|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Nawiew
navas049 - 2012-01-09, 21:10 Temat postu: Nawiew Witam, w moi autku nawiew działa dopiero jak przekręcę na "4". macie jakieś pomysły z jakiego powodu tak się dzieje?
Arcaj - 2012-01-09, 21:18
wyciągnij pokrętło i masz pod spodem taką blaszkę. pobaw się z nią trochę. Powyginaj i będzie śmigać na wszystkich
edit:
tu masz foto o co biega
michascz - 2012-01-09, 21:55
i ja się podepnę.:)
Ja mam taki problem, że mi się nie chce auto narzać. jade w trasę 200km i nie mi się nagrzać na 2, 3, 4 biegu nawiewu a na jedynce się powoli nagrzewa, ale to nie tak powinno być. Oczywiście mam temperaturę na max i probowałem również na mniejszych temp, kombinowałem również, z dawaniem nawiewu na nogi, górę, szybe itp.
Drugim moim problemem związanym z nawiewem, jest to, że nawet gdy jeżdże sam to mi parują szyby i muszę włączać nawiew na szyby i potem się dogrzać.
wally44 - 2012-01-09, 22:40
michascz napisał/a: | i ja się podepnę.:)
Ja mam taki problem, że mi się nie chce auto narzać. jade w trasę 200km i nie mi się nagrzać na 2, 3, 4 biegu nawiewu a na jedynce się powoli nagrzewa, ale to nie tak powinno być. Oczywiście mam temperaturę na max i probowałem również na mniejszych temp, kombinowałem również, z dawaniem nawiewu na nogi, górę, szybe itp.
Drugim moim problemem związanym z nawiewem, jest to, że nawet gdy jeżdże sam to mi parują szyby i muszę włączać nawiew na szyby i potem się dogrzać. |
a jak z temperatura silnika? Moze masz zaciety termostat w pozycji otwartej i silnik nie lapie swojej temp. a moze malo plynu w ukladzie lub zapowietrzony uklad?Sprawdz to najpierw i wina gdzies tutaj powinna lezec. A jeszcze jedno na goracytm silniku zobacz czy gorace przewody od nagrzewnicy bo byc moze zasfiona.
wally44 - 2012-01-09, 22:40
michascz napisał/a: | i ja się podepnę.:)
Drugim moim problemem związanym z nawiewem, jest to, że nawet gdy jeżdże sam to mi parują szyby i muszę włączać nawiew na szyby i potem się dogrzać. |
a jak z temperatura silnika? Moze masz zaciety termostat w pozycji otwartej i silnik nie lapie swojej temp. a moze malo plynu w ukladzie lub zapowietrzony uklad?Sprawdz to najpierw i wina gdzies tutaj powinna lezec. A jeszcze jedno na goracytm silniku zobacz czy gorace przewody od nagrzewnicy bo byc moze zasyfiona. Sorki 2 razy mi sie nacisnelo
navas049 - 2012-01-09, 23:05
Arcaj napisał/a: | wyciągnij pokrętło i masz pod spodem taką blaszkę. pobaw się z nią trochę. Powyginaj i będzie śmigać na wszystkich |
Dziękuje bardzo:) jutro się z tym pobawie i zdam relacje
zeniTh - 2012-01-09, 23:07
michascz, jesli temperatura jest ok to nagrzewnice masz padnięta, gdzieś pewnie puściła i od tego Ci parują szyby bo jest wilgoć w aucie
bradley - 2012-01-09, 23:58
navas049 napisał/a: | nawiew działa dopiero jak przekręcę na "4". |
Bo masz spalony tzw. rezystor wentylatora.
zeniTh napisał/a: | michascz, jesli temperatura jest ok to nagrzewnice masz padnięta, gdzieś pewnie puściła i od tego Ci parują szyby bo jest wilgoć w aucie |
Wilgoc w aucie jest bo to auto jest dziurawe. Niestety... Mam ten sam problem.
Pomaga dokladne umycie i odtluszczenie szyb, wysuszenie wnetrza farelka, i dokladne odkurzenie wnetrza.
michascz - 2012-01-10, 20:39
Czyli zobaczę to wszystko jadąc w trase dopiero w piątek i się odezwę ale dzięki:D
navas049 - 2012-01-11, 22:30
Dziękuję za pomoc, powyginałem ta blaszkę i działa
|
|