Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - centralny z pilota

jaro - 2007-03-23, 13:31
Temat postu: centralny z pilota
witam wszystkich forumowiczow,chcialem zalozyc do centralnego zamka pilota.Nie mam pojecia jak to zrobic, jakie czesci sa potrzebne?czy tylko pilot z odbiornikiem czy jeszcze jskies silowniki?
babyy82 - 2007-03-23, 18:46

jesli masz fabryczny centralny to wystarczy kupic sterownik z pilotem. Ja niedawno zakladalem wlasnie tan

http://www.allegro.pl/ite...go_migacze.html

jest tani i dobry jedynie pilot taki sobie bo czasem zdaza sie wcisnac guzik przypadkiem. Poza tym jest swietny. Ma wyjscie na kierunki i syrene i osobny kanal z impulsem 0-30s ktory podlaczylem do domykania szyb, i wbudowana blokade zaplonu.

jaro - 2007-03-23, 20:58

to mi rozjasniles sprawe kolego,mam centralny fabryczny wiec zakupie tylko sterownik z pilotami.dzieki pozdrawiam
Waldek - 2007-03-27, 11:47

Też się zastanawiam nad takim bajerkiem.
Może jeszcze ktoś z forumowiczów, kto ma w tej kwestii jakieś większe doświadczenie mógłby się wypowiedzieć jeszcze odnośnie takich "zabawek" ;)
Zrobiłbym sobie taki prezent urodzinowy, tylko zastanawiam się czy warto wyłożyć na coś takiego 60 - 70 zł + trochę roboty.

Pozdro dla Wszystkich

spyro - 2007-03-27, 12:10

Jasne, że warto. Ja od samego początku mam centralny z pilota, tzn zawsze podłączony pod alarm. Nie wyobrażam sobie grzebania kluczykami w zamku :-) Nawet poldek mojej rodzicielki kupę lat temu tak miał, to nie jest bajer, to jest poprostu wygoda.

Tyle, że ja wolałbym tak jak mam u siebie założyć alarm. Najprostszy kupisz w podobnych pieniądzach a masz przy okazji jakiegoś wyjca :-)

Waldek - 2007-03-27, 13:43

Przekonałeś mnie.
...sprawię sobie taki prezent urodzinowy... a co!! :]

spyro - 2007-03-28, 02:43

Waldek, no i bardzo dobrze :-) W końcu inwestowanie w autko to najmilszy prezent dla faceta :OK: