Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

SPRZEDAM - Silnik AEF + TURBO = AAZ 1,9 TD Zobacz

peja_internet - 2012-01-15, 18:37
Temat postu: Silnik AEF + TURBO = AAZ 1,9 TD Zobacz
Silnik AEF + TURBO = AAZ 1,9 TD Zobacz

Cena do negocjacji, czekam na oferty

Witam, do sprzedania mam silnik taki jak w temacie czyli oznaczony symbolem AAZ, jest to silnik 1,9 Turbo diesel pasujący do Golfa 3, Vento, po modyfikacjach pewnie pasujący do Passata i innych Volkswagenów.

Krótka historia: Słupek pochodzi od Skody Favorit oznaczenie AEF, a cały osprzęt od starego AAZ w którym poszedł klin na wale i z tego co się orientuje pogięło zawory, cały osprzęt został przełożony od starego AAZ, całą operację przeprowadziliśmy ze znajomym w czerwcu 2011 roku, a silnik po wstawieniu nie przejechał więcej niż 8-10 tyś, przy okazji zostało wymienione:

olej,
pasek rozrządu,
pasek klinowy alternatora (sprzedaje wraz z alternatorem),
nowe końcówki wtrysków (założone i ustawione),
Boost pin od 1,6 TD SB (więcej mocy przy tym samym spalaniu),
Nowe świece żarowe NGK

Sprzedaje cały silnik wraz z osprzętem i wszystkim co do niego mam, czyli między innymi oprócz słupka w skład zestawu wchodzi:

pompa wtryskowa,
turbina, ( już raczej w średnim stanie ale pompuje)
alternator,
sprzęgło LUK (ma przejechane ok 30 tyś)
kolektor wydechowy,

Idealna propozycja jak ktoś potrzebuje silnik na swapa, jutro wstawię zdjęcia to będzie widać co wchodzi w skład tego zestawu, jeśli jesteś zainteresowany jakimiś częściami to dzwoń, jeśli nie sprzedam tego w całości to pójdzie na części.

Jeśli chodzi o stan na dzień dzisiejszy a dokładnie ostatnie odpalanie gdzieś w połowie grudnia to chodził ładnie równo, nie kopcił, ale po dłuższym staniu albo po nocy po odpaleniu chodził chwile nie równo, możliwe przyczyny to opadające paliwo, ewentualnie pompa wtryskowa rozregulowana, nie potrafiłem prawidłowo ustawić tego mechanicznego ssania.

Chętnie odpowiem na wszystkie pytania: tel.:721736424, mail: kontakt@spawmex.pl