|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Pytanko o elektryczne z anglika w vento
Marek81l - 2011-12-27, 12:39 Temat postu: Pytanko o elektryczne z anglika w vento Siemka
Zamontowałem sobie ele. szybki od anglika.
Wszystko juz hula jak malina ale jest jedno ale...
W drzwiach kierowcy oraz na pulpicie środkowym są odwrócone sterowania tzn.
Prawy przycisk steruje szybą kierowcy a lewy pasażera,czyli na opak.
To samo dzieje się na sterowaniu tylnymi szybami z panela przedniego,choc to nie powinno sie zmienic bo w anglii tez lewa to lewa a prawa to prawa,ale mam pytanie??
Czy ktoś wie które przewody zamienic żeby wrócilo do normy?? Polskiej normy
Ogólnie nie przeszkadza mi to bardzo ale jak da sie to zmienic to chetnie to zamienie.
pablomed - 2011-12-29, 19:19
we włączniku podwójnym w drzwiach zamień 2 z 5 numerki tam gdzieś widać (brązowo niebieski z biało czerwonym - z tym że takie kolory są w wersji prawostronnej nie wiem czy to samo w angliku.
W konsoli 7 z 2.
Sprawdź czy dobrze działa domykanie z kluczyka, czyli przy przytrzymaniu kluczyka na zamknięcie mają się domknąć, jeśli działają odwrotnie pisz coś podpowiem.
Jeszcze taka rzecz jedna: żeby cała automatyka szyb działała jak w oryginale, czyli po wyłączeniu zapłonu szyby juz przestają działać, ale zaczną ponownie po otwarciu dzrwi. Musisz odszukac kabel brązowo-żółty. Wychodzi od z pinu 2 modułów przednich i z pinów 8 drzwi tylnich. Kable te łącza się w jeden złączkaimi w okolicy skrzynki i te\\n już pojedyńczy ma dochodzić do krańcówki drzwi kierowcy. Krańcówka ma 3 styki z kablami brązowym, brązowo białym oraz trzeci styk wolny lub z kabllem o tym samym kolorze czyli brązowo-żółtym i i to podłączenie trzeba wykonać.
pablomed - 2011-12-29, 19:19
we włączniku podwójnym w drzwiach zamień 2 z 5 numerki tam gdzieś widać (brązowo niebieski z biało czerwonym - z tym że takie kolory są w wersji prawostronnej nie wiem czy to samo w angliku.
W konsoli 7 z 2.
Sprawdź czy dobrze działa domykanie z kluczyka, czyli przy przytrzymaniu kluczyka na zamknięcie mają się domknąć, jeśli działają odwrotnie pisz coś podpowiem.
Jeszcze taka rzecz jedna: żeby cała automatyka szyb działała jak w oryginale, czyli po wyłączeniu zapłonu szyby juz przestają działać, ale zaczną ponownie po otwarciu dzrwi. Musisz odszukac kabel brązowo-żółty. Wychodzi od z pinu 12 modułów przednich i z pinów 8 drzwi tylnich. Kable te łącza się w jeden złączkaimi w okolicy skrzynki i te\\n już pojedyńczy ma dochodzić do krańcówki drzwi kierowcy. Krańcówka ma 3 styki z kablami brązowym, brązowo białym oraz trzeci styk wolny lub z kabllem o tym samym kolorze czyli brązowo-żółtym i i to podłączenie trzeba wykonać.
Marek81l - 2012-01-04, 14:50
Kurde dzięki Pablo.
Myśle ze w czwartek wieczorem się za to wezme,to zaraz napisze jak poszło.
Komfort chodzi mi juz teraz elegancko,wszystko domyka sie i z pilota i z klucza.
A odnośnie drugiej częsci Twojego posta to w czarnym ventylu nie wiem jak mi to wyszło ale szyby działały po wyłączeniu zapłonu jeszcze ok 3 min. niezależnie od drzwi. Chciałbym tu zrobić tak samo ale coś mi to nie idzie.
Marek81l - 2012-01-15, 22:51
Dzięki Pablomed dziala jak malina.
A mógłbyś zerknąc mi do tego tematu
http://forum.vwvento.org/...p=221711#221711
Może coś wymyślisz.
|
|