|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - niska temperatura silnika - mniej niz 70 stopni i wycie
kawalus - 2007-03-10, 21:34 Temat postu: niska temperatura silnika - mniej niz 70 stopni i wycie witam wszystkich
dziś zauwazyłem aze mam bardzo niską temperature silnika około 70 stopni i dotego autko zadczeło mi wyć tj wskakuje na wysokie obroty i z nich nie spada- 2- 3 tys. Dzieje sie to zarówno na gazie jak i na benzynie przejechałem spory kawałek drogi i nadal tak samo. odłączyłem akumulator na kilka minut- to tez nei pomogło- co to może być? moze czujnik temperatury silnika mi sie popsuł hmm??? HELP
pozdrawiam Tomek Kawalus
Paweł J. - 2007-03-11, 09:10
Ja bym stawiał na czujnik, spróbuj go odłączyć i w tedy odpal.
jjaarryy - 2007-03-11, 15:16
tak jak mówi przedmówca moze to byc wina czujnika
kawalus - 2007-03-11, 16:35
heheh - to był czujnik!!!
Właśnie wymieniłem czujnik na inny i wszystko wygląda OK temperatura 90 stopni i obroty tez są normalne:)
dzięki
pozdrawiam Kawalus
spyro - 2007-03-11, 22:25
Czujnik temp to normalka, w każdym razie kup oryginał, wtedy masz lata spokoju...
sebastian - 2007-03-13, 15:10
Ja niedawno wymieniłem czujnik temperatury, po pkazywał mi ok. 105 stopni i teraz w pokazuje w granicach 80 stopni (wentylator włącza się normalnie co jakiś czas - a czujnik nowy)
spyro - 2007-03-13, 20:11
sebastian napisał/a: | a czujnik nowy) |
to nic nie znaczy, pisałem już gdzieś na forum, jak założyłem nówkę firmy Hans coś tam, i od razu źle pokazywał. Kupno oryginału daje gwarancję poprawnych wskazań! Pasuje od Skody Felicji, w salonie Skody go kupisz, jest identyczny i co najlepsze ma wygrawerowane trzy loga: VW AUDI SKODA a tańszy około 50% jak w ASO VW.
sebastian - 2007-03-13, 20:55
Mój jest Faceta
spyro - 2007-03-13, 22:15
Facet - włoska firma z niższej półki, miałem palec rozdzielacza tej firmy i parę latek wytrzymał, choć wiem, że opinie o tej firmie nie są za dobre. Myślę, że to wina czujnika i stąd masz przekłamania, bo skoro wentyator się włącza wtedy kiedy powinien, to czujnik najprawdopodobniej przekłamuje podając złą temperaturę.
|
|