Hormon - 2011-12-11, 18:42

Witamy
Grill pasuje inny, tzn środek ciemny. Po za tym ciężko ocenić, bo nie wiele widać :P .

czarnysauber - 2011-12-11, 19:11

Witaj na forum :hejka:
Fajna ventka :oklaski: Maska nawet pasuje ;)

Raziel500 - 2011-12-11, 20:14

witamy na forum
ciekawy furek :D

Swistakes - 2011-12-12, 14:41

Witam, Ventyl calkiem spoko wygląda , powodzenia w modach ktorych chcesz osiagnąć
KamyczeQ - 2011-12-13, 19:08

:hejka: Dziś przyszedł czas na przyciemnienie lampeczek.. ;)
Może nie wygląda to tak jak ORI Czarne Hella.. ale efekt podobny ;) Starałem się jak mogłem ;) I z pomarańczu zrobiłem czarny ;) Zdjęcia środka wrzucę może jutro jak złapie trochę "światła" ;) A teraz idę coś :pizza: ;) Pozdrawiam...

hrubek18 - 2011-12-13, 21:05

ładnie się prezentuje :) jak to zrobiłeś?tylko tak jak na spowiedzi bo ładnie wygląda i może też bym się na to skusił :D :mniam:
a jak to świeci w dzień i nocy?
w lutym może będę w Katowicach to możemy się spotkać jak wszystko wyjdzie :)

zeniTh - 2011-12-13, 21:13

no i ładnie, ja bym jeszcze usunał napis vento i TDI

hrubek18, ja mam tak samo zrobione, żadna filozofia, folię kleisz i jest git
świeci tak samo a wygląda 100 razy lepiej ;)

a btw. lepiej folią niż sprayem, bo folię w razie kontroli możesz zerwać a po drugie folia błyszczy się podobnie jak lampa, a spray matowieje

hrubek18 - 2011-12-13, 21:15

zgadzam się z kolegą wyżej będzie ładniej wyglądało bez napisów :)
Aeternus - 2011-12-13, 22:36

zeniTh, dobrze prawi! Napisy won i od razu będzie pupa lepiej wyglądała!!! Auto rozwojowe a i z tym kolorem można wiele zdziałać ;) Powoli i do przodu
KamyczeQ - 2011-12-14, 08:18

Ja przyciemniałem spreyem.. ;) Myślę że miśki nie będą się czepiać ponieważ pamiętajcie że ORI Helenki takie wychodziły ;) To tak Tylko na przetrwanie zimy.. ;) na wiosnę o ile fundusz się poprawi to Ventka dostanie ORI lampy ;) Napisy miałem w planach zdjąć.. tylko czy nie oderwę ich razem z lakierem ? :D
zeniTh - 2011-12-14, 08:57

nie oderwiesz, przeglądnij mój temat, to samo robiłem ;D
napisy są na piankowej taśmie 2 stronnej

hrubek18 - 2011-12-14, 09:54

a resztki pianki można umyć benzyna ekstrakcyjna i zejdą ładnie ;)
KamyczeQ - 2011-12-14, 10:04

No to spróbuje wieczorkiem ;) Albo za chwilkę ? :D Zobaczymy.. jak na razie porobiłem więcej zdjęć mojego "brudaska" Tak jak prosiliście ;P Za sekundę wstawię :)

EDIT:

Proszę ;) Oto i ono :

KamyczeQ - 2011-12-16, 13:39

Wczoraj przerobiłem podświetlenie zegarów na niebieskie i naprawiłem brzęczący wentylator od thermotronika oraz zdjąłem emblematy z tylnej klapy :p naprawiłem też przełącznik do nawiewu ... Wreszcie mam wszystkie 4 pozycje :)
hrubek18 - 2011-12-16, 16:03

KamyczeQ napisał/a:
Wczoraj przerobiłem podświetlenie zegarów na niebieskie

:OK: sam mam takie siebie :D

KamyczeQ - 2011-12-16, 18:42

No niby fajne ale przy białych tarczach będzie lepiej i planuje wskazówki lakierem fluoryscencyjnym pomalować :)
zB3ig - 2011-12-17, 13:21

masz kolego może zdjęcie tych żaróweczek albo tych starych coś wymontował bo też miałem kupi ale nie wiem jakie tam idą? Albo numer tej żarówki? bo nie chce mi się zegarów demontować tylko po to żeby tylko określi typ żarówki :P
pawel39106 - 2011-12-17, 13:30

zB3ig, jak chcesz sobie podświetlanie zmienic to kup sobie coś takiego http://moto.allegro.pl/go...1992465198.html
ja już kilka rzeczy od tego gościa brałem i wszystko pasuje, podświetlanie tez.

zB3ig - 2011-12-17, 15:22

tylko za jaką kasę ?! w motoryzacyjnym diody do podświetlenia licznika za 6 zł kupię. a jak u siebie zrobiłeś KamyczeQ ?
pawel39106 - 2011-12-17, 16:22

Twój wybór. A przez diody też przechodziłem, lutowanie i pierdzielenie, a po jakimś czasie raz świeci raz mróga raz nie świeci. Chyba że Tobie uda sie to lepiej zrobić bo ja się do tego nie przyłożyłem i takie były skutki. pozdro
KamyczeQ - 2011-12-17, 18:11

Kupiłem dwie a w sumie 4 diody tylko nie wiem po co.. jak potrzebne tylko dwie ;) Takie najjaśniejsze jakie mieli.. za 4 dałem 14 zł oczywiście niebieskie.. rozbebeszyłem licznik i wrzuciłem diody zamiast fabrycznych.. a i jeszcze jedno wyrzuciłem ten zielony "papierek" który tam jest i dorobiłem nowy przezroczysty by efekt świecenia się rozchodził po całym liczniku.. jednak powiem szczerze że będę kupował tarcze INDIGLO bo niby spoko ale nie za bardzo mi się to podoba.. :) Oczywiście zamówię sobie do przełączników diody i będe lutował.. a co do nawiewu i włącznika światełek to zamówię ten zestaw od tego gościa z Rzeszowa.. podobno super efekt a kasa w sumie nie taka duża.. jak widzę moje aktualne to mnie szlak trafia ;)

Takie te żarówy znaczy tak wyglądają :

LINK

pawel39106 - 2011-12-17, 18:25

KamyczeQ napisał/a:
a co do nawiewu i włącznika światełek to zamówię ten zestaw od tego gościa z Rzeszowa.. podobno super efekt a kasa w sumie nie taka duża

podświetlanie nawiewów też mam od niego :]

KamyczeQ - 2011-12-17, 18:31

I jak trzeba coś lutować ? Czy po prostu przykleić płytkę i wyciągnąć diodę ?
czarnysauber - 2011-12-17, 22:54

KamyczeQ napisał/a:
I jak trzeba coś lutować ? Czy po prostu przykleić płytkę i wyciągnąć diodę ?

Nie, wszystko pasuje idealnie
Dostaniesz rowniez instrukcje montazu 10-15 min i po sprawie a efekt naprawde super

pawel39106 - 2011-12-17, 23:52

Wyciągnąć trzeba te swiatłowody i coś jeszcze ale już nie pamiętam co w każdym razie wszystko jest bardzo proste i dokładnie opisane w instrukcji jak już napisał czarnysauber,
KamyczeQ - 2011-12-19, 20:24

Klosz prawej lampy zbity... już od jakiegoś czasu.. ale sprawa z dorabianiem idzie baaardzo ciężko.. Chyba trzeba będzie wyrzucić aniołeczki i wrzucić ORI...
vwkrzysio - 2011-12-19, 21:56

he he no ciężki temat z kloszem ale da rade go zdobyć ;)
KamyczeQ - 2011-12-20, 09:03

No tak poleciłem szlifowanie na gładko.. i czekam na to już dwa tygodnie.. Masakra przez święta tak paczki idą powoli że szok..
KamyczeQ - 2011-12-23, 14:09

Panowie zrobiłem podświetlenie zegarów od tego gościa z rzeszowa.. przerobiłem włącznik i nawiew ;) Teraz mi świeci pięknie na czerwono ajj.. :D Wesołych świąt przy okazji życzę ;)
bradley - 2011-12-23, 16:36

Fajny masz akumulator :) U mnie niestety duzy nie wejdzie.
vw-maly - 2011-12-23, 16:57

witam na forum! grafit z czerwonym fajna kompozycja :oklaski: ogarniesz tylnia klpe i dach pod kolor maski i bedzie fajniutko :D :D tez miałem takie lampki z tyłu ale jakos skusiłem sie na całosc! powodzenia w modzeniu i wystarczajacych funduszy...
KamyczeQ - 2011-12-23, 21:25

bradley napisał/a:
Fajny masz akumulator :) U mnie niestety duzy nie wejdzie.

A leżał z Transita.. a mój niestety się zepsuł.. cele się rozwaliły.. to wsadziłem :D Kręci jak szalony ;)

hrubek18 - 2011-12-23, 23:16

KamyczeQ napisał/a:
Kręci jak szalony ;)

pewnie mało co rozrusznik nie wyskoczy :P

KamyczeQ - 2011-12-30, 21:21

No a więc nie było mnie tutaj chwilkę zatem w Venciaku troszkę się pozmieniało ;) A więc zacząłem powoli składać podświetlenia.. jednak siedząc w wozie coś mi klapeczki zaczęły przemakać.. Niestety okazało się ze w podwoziu była dziura i woda po ostatnich roztopach wparowała do środeczka.. tak więc autko kilka dni stało sobie w ciepełku i powolutku konserwowałem.. a dziurkę zniwelowałem ;) Uszczelniłem też korki bo skurczybyki mi się nie podobały zbytnio.. ;) Dziś dostałem w końcu nowy klosz reflektora i od razu wziąłem się za montaż.. ;) Efekt tak jak by był oryginalny.. Ustawiłem też światełka bo makabrycznie świeciły.. teraz jest miodzio ;) Plany na jutro to założenie nowej skrzyni basowej Kicker 38cm głośniczek plus wzmacniacz 1000Watt.. Powolutku przeprowadzę kabelki i założę pozostałem plastiki.. Na ten rok to tyle.. W nowym roku wezmę się za zaprawki.. i malowanie maski na oryginalny kolor bo jakoś mi się nie podoba już.. :P Założę chyba ciemną bre i hokej który zamówiłem już co prawda.. to by było na tyle.. fotki dodam jutro jak dorwę cyfrówkę i umyje maszynkę ;)
pawel39106 - 2011-12-31, 12:05

KamyczeQ napisał/a:
i malowanie maski na oryginalny kolor

:oklaski:
KamyczeQ napisał/a:
Założę chyba ciemną bre

:buuu:

KamyczeQ - 2012-01-03, 16:44

Kolejne wydatki na Ventylka.. gumy razem z łożyskami MCPersonów.. Sprężyny do przodu.. bo nie wiem dlaczego ale obydwie miałem pęknięte.. Dobrze że zauważyłem w porę :D I dziś ustawianie zbieżności i kątów.. bo mi nową oponę zjechało.. :[
KamyczeQ - 2012-01-18, 10:46

Jakiś czas temu musiałem wycinać szybę.. Ruda się zadomowiła i przeciekało do środka.. Czyszczenie wszystkiego itd.. Naprawiłem niesprawny szyberdach.. (prowadnica) i poskładałem auto do kupy.Okazyjnie kupiłem Skrzynie basową Kickera głośnik 38cm i jakiś tam wzmacniacz 1000Watt, po poskładaniu wszystkiego nawet fajnie gra.. :rotfl: Dorwałem w końcu telefon z ciut lepszym aparatem to wrzucę parę fotek.. ;]

Skrzynka:

Podświetlenie.. nie do końca skończone.. zostały jeszcze przełączniki..:

Radio oczywiście też świeci na czerwono..

zB3ig - 2012-01-18, 14:42

:oklaski: niezłe pudło w bagolu wozisz, pewnie dudni aż szyby pękają :P a podświetlenie też niezłe, troszkę bije po oczach pewnie jak na ful dasz?
vwkrzysio - 2012-01-18, 16:29

no kawał skrzyni ci powiem :D
KamyczeQ - 2012-01-18, 21:19

zB3ig napisał/a:
:oklaski: niezłe pudło w bagolu wozisz, pewnie dudni aż szyby pękają :P a podświetlenie też niezłe, troszkę bije po oczach pewnie jak na ful dasz?

Pewnie że pękają.. ;d Przednia musiała być wycinana hehe.. ;) No a podświetlenie wcale tak nie razi w nocy.. ;) Ale zawsze jest opcja żeby ściemnić ;) Jak nie pokrętłem to na potencjometrze dorobionym.. tylko licznik trzeba wykręcać ;) Chyba się wezmę za zaprawki póki małe są.. ogniska.. Koło klamek i na drzwiach.. ach.. klapa i tylny narożnik lampy..

KamyczeQ - 2012-01-26, 20:24

Nowy grill.. tamten był połamany a starego typu szukałem ale porażka.. krzyczą po 150zł za prawie że cały połamany.. Sora za jakość zdjęć...

vw-maly - 2012-01-26, 20:35

jak walniesz maske w czarny mat to bedzie pasowac lepiej :P :D
KamyczeQ - 2012-01-26, 20:44

Maska wraca w kolor LY30 na wiosnę .. ;)
vw-maly - 2012-01-26, 20:45

to tez bedzie dobrze :D
zeniTh - 2012-01-26, 21:10

KamyczeQ napisał/a:
LY30

LY3D :OK:

KamyczeQ, w poniedzialek bede mial grill starego typu cały nie połamany ;)
kilka dni temu sprzedałem za 150 calutki jak nówka z listwa w Twoim kolorze :P

wally44 - 2012-01-26, 21:46

Granko super sie prezentuje :oklaski: i podswietlenie tez niczego sobie sam musze pomyslec o zmianie :D ale narazie brak czasu :P
KamyczeQ - 2012-01-26, 21:48

Musze się wziąć ogarnąć rudą.. ;/ Poza tym jakoś podświetlić bagażnik.. bo standardowa lampeczka w nocy to porażka jest..

PS: Teraz to szukam hokeja z VR6.. na wiosnę.. i chyba zamiast gwintu wsadzę jakieś sprężynki z -20 nie więcej.. bo jednak auto do codziennego użytku.. (szkoła) a funduszy też za wielkich nie mam..

Ach.. TDI podobno ma wiązkę do tempomatu.. dużo to roboty jest ? Może bym sobie zarzucił co ?

Przemek - 2012-01-26, 23:30

musisz dokupić manetkę z kablem i chyba potem to aktywować VAGiem . zobacz w temacie Slaw71 on montował tempomat. i wszystko miał opisane
zeniTh - 2012-01-27, 17:58

http://allegro.pl/komplet...2077844188.html

slyszałem że szukasz ;) tu masz tanio cały kpl. tylko że od benzyny

Rafik - 2012-01-27, 22:06

KamyczeQ, nie zakładaj samych springów bo lipa ;)
KamyczeQ - 2012-01-27, 22:13

Plany są ogromne.. Ogarnąłem dziś trochę rudą.. pozostały tylko drzwi.. Ale to może jutro.. Powoli kompletuje części.. do mojej układanki.. ;]
KamyczeQ - 2012-02-04, 16:16

Na razie musi mi to wystarczyć..

mateusz_vento - 2012-02-04, 16:29

KamyczeQ napisał/a:
Obrazek
Obrazek

Na razie musi mi to wystarczyć..

15 Zoll ?? A jaka szerokość felg?? Też się zastanawiam nad alu 14" / 15" a szeroką stalówką 14" 15" :P

KamyczeQ - 2012-02-04, 17:07

Szerokie na 7,5 cala oczywiście 15... a okute w 195/55/15 2x Continental Conti Sport i 2x 195/55/15 Dunlop muszę dorobić dystanse żeby troszkę wystawić tył.. mam sierpy i lipnie wygląda bo się chowa fela..
mateusz_vento - 2012-02-06, 18:36

Mijaliśmy się dzisiaj rano na wysokości mytnika tylko za późno zobaczyłem i nie zdążyłem migać :P Ventka rzuca się w oczy dzięki lampą i ciemnej masce.
KamyczeQ - 2012-02-06, 19:01

No właśnie tak myślałem ;p Codziennie o tej porze tam jadę ;) Maska wraca w kolor jak się ociepli, chyba że chcesz :D
mateusz_vento - 2012-02-06, 19:39

KamyczeQ napisał/a:
No właśnie tak myślałem ;p Codziennie o tej porze tam jadę ;) Maska wraca w kolor jak się ociepli, chyba że chcesz :D

Ja też to będę zwracał uwagę hehe... Nie nie jak narazie nie planuje zmiany maski:)

KamyczeQ - 2012-02-10, 21:03

OZ F1 Racing 16" do malowania ... Wziąłem je bo lepsze to niż Artec.. ;P No i tak się bryczka prezentuje z nowym grillem.. ;P Już mogłoby zrobić się ciepełko.. maska czeka na malowanie.. ;) W dalszym ciągu poszukuje gwintu, jeden miałem nagrany lecz to Tuning Art.. a podobno to jakieś ścierwo jest.. więc nie biorę..

pawelvw - 2012-02-10, 21:05

nie ma fot
KamyczeQ - 2012-02-10, 21:39

Wybaczcie.. coś mi się pokićkało.. a nie mogę już edytować..

zeniTh - 2012-02-10, 23:27

no felgi ładne, tylko teraz przydała by się dokładka i lekka gleba, chociaż z -40
Rafik - 2012-02-11, 01:06

gleba kamyk gleba jeśli chodzi o Tunning Art to troche ubsza wersja TA TECHNIX wiec jeśli masz okazje to bierz i nie grymaś fele doprowadź jakoś i bedzie dobrze :) kmpel na tym gwincie śmiga już 3 rok i nie narzeka :)
KamyczeQ - 2012-02-11, 09:34

Ale używka MTS'a to chyba będzie jeszcze najlepsza tak ?
Rafik - 2012-02-11, 10:35

KamyczeQ, jesli chodzi o uzywke to roznie bywa jak ma duzo nalatane to wiesz
KamyczeQ - 2012-02-11, 20:49

Dobra nie ważne.. sprzedał się już.. Poleruje te felgi OZ'ta oczywiście.. same ranty ale wyszło nawet nawet.. jeszcze czeka mnie filc i pasta polerska.. ;) Resztę lakieru prze poleruję pastą i ma być.. nie będę jednak malował.. ;P Ranty wyrównane oczywiście.. Jednak stara wyważarka pomaga w polerce.. ojj i to bardzo ;) 20 kończy się ubezpieczenie.. trzeba chyba się zapożyczyć.. bo bez zniżek to zabulę z 1.500 jak nic.. ;(
wally44 - 2012-02-11, 21:47

felgi super po polerce bedzie rewelacja :) tylko zaciski ogarnac i extra :oklaski:
KamyczeQ - 2012-02-11, 22:07

Właśnie nie wiem.. zaciski malować na czerwono ? Odświeżyć lakier, czy może na żołto jak to w porshe ? :D
Aeternus - 2012-02-11, 22:27

KamyczeQ, białe zaciski ;)
Vento-Łukasz - 2012-02-12, 15:17

a ile płaciłes za ubezpieczenie w tamtym roku ?? ja w tamtym roku placiłem 400zł tylko ze znizkami a w tym roku az 560zł sporo poszly ubezpieczenia w tym roku. Lepiej juz jezdzij i sie dowiaduj o jak najtansze ale mysle ze jak znajdziesz za 1500zł bez znizek to powinienes po rekach całowac.(ja mam samochd na tate 60% znizek).

felaga fajna tylko jak ktos juz wczesniej pisal przydalo by sie odnizyc i wtedy robilo by niezla robote :poklon:

zaciski pod kolor auta :)

mateusz_vento - 2012-02-12, 16:22

Vento-Łukasz napisał/a:
(ja mam samochd na tate 60% znizek)

To też nie za tanio ja mam też na tatę 60% zniżek i płaciłem 350zł - Hestia

Vento-Łukasz - 2012-02-12, 20:13

nom wlasnie duzo tylko ze jak miałem troche przypal bo mi sie skonczylo i zaplacilem dopiero 2 tygodnie po terminie i juz musiałem zapłacic i pewnie agent sobie marze naliczyl jak zobaczyl ze po terminie i i tak musze wziasc tam.
Ale za to moja narzeczona z prawem jazdy od 2miesiecy ma 21 lat i clio 99r 1.2 i bez znizek samochod tylko na siebie i zaplacila 670zł :oklaski: w PTU a ja mam w BENEFIA

wally44 - 2012-02-12, 20:57

zadzwon do AXA i niech Ci wylicza maja w miare tanio
pawelvw - 2012-02-12, 21:17

te firmy typu AXA Link 4 i podobne to sa gó..o warte jak sie coś stanie to potem ci nie wiele wypłacą pewny kolega z forum może wam cos na ten temat powiedzieć ile mu zaproponowali do wypłacenia za szkodę całkowitą
KamyczeQ - 2012-02-12, 22:16

mateusz_vento napisał/a:
Vento-Łukasz napisał/a:
(ja mam samochd na tate 60% znizek)

To też nie za tanio ja mam też na tatę 60% zniżek i płaciłem 350zł - Hestia

W Hestii było.. ja mam na brata i na mnie.. brat 60%zniżek.. prawko ponad 10 lat.. A ja prawko od 8 miesięcy.. Samochód mam 7 miesięcy dopiero.. Poprzedni właściciel płacił 443zł w Hestii.. pozostanę chyba przy niej.. najwyżej zabulę z tysiaka.. Nie kupie gwintu najwyżej :D Jutro jadę po pastę polerską i kończe fele ;)

KamyczeQ - 2012-02-14, 20:38

Walentynki to Vento dostało nieplanowany prezent.. od właściciela.. ;) Spadający śnieg z dachu akurat ucelował sobie moją czerwoną strzałę i wybił przednią szybę, wgniótł dach i maske która miała być malowana.. Dobrze że dorwałem nową szybę u znajomych "szybiarzy" i zrobili mi to na poczekaniu.. Koszt operacji 340zł.. Pacjent żyje i ma się dobrze.. ;D Jednak portfel właściciela spłukany.

Ah zapomniałbym skończyłem robić felgi.. jak na pierwszy raz z polerką w ręku to wyszło lustereczko.. ;P Kusi mnie żeby całe wypolerować nie tylko ranty.. ale kto to później będzie czyścił ? ;)
Kolejna operacja z cyklu beznadziejnych udana.. zrobiłem z felg nadających się na złom.. oczywiście wizualnie.. dosyć fajne kółeczka.. ;P Jutro muszę wybrać jakieś oponki i sobie założyć..

pawelvw - 2012-02-14, 21:12

pokaż co zrobiłeś z tych beznadziejnych felg daj foto
wally44 - 2012-02-14, 21:39

KamyczeQ napisał/a:
Walentynki to Vento dostało nieplanowany prezent.. od właściciela.. Spadający śnieg z dachu akurat ucelował sobie moją czerwoną strzałę i wybił przednią szybę, wgniótł dach i maske która miała być malowana..

to faktycznie prezent jak tralal :P Jest okazja do pomalowania maski ;)

KamyczeQ - 2012-02-14, 21:55

pawelvw napisał/a:
pokaż co zrobiłeś z tych beznadziejnych felg daj foto

ALBUM

Pierwsze dwa zdjęcia są po polerce rantów, ostatnie już po polerce tego beznadziejnego lakieru.. i wersja ostateczna..

zeniTh - 2012-02-14, 22:02

KamyczeQ, zakładaj oponki, byle profil jakiś znośny ;D
KamyczeQ - 2012-02-14, 22:10

205/45/16 Mam..
zB3ig - 2012-02-15, 09:07

KamyczeQ napisał/a:
205/45/16 Mam..

całkiem dobre jak na 16, nie powinno obcierać nigdzie ani przekłamywać w prędkości ;)
chociaż ja nigdy chyba nie odważyłbym zejść poniżej profilu 55, bo i tak już na nich każdy kamyczek :P czuć pod oponą

KamyczeQ - 2012-02-15, 10:18

E na 55 pływałem normalnie ;) tyle że na 15.. ;p Też się tego boję, no ale najwyżej na starość będę miał problemy z kręgosłupem.. Bo obawiam się że jak dostanie jeszcze Kit to będzie ładny beton.. ;P
zeniTh - 2012-02-15, 10:49

KamyczeQ napisał/a:
E na 55 pływałem normalnie tyle że na 15.. ;p Też się tego boję, no ale najwyżej na starość będę miał problemy z kręgosłupem.. Bo obawiam się że jak dostanie jeszcze Kit to będzie ładny beton.. ;P

Panikujesz ;D

ile ludzi jeździ na twardym gwincie ze skokiem amorka 2-3 mm i jakoś żyją ;D
to muśi być dopiero beton :D

zB3ig - 2012-02-15, 11:04

zeniTh napisał/a:

ile ludzi jeździ na twardym gwincie ze skokiem amorka 2-3 mm i jakoś żyją ;D
to muśi być dopiero beton :D

heh, odezwał się fanatyk gleby :P
ja ma teraz kit z przodu -40 i strasznie mnie drażni trzeszczenie plastików i łupanie z przodu,
chyba zespawam sobie rozpórkę ... :mysli:

Aeternus - 2012-02-16, 10:39

Cytat:
chyba zespawam sobie rozpórkę ... :mysli:

to rozwiąże problem! :faja:

KamyczeQ - 2012-02-21, 20:52

Wpadła dzisiaj dosyć nietypowa obudowa na silnik.. ;) Troszkę spękana.. ale wszystko uratuje.. Plany to jakiś ładny obrazek.. z Aerografu oczywiście.. ;P Ale to jak się odkuje finansowo..

Potrzebuje zaślepki na śruby sztuk 4 jakby ktoś miał..

zB3ig - 2012-02-22, 00:40

fajne to to, i nawet już mocniejszą wersję masz z czerwonym "I" na końcu TDI :P
Maksio - 2012-02-22, 00:48

Ciekawy jestem czy taka obudowa by pasowała do benzyniaka ;>. Orientuje się ktoś? Napis TDI zawsze można usunąć ;) .
KamyczeQ - 2012-02-22, 09:14

Hmm pewnie byś dostał gdzieś taką do benzynki.. ;) Ja to wziąłem od krzeszaka.. A I jest pomalowane jakąś farbą.. ;p Musze to zerwać.. ;)
Aeternus - 2012-02-22, 15:19

Maksio, poszukaj od golfa 4 ewentualnie trzeba by wyrzeźbić z tej co ma KamyczeQ,
KamyczeQ - 2012-03-02, 22:18

Wpadła dokładka z VR6 z takich nowinek.. Na ori zawieszce uczę się na razie omijać krawężniki.. Taka przygotówka pod gwint.. by od razu nie wadzić wszystkim co się da.. Zdjęcia wkrótce brak aparatu.. ;/
KamyczeQ - 2012-03-04, 21:57

vw-maly - 2012-03-04, 22:05

ładnie ładnie :oklaski: :P
zeniTh - 2012-03-04, 22:06

no i bardzo ładnie wygląda nawet z tą czarną maską ;)
:oklaski:

hrubek18 - 2012-03-04, 22:28

popieram zeniTh, ładnie wygląda z czarną machą :) ja bym ją zostawił na twoim miejscu ;)
Aeternus - 2012-03-04, 22:32

z glebą będzie konkretnie ;)
vw-maly - 2012-03-04, 22:34

no i ja tez sie dołanczam... jest dobrze z ciemna maska moze dach pod kolor maski i jest gitara... :oklaski:
zB3ig - 2012-03-04, 23:16

vw-maly napisał/a:
ciemna maska moze dach pod kolor maski i jest gitara...
jeszcze klapa tylna i całkiem rumun style :afro: to chyba nie bardzo lubiany styl :P ogólnie autko bardzo fajne tylko delikatnej gleby brakuje :D
vw-maly - 2012-03-05, 10:36

czemu?? bardzo fajnie to wyglada jak kolorowe auta maja czarny dach lub na odwrot, ale to kto co lubi! prezentuje sie dobrze
levis521 - 2012-03-05, 11:12

dawaj odrazu max glebe bo inaczej sie nie nauczysz
KamyczeQ - 2012-03-05, 15:18

Dzięki za opinie ;) Maska nie wiem właśnie malować czy nie.. Może na razie zostawię.. Zobaczę co będzie jak go posadzę..
KondziorR - 2012-03-05, 15:33

Dopiero 3 urwane miski i 2 wachacze dają Ci skilla aby jeździć na gwincie jak boss :D Co do machy etc to podzielam opinie kolegów bo faktycznie wygląda ciekawie.
KamyczeQ - 2012-03-11, 18:23

I już są fotele z Leona w Ventylku.. Pół skóra z Cupry ;) Na razie tylko przód.. tył czeka na założenie.. może jutro..

vw-maly - 2012-03-11, 19:07

jest pieknie... pozazdroscic... :oklaski: :diabełek: :diabełek:
zeniTh - 2012-03-11, 19:14

stołki pierwsza klasa, ale ten mieszek od recznego byś wymienił, na allegro kpl. mieszków na reczny i lewarek chyba 36 zł :P

a jak z mocowaniami siedzen ? obeszło sie bez ciecia i spawania ?

KamyczeQ - 2012-03-11, 19:51

No właśnie tak się zamierzam i zamierzam.. Ale zamówie to w tygodniu.. ;P Skórka i czerwona nić ? Będzie pasować do środeczka ? :P

Z Przeróbek to tylne rolki na szynach trzeba oszlifować na mniejsze.. I usunąć mocowanie pasa.., ale znalazłem sposób i na to.. Są co prawda wyżej ale to nie przeszkadza nawet powiem że lepiej jest.. ;P
Stare zaczepy przednie na fotel wycinałem i wspawałem ORI blachy mocujące z golfa IV.. A reszta to plug&play.. Zeszło całą sobote nad dwoma.. bo miałem rozebrane doszczętnie ponieważ prałem je, suszyłem etc.. Maty grzewcze i poduszki wyrzuciłem, bo stwierdziłem że jednak mi się nie przydadzą.. Jak by ktoś chciał to mam maty i poduszki.. ;)

zeniTh - 2012-03-11, 20:23

z czerwoną nicią, zobacz u mnie w temacie, fajnie wygladają ;)
Rafik - 2012-03-11, 21:16

ja tez mam mieszki z czerwoną nicią i dobrze wyglądają ;)
zB3ig - 2012-03-12, 16:01

wow, siedziska pierwsza klasa :poklon: :poklon:
co do mieszków popieram poprzedników ;)

KamyczeQ - 2012-03-12, 19:22

Tylne też dzisiaj założyłem.. ale nie mam aparatu żeby cosik zrobić.. ;)
KamyczeQ - 2012-04-15, 21:49

Żeby nie było że nic się nie dzieje.. ;) Na tył powędrowały ori hella dymione, niestety była nieudana próba założenia gwintu.. (nie pasuje).Siedzenia są już zamocowane tak jak powinny być, osłona silnika pomalowana pod kolor auta, lecz nie bardzo mi to pasuje i ją chyba wyrzucę.Trwają poszukiwania gwintu, nowe oponki na przód Toyo Proxess 195/45/16, tył Godyear F1 205/45/16. Auto po czyszczeniu tapicerki.Jutro będzie wspawany tłumik końcowy, ponieważ stary już skończył swój żywot.Końcówki wypolerowałem.Centralny w końcu naprawiony ;)
KamyczeQ - 2012-05-07, 12:59

VAG Kraków ;)

Przód już leży ładnie ;) Tył ciut niżej ale to jeszcze nie to ;)

vw-maly - 2012-05-07, 14:43

ŁADNY ładny.. pokaz fotke z boku?!
KamyczeQ - 2012-05-07, 23:35

Jak ogarnę tył to wrzucę sesyjke.. ;) Na razie nie ma się czym chwalić panowie no.. ;)
KamyczeQ - 2012-05-11, 19:33

Vętka sprzedana, możecie zamknąć temat ;)