|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Hyde Park - Krętacz z allegro
pawel39106 - 2012-03-26, 20:48 Temat postu: Krętacz z allegro Witam.
Koleś z allegro o nicku jarobart1975 - Zbigniew Dominiak z Drezdenka, zrobił mi wała na allegro. Kupiłem od niego 2 opony które były wystawione jako opony nowe i letnie. Po otrzymaniu ich okazało się że opony nie wyglądają na nowe, a co gorsze są oponami zimowymi. Zadzwoniłem do niego i umówiliśmy się że przyśle do mnie kuriera abym zwrócił przesyłkę. Na kuriera oczywiście się nie doczekałem, wszczołem spór na allegro, który nic nie zdziałał więc pomyślałem że sobie odpuszczę i jak już kupiłem to zużyje te opony, przez jakiś czas nawet próbowałem je sprzedać lub wymienić i dobrze że mi się to nie udało bo wyszedłbym na ch*ja ponieważ przy zakładaniu opon na felgi okazało się że jedna jest wybrzuszona. Ponownie skontaktowałem się ze sprzedawcą informując go o tym, nakazał opony odesłać. Umówiliśmy się, że wyśle je pocztą za pobraniem, tak zrobiłem i dzisiaj opony do mnie wrócił ponieważ jarobart1975 odmówił odebrania przesyłki. Zapłaciłem za przesyłkę w obie strony. zadzwoniłem przed chwilą do niego, postraszyłem policją i obiecał że mi przyśle inne opony a ja wtedy odeślę jemu te.
Teraz chciałbym zapytać czy ktoś z Was miał już podobny przypadek, czy jest wogóle sens zgłaszania tego na policję? Zainteresują się tym? Za opony zapłaciłem 350zł z przesyłką, no i teraz najpierw 58zł za przesyłkę i przy zwrocie 40zł czyli razem wyszło mnie już to 448zł.
A może ktoś z Was zna tego gościa lub mieszka w okolicy? Za pomoc w odzyskaniu pieniędzy odwdzięczę się przelewając 20% sumy na konto osoby, która się do tego przyczyni. Tępmy oszustów internetowych.
kuban21 - 2012-03-26, 20:56
Według mnie jest warto zgłosić sprawe na policje i allegro.
Hormon - 2012-03-26, 20:58
Ja bym sie nie zastanawiał tylko od razu na policje, miałem kilka sporów na allegro. Wydałem kupę kasy na telefony i opieprzanie za brak przesyłek. Dopiero jak poszła sprawa na policje to dostałem swój towar.
Allegro jak zwykle ma w dupie takie sprawy i nic ci nie pomogą, od grudnia toczę z jednym kolesiem spór, chodzi o 120 zł, ale nie poszedłem z tym na policje bo za jakiś czas będę przejeżdżał koło sklepu tego sprzedawcy .
pawel39106 - 2012-03-26, 21:22
kuban21, na allegro poza rozpoczęciem sporu nie można chyba nic zrobić bo jest tak jak pisze Hormon, że allegro ma gdzieś takie sprawy.
Cały czas właśnie zastanawiam się czy zgłaszać to na policję no bo towar otrzymałem ale niezgodny z opisem i nie mam pojęcia jak na to policja może się zapatrywać
bradley - 2012-03-26, 21:30
pawel39106, kupiles cos co nie bylo zgodne z umowa, wiec jak sobie to wyobrazasz?
To tak jakbys kupil telefon, a przyslal Ci worek ziemniakow.
Wszelka korespondencje, dowody wplat, aukcje, wszystko zapisuj i zachowuj.
pawel39106 - 2012-03-26, 21:58
bradley, w sumie to masz panie racje, dzięki za podpowiedź
|
|