|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Centralny zamek
Witek84r - 2012-01-23, 20:06 Temat postu: Centralny zamek Od jakiegoś czasu jak zamknę auto po upływie 5 do 10 sekund, słychać dźwięk jak by jeszcze raz się zamykał zamek. lecz po pierwszym razie wszystko jest pozamykane i wszystkie rygle są zamknięte, bagażnik i wlew paliwa też.
Dawno temu miałem nieszczelny układ, więc to "buczenie" z centralnego było długie. Ale tym razem jest krótkie, tylko po tej chwili się powtarza.
Wiecie może dlaczego się tak robi ?
Radex - 2012-01-23, 20:16
gdzieś było już o tym ... mi też drugi raz domyka i wtedy chyba zamyka klapę bagażnika
bradley - 2012-01-23, 20:17
Domyka sie chyba jezscze klapka wlewu.
W kazdym badz razie objaw normalny, nie nalezy sie przejmowac.
Radex - 2012-01-23, 20:26
u mnie klapka wlewu rygluje się od razu, ale nie wiem jak z klapą bagola, bo mam uszkodzony rygiel przy centralnym
znalazłem jeszcze takie coś
Cytat: | centralny w Ventkach jest pneumatyczny, tymi właśnie przewodami leci powietrze, które zamyka zamek poprzez siłowniki. Ale oprócz tego, co się niedawno tez i dowiedziałem - są też przewody od tegoż zamka, które to mają za zadanie sprawdzić dokładnie, czy ów zamek jest zamknięty. To jest właśnie to, że jak zamykasz samochód, zamek się zamyka, ale po kilku zekundach jeszcze raz się on zamyka. Zauważyłem też, ze to podwójne zamykanie nie działa, jak się zamyka samochód od środka, czyli wciskając te gugielki w drzwi, tylko jak przekręcając kluczyk - wówczas jest to podwójne jakby zamykanie. |
Witek84r - 2012-01-23, 20:31
Tylko ze ja sprawdzałem po parę razy i za pierwszym razem już jest wszystko pozamykane. I wlew i bagażnik
Ale jak nie trzeba się tym przejmować to ok
Dzięki
|
|