Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Gaz/Benzyna - syyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

marmarmarek - 2007-03-19, 12:14
Temat postu: syyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
taki wlasnie dziek czasami wydobywa sie z okolic filerka gazu-ulatnia sie, ale zauwazam do dopiero jak maske otworze (raz na jkis czas-dokrece i jest spokoj przez jakis czas-ale juz dwa razy go na syczeniu przylpalem... troche mnie to martwi, bo w powietrze wyleciec nie mam zamiru. i mam pytanie. czy jezli go np gasze i przypuscm, ze sobie syczy to jak dlugo syczy? jasniej-moglby wyyczec cala butle, czy jak jest zgaszony, to tylko to co filterku i przewodach maksymalnie?
MAPET - 2007-03-19, 12:50

powien byc zawor pod maska wiec nei powinno zleciec nawet z wezy... 2 zawor powinein byc przy butli ale ten zdarza sie ze czasem nei zdziala wiec ja bym to zrobil..
rafal00 - 2007-03-23, 21:07
Temat postu: Re: syyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
nie zalecal bym jazdy z takim czyms a czy ci zanraza go od gazu ucun usterke natychmiast
kminas - 2007-03-23, 23:59

spróbuj zapalić zapalniczke i przyłożyć do miejsca syczenia :D jeżeli to gaz to gwarantuje że sie zapali :D a tak na poważnie to śmigaj czym prędzej do gazownika niech to sprawdzi :D z gazem nie ma żartów, jako przykład podam mojego kolege, którego rano obudził sygnał syreny strażackiej patrzy przez okno a na parkingu auto sie pali :wow: tak tak jego samochód. Więc nie zwlekaj tylko do gazownika marsz :D