|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Pro¶ba o pomoc
ryszarddik1 - 2011-12-31, 18:14 Temat postu: Pro¶ba o pomoc Szanowni Koledzy! Dzisiaj w ostatni dzień roku moje Vento zawiodło! Po prostu nie chciało zapalić. Objawy były takie: Jak zwykle po podgrzaniu ¶wiec kręciłem rozrusznikiem, i nic. Zawsze palił od razu. Sprawdziłem ¶wiece, grzej±, przewody zasilaj±ce dokręciłem, i nic. Dopiero po długim kręceniu zaskoczył. Na ziemi z rury jest czarna plama spalin i tak jakby oleju. W przewodzie zasilaj±cym od filtra paliwa do pompy wtryskowej, tym plastikowym widać b±belki powietrza. Zmieniłem nawet zaworek filtra paliwa i dalej to samo. Jak odpalił, jeĽdziłem i żadnych innych objawów nie widać. Olej i filtr paliwa zmieniałem w autoryzowanej stacji w listopadzie. Do dzisiaj było normalnie. Co mogę zrobić proszę o pomoc!
chopin87 - 2012-01-01, 10:09
na pompie powinien byc zawor zwrotny jak on poleci to bedzie sie cofalo paliwo do filtra i sie zapowietrza.
ryszarddik1 - 2012-01-01, 12:22
A czy ten zaworek można samemu kupić i wymienić, czy trzeba udać się do pompiarza? Jak samemu to gdzie go szukać, pode¶lij jak±¶ fotkę.
chopin87 - 2012-01-01, 20:53
szczerze mowiac to ja nigdy tego nie robilem ale wiem ze cos takiego istnieje, moga byc wlasnie takie objawy jak piszesz gdy sie zepsuje i prosto sie go wymienia.
poczytaj temat z linku moze znajdziesz odpowiedz
http://forum.vwgolf.pl/vi...p?f=35&t=237272
szyszekCK - 2012-01-02, 14:04
I zapalanie wyglada tak ze sie czlowiek ukreci tym rozrusznikiem po czym samochod zacznie zaskakiwac na jeden cylinder pozniej na dwa i na 3 i dopiero zapala i bardzo nierówno chodzi i zostawia za sob± mega wielka czarna chmure? A jak sie tak zrobi rano to pozniej caly dzien prawie normalnie zapala? I po nocy od nowa? Bo przed tym wszystkim odpalal z pierwszego ale chodzil strasznie nie równo przez pierwsze 20sekund po jakims czasie potrzebowal 30sekund i potrafil zgasnac. Pozniej trzeba bylo z 3-4 sekundy pokreci rozrusznikiem i zapalal, nierówno chodzil przez 30 sekund i kopcil a teraz jest tak jak opisywalem.
chopin87 - 2012-01-02, 15:44
wlasnie takie obiawy sa jak sie zapowietrza uklad wtryskowy ewentualnie nie dzialaja swiece zarowe ale wtedy im nizsza temperatura na dworzu tym gorzej bedzie odpalal.
ryszarddik1 - 2012-01-02, 16:00
Serdeczne dzięki! Jednak czeka mnie wizyta u pompiarza. O dziwo dzisiaj rano odpalił normalnie.
szyszekCK - 2012-01-02, 16:12
chopin87 napisał/a: | wlasnie takie obiawy sa jak sie zapowietrza uklad wtryskowy ewentualnie nie dzialaja swiece zarowe ale wtedy im nizsza temperatura na dworzu tym gorzej bedzie odpalal. |
zaczne od swiec bo to sie nie zmarnuje
chopin87 - 2012-01-03, 12:47
szyszekCK napisał/a: | zaczne od swiec bo to sie nie zmarnuje |
zacznij od tego zeby zobaczyc bezpiecznik od swiec (pod maska na scianie grodziowej nad pompa hamulcowa) bo jak mialem golfa i mi sie tak zrobilo to zaczalem od swiec (80zl) potem regenerowalem pompe (180zl) a na koniec okazalo sie ze to byl bezpiecznik za 1,5zl ...
szyszekCK - 2012-01-04, 18:24
Zadna swieca nie nadawala sie do niczego. Wszystkie poszly do wymiany i zobaczymy czy to to bo jak patrzylem po przezroczystych rurkach przewodu paliwowego to paliwo sie nie cofa do baku
Brutal - 2012-01-04, 22:38
Zagrzej ¶wiece na krotko i będzie wszystko wiadomo
szyszekCK - 2012-01-05, 00:50
Brutal napisał/a: | Zagrzej ¶wiece na krotko i będzie wszystko wiadomo |
Tak byly sprawdzane, prosto pod akumulator i sie nawet cieple nie zrobily. Wszystkie wylecialy do kosza a wsadzone nowe i po podgrzaniu swiec pali z tykniecia kluczykiem
|
|