|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - Śmieszna przygoda z filtrem pyłkowym
sebastian - 2007-03-24, 18:07 Temat postu: Śmieszna przygoda z filtrem pyłkowym Jak wymieniałem filtr przeciwpyłkowy nieźle sie uśmiałem, jak się okazało, że wcześniej go tam w ogóle nie było, a była tylko naciągnięta pończocha Kolega jak to zobaczył, to powiedział, że nie będzie chciał więcej w tym samochodze jechac, bo jak włączy ogrzewanie, to będzie śmierdziec skarpetkami Nie, no masakra, ale ktos na niezły pomysł wpadł z ta pończoczochą.. żal mu było wydac 25 zł na filterek?
Paweł J. - 2007-03-24, 23:02
Cytat: | ale ktos na niezły pomysł wpadł z ta pończoczochą.. żal mu było wydac 25 zł na filterek? |
Zawsze to jakaś oszczędność....
MAPET - 2007-03-25, 01:06
jak robil auto na sprzedaz to mozliwe.. a lepiej ponczocha niz bez...
spyro - 2007-03-25, 19:50
Już słyszałem od kogoś na forum o pończosze zamiast filtra
MAPET - 2007-03-25, 19:53
dobra pończoch anie jest zla i przydatna w motoryzacji jako pasek klinowy albo jako sitko przy lakeirowniu auta do farby itd
marmarmarek - 2007-03-26, 11:48
ja mam ponczoche ale to tez z innego powodu-potrzebowalem sie dostac pod maski do okolic radia z kablem antenowym i tamtendy wlazlem po najmniejszej linii oporu
kminas - 2007-03-27, 20:20
MAPET napisał/a: | dobra pończoch anie jest zla i przydatna w motoryzacji |
Słyszałem już o takich przypadkach, jeśli filtr jest drogi, u mnie jest wypukły z plastikową ramką z filtrona numer K1005 i ten troszke kosztuje sprawdźcie sami a ci co mają taki sam to jak usłyszą cene to założą majtki zamiast filtra pyłkowego ha ha ha
sebastian - 2007-03-27, 20:27
Cytat: | filtrona numer K1005 i ten troszke kosztuje | Ja za swojego, takiego sameogo jak piszesz, dałem coś około 25 zł, jeśli sie nie mylę, to 22 chyba. Wcale nei jest drogi, bo widziałem takie co kosztują ze 70-80 zł, a i nawet do 150 dochodziły, a 20 pare złotych to jak nic, a co tydzień tego nie wymieniasz przecież
spyro - 2007-03-28, 02:35
Hmmm. Ile by nie kosztował to dzięki filtrowi przeciwpyłkowemu nie wdychacie w aucie tony bakterii i drobnoustrojów. Nie są to aż takie pieniądze żeby nie można było raz na rok czy dwa kupić nowy filtr... Pończocha to zatrzyma wielkie liście a nie mikroskopijne robale..
Polibo - 2007-03-28, 08:09
ja kupiłem w skodzie za ok 40 zł z logo VW pasujący z oktawi
Jakspyro zauważył z czujnikiem temp,
większość nowych części staram się kupować w sklepie skody mam znajomego sprzedawce
skodą 5 lat jeździłem, więc zawsze jakiś rabacik się znajdzie.
|
|