Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Prawo a samochody - BLENDA USA A POLSKA REJESTRACJA

house2000maker - 2012-04-14, 09:17
Temat postu: BLENDA USA A POLSKA REJESTRACJA
Witam

Mam problem gdyż planuje kupno blendy usa i z tego co słyszę to napewno polska tablica rej. dwurzędowa tylna napewno nie pasuje , tzn ponoć wystaje?
Czy wygl±da to aż tak Ľle ?
Czy jeżeli ,,załatwie'' tablce pod wymiar , wiadomo bez homologacji i np zatrzyma mnie policja to co mog± mi zrobić?

czarnysauber - 2012-04-14, 10:04

house2000maker napisał/a:
polska tablica rej. dwurzędowa tylna napewno nie pasuje , tzn ponoć wystaje?

http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=7526
tutaj znajdziesz jak to wyglada
Czy jeżeli ,,załatwie'' tablce pod wymiar , wiadomo bez homologacji i np zatrzyma mnie policja to co mog± mi zrobić?

maga ci dowod zabrac chyba ze wymienisz tablice na miejscu ,ale to wiadomo wszystko zalezy od gliniarza

szefuniopaslek - 2012-04-14, 12:06

czarnysauber napisał/a:
Wszystko zalezy od gliniarza

Dokładnie, jak mnie zatrzymali to powiedzieli że mam j± jak najszybciej wymienić :)

house2000maker - 2012-04-14, 13:41

Mam taki wla¶nie plan żeby wozić ze sob± prawdziw± rejestracje i jak mnie złapie jaki¶ normalny policjant to poprostu je założe na miejscu

wiem że to może pytanie głupie pytanie ale czy wasze ,, lewe'' tablce s± odblaskowe jak te z homologacj±? ¦wiec± w nocy?

Rafik - 2012-04-14, 15:41

Mam taki wla¶nie plan żeby wozić ze sob± prawdziw± rejestracje

ale plan moze Ci sie zmienic bo jak trafisz na idiote to 500 zl mandatu i zabranie dowodu :P
mnie zatrzymali ale puscili ale powiedzieli ze jak nie zmienie tej tablicy to beda musieli wlepic mandat i zabrac dowod :P

vw-maly - 2012-04-14, 18:23

dla takiej kasy lepiej zostawic waska tablice lub w moim temacie wydym zdradził jak zmiescic taka tablice w blende usa :P chyba str.10