|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Kluczyk-scyzoryk
sebastian - 2007-04-03, 18:32 Temat postu: Kluczyk-scyzoryk Witam. mam zamiar sobie przerobić mój kluczyk na taki ze scyzorykiem, np. z Golfa IV. Na allegro coś takiego znalazłem: http://www.allegro.pl/ite...b_solidny_.html
I moje pytanie: posiadam immobiliser, ale nie w kluczyku, tylko taki w plaskikowej obudowie, który muszę dotknąć w to miejsce koło włącznika ogrzewania szyby, czy da rade go rozebrać i przełożyć do tego kluczyka? Tylko, że tam w nim jest taka kuleczka, która styka się z druga kuleczką (immo), czyli bym musiał zrobić dziurkę w kluczyku, żeby dobrze się stykało ze sobą - da to rade zrobić, będzie pasować?
I drugie pytanie, w niedalekiej przyszłości chciałbym dokupić sterowanie centralnym z pilota, bo mam tylko centrala ale na kluczyka, i włożyć to również do tego scyzoryka, upchną sie tam w nim te dwie rzeczy, immo i central? (nie widziałem na oczy tego urządzonka, immobilisera i centralnego, jak w środku wygląda, tak więc pytam)
theority - 2007-04-03, 22:56
Albo ja za dużo piłem ale na mój umysł domowego elektronika tak przekombinowałes że to już ho ho. Centrala może upchniesz ale nic więcej (wsadzisz imo=straci wygląd). Pozdro!
babyy82 - 2007-04-04, 13:35
A nie lepiej kupic odrazu sterowanie centralnego z pilotem scyzorykiem?? Jest tego na allegro za troche ponad 100
Dzolo - 2007-04-04, 14:40
babyy82, wydaje mi się ze lepiej , planuje własnie zakup tego
ale czy to takie proste w montazu jak sprzedawcy piszą ?
babyy82 - 2007-04-04, 17:02
Cytat: | czy to takie proste w montazu jak sprzedawcy piszą ? |
To zalezy jakie masz pojecie o elektryce i o tym co gdzie i jak w samochodzie jest i jak dziala..
Dla mnie nie jest to trudne ale dla kogos kto nie bawil sie w elektryce i nie ma chocby probowki to moze nie dac sobie rady. A zeby wszystko dzialalo jak nalezy to musi byc zrobione dobrze nie jakas prowizorka wiec czasem jepiej oddac fure do elektryka
spyro - 2007-04-04, 17:25
babyy82 napisał/a: | czasem jepiej oddac fure do elektryka |
popieram w 100% i nie tykam takich rzeczy samemu...
|
|