|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Sprawy FORUM, WWW, Download, Gadżety klubowe - Propozycja poważnych zmian na forum !!!
kawalek - 2007-04-07, 02:17 Temat postu: Propozycja poważnych zmian na forum !!! Od jakiegoś czasu przyglądam się temu co się dzieje na forum i troszkę mnie martwi bałagan jaki na nim panuje. Chciałem więc zaproponować pewne zmiany które ułatwią poruszanie się po forum jak i zwiększa przydatność niektórych działów.
Propozycja moja polega na podziale forum na 5 części.
I – Forum Główne
II – Forum Techniczne
III – Giełda
IV – pogaVentki
Co miało by wchodzić w ich skład:
I – Forum Główne
- Sprawy dot. FORUM (stary)
- Nasze Ventki (stary)
- Gadżety klubowe (stary)
- Zloty / Spoty (stary)
II – Forum Techniczne
- Silnik diesel (nowe)
Wszystko o silnikach Diesla
- Silniki benzynowe + lpg (nowe)
Wszystko o silnikach benzynowych i z instalacja lpg
- Nadwozie (nowe)
Wszystko o elementach nadwozia
- Podwozie (nowe)
Zawieszenie, hamulce, układ kierowniczy itp.
- Tuning (stary)
- Porady (stary)
- Car Audio (nowy)
Wszystko o nagłośnieniu, kablach, radiach itp.
III – Giełda
- Kupie / Sprzedam (nowy) – zamiast obecnego Giełda (stary)
- Szukam części zamiennych (stary)
IV – pogaVentki
- Hyde Park (stary)
- Wysokie obcasy (stary)
Proponuje zlikwidowanie następujących działów:
- Mam problem – temat jest za bardzo ogólny co powoduje, że użytkownicy nie zwracają uwagi na tematy i udzielają nieprecyzyjnych odpowiedzi.
- Prawo a samochód – nie wiem czy to forum prawnicze czy o VW Vento?
- Download – zbędny dział moim zdaniem przynajmniej
- Inne – za bardzo ogólny temat, o wszystkim i o niczym.
- Trasy w Polsce – nic się nie dzieje
Liczę na poparcie wszystkich osób, które biorą czynny udział na forum jak również administratorów forum.
Jednocześnie korzystają z okazji chciałbym złożyć wszystkim miłośnikom VW Vento serdeczne życzenia z okazji zbliżających się świąt.
idgray - 2007-04-07, 14:09
dobry pomysł jestem ZA
Dzolo - 2007-04-07, 20:22
Ja to powiem tak , jestem na forum juz prawie roczek
i poruszanie po nim nie sprawiało mi problemu
Temat mam problem wydaje mi sie potrzebny
o czym świadczy nawet to że w nim jest najwięcej tematów.
Co do Prawo a samochody to nie jest to forum prawnicze ale
napewno jest to forum motoryzacyjne i warto wiedzieć co
tam nasi wspaniali politycy wymyslili nowego
Dział Inne owszem o wszysykim ale czy zawsze o niczym ?
Ja bym może tylko dodał dział Car Audio .
Mógło by być tak że w dziale Tuning były by poddziały : Optyczny , Mechaniczny i Car Audio
Kawałek , nie neguje Twojej chęci zmieniania czegos na lepsze na forum tylko trzeba
się zastanowić czy aż takie duże zmiany są potrzebne
kovval - 2007-04-07, 20:58
popre dzola. wszytkiego bym nie wywracal do gory nogami. Car audio- jak najbardziej sie przyda. Benzyniaki i TDiki rowniez. .... ale w Podwoziu - tuning i porday .eeeeee. chyba ze ci sie cos pomieszalo. w kazdym razie reszte bym zostawil
Gavel - 2007-04-07, 23:26
kawalek napisał/a: | Propozycja moja polega na podziale forum na 5 części. | a co w tej piątej miałoby być bo nie napisałeś
ogólnie cały pomysł średnio mi się podoba ale do rzeczy czyli kilka słów wyjaśnienia:
po pierwsze nie podoba mi się pomysł rozbicia na części - wbrew pozorom obecny podział jest bardziej czytelny i szybciej można znaleźć to czego się szuka
po drugie, trzecie itd:
kawalek napisał/a: | - Mam problem – temat jest za bardzo ogólny co powoduje, że użytkownicy nie zwracają uwagi na tematy i udzielają nieprecyzyjnych odpowiedzi. | oprócz stwierdzenia że temat jest ogólny nie zgadzam się żadnym innym słowem
sam dział jest bardzo potrzebny, istnieje trochę ponad rok a już jest wielką kopalnią wiedzy na temat Ventek
poza tym nie widzę potrzeby rozdzielania nadwozia od podwozia itd..
kawalek napisał/a: | - Prawo a samochód – nie wiem czy to forum prawnicze czy o VW Vento? | przeczysz sam sobie
sam proponujesz dział Car Audio, a przecież to jest forum o VW Vento a nie muzyczne...
kawalek napisał/a: | - Download – zbędny dział moim zdaniem przynajmniej | a moim zdaniem potrzebny
możnaby co prawda z tego zrezygnować i wrzucać to na stronę klubową ale to może robić tylko administrator strony a na forum każdy może coś wrzucić a to chyba dobrze
kawalek napisał/a: | - Inne – za bardzo ogólny temat, o wszystkim i o niczym. | i tu właśnie jego urok
dział jak najbardziej potrzebny
tylko trzeba dopisać że dotyczy wszystkich pozostałych spraw związanych z Ventkami lub z Klubem
kawalek napisał/a: | - Trasy w Polsce – nic się nie dzieje | tu się zgodzę - ten dział to niewypał
A co do wspomnianego przez przedmówców Car audio to mam pewne wątpliwości co do sensu jego istnienia ale niech będzie. Jak nie spróbujemy to się nie przekonamy
Tylko w żadnym wypadku nie róbmy poddziałów tak jak zaproponował Dzolo - zmienia się wtedy ikonka takiego działu i nie widać ikonek oznajmiających nieprzeczytany post w danym dziale Poza tym szufladka w szufladce to nie jest dobry pomysł...
theority - 2007-04-09, 14:16
ja jestem na NIE, nie zostanie tak jak jest, bo już się większość przyzwyczaiła to tego wyglądu i formuły forum. Więc jestem nogami i rękoma za Gavlem, Kovvalem i Dzolem
spyro - 2007-04-10, 00:56
No więc i ja się włączę w tą dyskusję.
Mnie nie bardzo podoba się dzielenie czegokolwiek na forum. Każdy z nas przyzwyczaił się do tego jak wyglądają działy czy nawet do tego gdzie są umieszczone. Ja już odruchowo bez czytania klikam w dane miejsce i wiem, że tam będzie ten dział którego szukam.
Także nie podoba mi się ten pomysł.
Zaś dodać nowe działy - nie ma sprawy
Skasować trasy w Polsce? Wyszedł z tego niewypał na maxa, jak myślicie, skasować to?
theority - 2007-04-10, 01:04
spyro napisał/a: | Skasować trasy w Polsce? |
Skasować trasy w Polsce
Gunship - 2007-04-10, 01:23
Ja zaproponowałem ten dział Spyro ale faktycznie nie wypalił więc wyrażam zgodę na skasowanie
Niepolski - 2007-04-11, 00:12
Jako nowy "bujacz" po waszym forum (choc od roku bujam sie Venciaczkiem) uwazam ze stronka jest zrobiona naprawde git i karzda nowa osoba da sobie z nia rade bez wiekszych problemów To tyle co moge powiedziec w tym temacie jako nowy. Dzieki wszystkim za Powitanie
idgray - 2007-04-11, 12:03
to chociaż giełdę podzielcie na dwa działy sprzedam i kupię
spyro - 2007-04-12, 01:04
Dział z trasami wywalony oraz zmiana nazwy pierwszego działu na sprawy forum i strony WWW
sebastian - 2009-11-16, 16:54
Mam pytanie, czy jest możliwość dodania jakiegoś koloru do nicka użytkownika jak w przypadku moderatorów, którzy maja kolor zielony? Np niebieski, czerwony, żółty itp.?
cinek82 - 2009-11-16, 16:59
Musisz bracie poprosić o przydział na moda grupy lubuskiej będziesz się wyróżniał
sebastian - 2009-11-16, 17:10
eetam, nie potrzebne mi mody, a poza tym zielony kolor mi nie odpowiada, wolałbym niebieski albo czerwony
cinek82 - 2009-11-16, 17:37
No to poproś o rangę różowego moderatora
sebastian - 2009-11-16, 17:49
pisze szybciej, niż myślę -to można skasować ten post
KAISER - 2009-11-16, 21:52
sebastian napisał/a: | pisze szybciej, niż myślę -to można skasować ten post | Za późno! Teraz już musisz zostac różowym moderatorem!
Arcaj - 2009-11-16, 21:54
KAISER napisał/a: | Teraz już musisz zostac różowym moderatorem! |
słowo się rzekło
sebastian, ale różowy też jest fajny
KAISER - 2009-11-16, 21:57
No dokładnie. Przeprowadźmy głosowanie.
Rozumiem, że ja, Arcaj i cinek82 jesteśmy za.
To juz 3 ważne głosy.
Arcaj - 2009-11-16, 22:01
KAISER napisał/a: | No dokładnie. Przeprowadźmy głosowanie.
Rozumiem, że ja, Arcaj i cinek82 jesteśmy za.
To juz 3 ważne głosy. |
czyli przegłosowane
cinek82 - 2009-11-16, 22:02
Nie no seba woli niebieski lub czerwony. Niech taki będzie
Arcaj - 2009-11-16, 22:04
cinek82 napisał/a: | Nie no seba woli niebieski lub czerwony. Niech taki będzie |
ale to już nie pasuje do niego
KAISER - 2009-11-16, 22:06
Sorry cinek82. Jest 2 do 1 na razie... różowy...
Arcaj - 2009-11-16, 22:08
tak jest Wrocławiaki górą
Rafik - 2009-11-16, 23:10
Dobra ja sie wtrące chłopaki i powiem tak jak cinek82, i jest 3:2 pragne zauwazyc bo sebastian, tez ma prawo głosu
I kto jest teraz górą spróbujcie podskoczyc
Lwomati - 2009-11-17, 04:47
A ja bym chciał mieć zwykły biały
Po co się tak kolorować Wchodzisz na forum a tam tęcza
p.s. ale Seba może być różowy
Arcaj - 2009-11-17, 19:38
Lwomati napisał/a: | ale Seba może być różowy |
i co Rafik jest remis 3:3 do nas dołącza Lwomati i to powinno Ci wystarczyć, że Seba jest różowy
CINO - 2009-11-18, 00:43
A może by tak utworzyć tematy z pospolitymi problemami i same rozwiązania
Np Skoki obrotów na gazie + zapach gazu.
i np. wklepać tam wszystkie możliwe znane nam przyczyny.
ostatnio pospolity temat
woda w bagażniku
i np. wklepać tam foty z zaznaczeniami co, gdzie i jak zrobić.
Lwomati - 2009-11-18, 03:24
CINO napisał/a: | A może by tak utworzyć tematy z pospolitymi problemami i same rozwiązania |
takie rzeczy robią cały czas użytkownicy. Stąd powstały niektóre porady na stronie klubowej. Na forum również jest kilka tematów typu problem - porada.
sebastian - 2010-09-02, 17:26
Mam taką sugestię, ideę...
Wg mnie w dziale Mam problem powinny być przeprowadzone pewne zmiany. jest oczywiście podział na ogólne, diesel, benzyna itd., ale wg mnie to za mało.
Powinny być takie kategorie jak np.: Zawieszenie, Elektryka, Hamulce, Oświetlenie, nadwozie, Mechanika itp. itd. I przede wszystkim pisać w odpowiednich tematach. Bo po cholerę ktoś pisze o problemie z kołami, czy ze stukaniem w zawieszeniu w dziale gaz albo diesel, jak to problem dotyczący działu ogólne. W Dziale gaz problemy tylko i wyłącznie związane z gazem, w diesel tylko i wyłącznie s silnikami diesla, a reszta jako ogólne. Tak szybciej ktoś coś znajdzie, co go może dotyczyć, a uchroni w znacznym stopniu od siania bałaganu na forum. A na forum również utworzyć dział FAQ, czyli najczęstsze pytania, porady, żeby to miało jedno miejsce, a nie porozwalane tematy w różnych miejscach. Co wy na to
Lwomati - 2010-09-02, 18:00
sebastian, słuszną masz tą ideę
Spyro tak trzeba zrobić. Przenoszenie tematów trochę nam zajmie, ale będziemy mieli porządek.
sebastian - 2010-09-02, 18:10
Lwomati napisał/a: | sebastian, słuszną masz tą ideę |
Co wy byście dziobaski zrobili beze mnie
Co do przenoszenia i dodawania tych opcji przydałyby się wstawianie obowiązkowych przedrostków, by każdy, kto będzie pisał o swoim problemie musiał ten przedrostek wybrać z kilku możliwych do wyboru. Np. Chcąc założyć nowy temat, rozwija listę z przedrostkami, wybiera np. elektryka, następnie nazwa tematu i jego treść.
Vento-Łukasz - 2010-09-02, 21:08
sebastian,
Bardzo słuszna uwaga
polejcie mu.
Hormon - 2010-09-02, 21:12
Też jestem za wprowadzeniem takich zmian, bardzo to ułatwi poszukiwanie interesujących nas problemów.
sebastian - 2010-09-02, 21:42
No to zieloni, łopaty w dłoń i do roboty
Niech 3 słowa jeszcze prezes powie co on na to czy się da czy się nie da
Gavel - 2010-09-02, 23:01
z tymi obowiązkowymi przedrostkami może być problem bo nie kojarzę żeby takie opcje były - trzeba by poszukać jakiś dodatków do forum ale to się nie da tak od ręki
a co do zmian na forum to zdradzę że pewne są na etapie przygotowań ale niestety z braku czasu na pewno nie będą wprowadzone przed zlotem..
ale oczywiście wszelkie propozycje mile widziane - każdą przeanalizujemy
lesny1982 - 2010-09-03, 22:58
a da sie zrobic cos takiego zeby mozna bylo przeskakiwac w dana strone w temacie a nie po jednej przewijac
Mlody~ - 2010-09-03, 23:04
Mi jak jest więcej stron wyskakuje okienko i wpisuje na jaką stronę ma mnie rzucić
lesny1982 - 2010-09-03, 23:06
hmmm a ja nic takiego nie widze u siebie
Lwomati - 2010-09-04, 02:28
lesny1982, podstawowa obsługa forum się kłania
Dla zobrazowania:
lesny1982 - 2010-09-04, 07:18
no to az mi glupio
cinek82 - 2010-09-04, 08:38
A nie mówiłem że lesny nie umie czytać On tylko obrazki ogląda
Rafik - 2010-09-04, 10:01
cinek82 napisał/a: | A nie mówiłem że lesny nie umie czytać On tylko obrazki ogląda |
lesny1982, tak na serio kazdemu sie moze zdarzyc i jak sie neiwie zawsze lepiej zapytac i jest gucio
Sebo a te zmiany super pomysł ale teraz cinek82, bedzie miał roboty
Mlody~ - 2010-09-04, 10:29
lesny1982 napisał/a: | no to az mi glupio |
No i o to okienko mi chodziło
cinek82 - 2010-09-04, 17:26
Nas jest sześcioro także....
piechu43 - 2010-09-04, 17:49
cinek82 napisał/a: | Nas jest sześcioro także.... |
........bez 0,7 nie podchodź
D_M_C_ - 2010-09-04, 17:59
piechu43 napisał/a: | cinek82 napisał/a: | Nas jest sześcioro także.... |
........bez 0,7 nie podchodź |
No co Ty Piechu na sześcioro TYLKO 0.7
piechu43 - 2010-09-04, 18:01
D_M_C_, NA GŁOWĘ PRZECIEŻ
D_M_C_ - 2010-09-04, 18:02
To było napisać.
sebastian - 2010-09-04, 23:38
Lepiej nic nie pijcie bo zrobi się jeszcze większy bałagan niż jest teraz...
cinek82 - 2010-09-05, 11:05
Teraz jest w miarę porzo bo chłopaki to przy 0,25 robili Jak będzie przy 0,7 to będzie taki porządek, że będzie można z tego forum jeść....
sebastian - 2011-06-23, 21:08
Mam propozycję, żeby do rejestracji na forum użyć czegoś w stylu: http://mistrzowie.org/290092/Dyskryminacja Najpierw się uśmiałem, ale później pomyślałem, że pomysł idealny - byle łajza nie wlezie, żeby spamić nasze forum.
vst93 - 2011-06-24, 11:59
Nie no, proste... ładnie idzie t podstawić. Wychodzi -0,25cos(2x^2+1) + c. Mogli dać oznaczoną chociaż
Jestem za
cinek82 - 2011-06-24, 20:27
vst93 napisał/a: | Nie no, proste... ładnie idzie t podstawić. Wychodzi -0,25cos(2x^2+1) + c. Mogli dać oznaczoną chociaż
Jestem za |
No i już bym nie mógł być klubowiczem
vst93 - 2011-06-24, 23:21
Żartuję przecież
Wydym - 2013-07-27, 11:34
Witam....proponuje aby moderatorzy przemyśleli sprawę dawania jakichś ostrzeżeń w dziale giełda za spamowanie.....jak ktoś nie pisze w temacie że chce kupić czy coś to od razu ostrzeżenie.....Bo niestety to wku..... jest....
Hormon - 2013-07-27, 19:40
Na ile mogę to tępię takie zachowanie, ale do ostrzeżeń jeszcze się nie posuwałem. Chyba czas to zacząć robić.
czarnysauber - 2013-09-24, 10:10
Proponuję zrobić jakiś porządek z nazwami tematów np. jesli Pan Jan ma temat auta to powinno być "Vento by Pan Jan"
jak i używanie wyrazów typu zawias ,bagaj ,springi itp. Każdy wie co oznaczają i jeśli piszemy w postach jest ale używanie ich w tematach znacznie utrudnia znalezienie w wyszukiwarce danego tematu.
Hormon - 2013-09-24, 12:52
Czarny trzeba by zmienić regulamin. Masz w 100% racje z tymi nazwami.
czarnysauber - 2013-09-26, 21:04
Cytat: |
Czarny trzeba by zmienić regulamin. Masz w 100% racje z tymi nazwami. |
Jeśli chodzi o dział "Nasze ventki" to regulamin jest
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=951
tylko chyba nikt nie czyta
Lwomati - 2013-09-28, 18:42
Przysiądę nad tym w wolnym czasie i pozmieniam każdemu
pawel66600 - 2013-09-28, 20:38
A jest możliwość zmiany szaty graficznej na zupełnie nową? Ta nie jest zła, ale nowa by odmłodziła forum Przydałby się też na stronie startowej dział porady.
Paweł J. - 2013-11-14, 17:21
Jak się zapatrujecie na taką sytuację iż nowi użytkownicy rejestrujący się na forum od razu walą do działu giełda i sprzedają, często przez allegro, ale także przez tablicę i wysyłkę, więc w tym drugim można oszukiwać do woli.
Pewnego razu wywaliłem tematy jakiegoś jegomościa i zaczęło się biadolenie z jego strony i smród na boxie.
Co o tym sądzicie, wyrzucać te tematy, a potem ich założycieli (jeśli podskakują) czy liczyć na to iż inni zachowają ostrożność w takich sytuacjach
muchomorek165 - 2013-11-14, 17:25
Cytat: | Co o tym sądzicie, wyrzucać te tematy, a potem ich założycieli (jeśli podskakują) czy liczyć na to iż inni zachowają ostrożność w takich sytuacjach |
Wywalać !
Rozumiem ma ktoś pasję, zamiłowanie do marki, ale jak ktoś tylko chce handlować a tu robić sobie reklamę to jestem na NIE
Byłbym nawet za tym nie masz np 20 komentarzy nie widzisz działu giełda
wojtas83 - 2013-11-14, 17:34
Na innych forach tak jest że dopiero po kilkunastu/kilkudziesięciu postach masz dostęp do działu giełda.
A póki co jestem za wywalaniem takich ogłoszeń
vwjanekvento - 2013-11-14, 18:00
Ja bym zrobil tak 50 postow i dzial sprzedaż odblokowana
Tak jak na vwzone.pl Zreszta forum to nie allegro czy tablica tematy wywalać do kosza!
szefuniopaslek - 2013-11-14, 18:35
POPIERAM Proponuję 20 postów i dopiero dostęp do działu giełda
czarnysauber - 2013-11-14, 19:08
Popieram
A może lepiej by było żeby nowi klubowicze mogli sprzedawać na giełdzie np. nie wcześniej niż miesiąc od zalogowania.
Zeby nie było przypadków że ktoś będzie pisać posty w innych działach ,tylko po to żeby nabić licznik i mieć możliwość sprzedaży
P.s. A co z moją propozycją zrobienia porządku z nazwami
muchomorek165 - 2013-11-14, 21:02
Cytat: | P.s. A co z moją propozycją zrobienia porządku z nazwami |
przydało by sie bo czasem nie wiadomo o co chodzi.
Cytat: | nie wcześniej niż miesiąc od zalogowania. |
zarejstrowania
Cytat: | ,tylko po to żeby nabić licznik i mieć możliwość sprzedaży |
Faktycznie
Ale byłbym za tym, że po dwóch tygodniach i 20 postach, bo tak sobie założy konto i bedzie czekał tydzień czy miesiąc
tom cio - 2013-11-14, 21:02
Ja byłbym za 50 postami tak jak vwjanekvento, 20 postów może ktoś nabić moment, a i ograniczenie czasowe to też dobry pomysł. Można by zrobić tak, że giełda odblokowuje się po miesiącu lub jeżeli ktoś wcześniej przekroczy 50 postów.
czarnysauber - 2013-11-14, 22:45
muchomorek165 napisał/a: |
Cytat: | nie wcześniej niż miesiąc od zalogowania. |
zarejstrowania
Ale byłbym za tym, że po dwóch tygodniach i 20 postach, bo tak sobie założy konto i bedzie czekał tydzień czy miesiąc |
He he ,mój błąd
A o z ograniczeniem czasowym miałem na myśli, że jak ktoś chce coś sprzedać to wolałby jak najszybciej niż miesiąc czasu czekać. A i tyle maks trwa aukcja na Allegro więc ciężko byłoby wrzucać linki
szefuniopaslek - 2013-11-14, 23:20
Dobra dobra... Już kiedyś o tym była mowa... Może tak ktoś wziął by się za to Gdzie są Administratorzy forum
Moim zdaniem powinno się odświeżyć Administratorów, Moderatorów itd....
tom cio - 2013-11-15, 08:11
Może moderatorów to aż tak nie bo jednak część z nich jest dość aktywna no ale administratora można by dodać, bo spyro już raczej tu nie zagląda.
Hitchhiker - 2013-11-15, 08:51
Ja również popieram ograniczenie min. giełdy w zależności od ilosci postów i/lub stażu
Hormon - 2013-11-15, 19:30
Paweł J. napisał/a: | Jak się zapatrujecie na taką sytuację iż nowi użytkownicy rejestrujący się na forum od razu walą do działu giełda i sprzedają, często przez allegro, ale także przez tablicę i wysyłkę, więc w tym drugim można oszukiwać do woli.
Pewnego razu wywaliłem tematy jakiegoś jegomościa i zaczęło się biadolenie z jego strony i smród na boxie.
Co o tym sądzicie, wyrzucać te tematy, a potem ich założycieli (jeśli podskakują) czy liczyć na to iż inni zachowają ostrożność w takich sytuacjach |
Usuwamy, dokładnie tak samo robię, ostatnio sporo poszło do kosza.
Z takim zmianami wystąpiłem pewno już ze dwa lata temu. Ale do tej pory nie takiej opcji, o ile pamiętam, to pewna osoba oszukała parę osób z naszego forum i po tym chciałem aby takie akcje wiecej się nie powtarzały.
Do dziś nie mam opcji blokady giełd dla nowych. Musi tam być organicznie, nie może to być ograniczenie, że np miesiąc po rejestracji taka osoba będzie sprzedawać rupiecie i oszukiwać ludzi. Jedyne i w miarę skuteczne, to wprowadzenie liczby postów na forum , dana osoba musi mieć 100 postów i dopiero może coś sprzedać. Może 100 postów, to dużo, ale pamiętacie że chodzi o wasze bezpieczeństwo.
Moderatorzy nie mają możliwości dodana takich opcji, wogole mamy ograniczone pole manewru na forum. Co do tych postów, to myślę, że wystarczy aby bacznie się przyglądać nowym osobom, czy piszą, bo ich interesuje temat, czy tylko nabijają licznik. Myślę że zieloni dali by sobie radę .
Ostatnio może zauważyliście, że znikają wasze posty w dziale giełda . Chce aby każdy temat był jasny i przejrzysty, zbędne komentarze wprowadzają zamieszanie i po kilku dniach robi nam się potężny temat. Dlatego są kasowane, nie każdy dostaje powiadomienie, ale chyba będę robił tak, abyście dostawali powiadomienia za każdym razem jeśli to właśnie ja będę coś usuwał.
Ale się spisałem hehe.
sebastian - 2013-11-15, 19:44
Ja mam troszkę innym pomysł. Świeżak niech najpierw przywita się na forum w odpowiednim dziale, opowie coś o sobie (ten, jeśli chciałby od razu startować w handlu), a mody niech sami jego zweryfikują, czy warto z nim interesy robić, czy nie. Ograniczenie czasowe moim zdaniem jest trochę bez sensu, bo jeśli ktoś coś ma do sprzedania, to prędzej to gdzie indziej opchnie niż tutaj, bo przecież nie będzie w nieskończoność czekać, a "nabijanie" postów to też nie robota. I do póki nie przywita się oficjalnie, to dopóty będą wywalane jego wszystkie posty z działu giełda. Ponadto, podchodzić do takiego nowego usera też należy z dystansem i ze zdrowym rozsądkiem.
Hormon - 2013-11-15, 21:28
sebastian napisał/a: | Ja mam troszkę innym pomysł. Świeżak niech najpierw przywita się na forum w odpowiednim dziale, opowie coś o sobie (ten, jeśli chciałby od razu startować w handlu), a mody niech sami jego zweryfikują, czy warto z nim interesy robić, czy nie. Ograniczenie czasowe moim zdaniem jest trochę bez sensu, bo jeśli ktoś coś ma do sprzedania, to prędzej to gdzie indziej opchnie niż tutaj, bo przecież nie będzie w nieskończoność czekać, a "nabijanie" postów to też nie robota. I do póki nie przywita się oficjalnie, to dopóty będą wywalane jego wszystkie posty z działu giełda. Ponadto, podchodzić do takiego nowego usera też należy z dystansem i ze zdrowym rozsądkiem. |
Osoby które nie witają się w odpowiednim dziale, mają usuwane tematy. Ale to nie rozwiązuje problemu. Bo jak zieloni mają zweryfikować czy dana osoba jest godna zaufania, ja mu zaufam, a później sie okaże ze oszukał kogoś na forum.
sebastian - 2013-11-16, 08:18
No to nic nie zrobisz już. Pozostaje tylko zdrowy rozsądek i po prostu nie kupować od takich osób - proste rozwiązanie na chwilę obecną.
wally44 - 2013-11-16, 09:42
sebastian napisał/a: | No to nic nie zrobisz już. Pozostaje tylko zdrowy rozsądek i po prostu nie kupować od takich osób - proste rozwiązanie na chwilę obecną. |
Dokladnie kazdy kupuje na swoja odpowiedzialnosc i nie moze miec zalu do zielonych. Bo nikt nie jest wstanie przewidziec czy to oszust czy nie.
Paweł J. - 2013-11-16, 09:43
sebastian napisał/a: | Pozostaje tylko zdrowy rozsądek i po prostu nie kupować od takich osób |
i tu masz rację, ale jak czasami widzę gdy świeżak rzuci hasło "usa" "gti" "vr6" "rarytas" i wielu się na to rzuca jak szczerbaty na suchary, to aż krew mnie zalewa, w tedy zdrowy rozsądek idzie w dal.
Chciałem poznać Waszą opinię na ten temat i widzę, że pokrywa się z moją. W miarę możliwości będę usuwał takie tematy, chodź nie ma co ukrywać, że ja już tu swojej funkcji nie spełniam.
Przemek - 2013-11-17, 12:12
Paweł J. napisał/a: | "usa" "gti" "vr6" "rarytas" |
Magiczne literki które dają połowę sukcesu jeśli chodzi o sprzedaż .
Jeśli chodzi o mnie to sprzedaje głównie przez allegro.
Gdy zachodzi potrzeba to wystawiam aukcję dla użytkownika forum, żeby był pewien tego że go nie oszukam.
Hitchhiker - 2013-11-18, 12:01
Żadne regulacje techniczne nie zastąpią zdrowego rozsądku. Wchodząc na taki temat każdy widzi ile autor ma postów i sam decyduje czy robić z nim interesy. Cieżko, żeby zieloni oceniali subiektywnie kto jest godny zaufania a kto nie. Po prostu pamiętajcie, że to jest net i działa zasada ograniczonego zaufania
Gavel - 2013-11-18, 14:45
w temacie giełdy od dawna byłem za tym żeby od jakiegoś pułapu postów ustawić dostępność ale nie wiem jak to zrobić
szefuniopaslek napisał/a: | Moim zdaniem powinno się odświeżyć Administratorów, Moderatorów itd.... | moim też ale jakoś chętnych nie widać Spyro już dawno pisał że chętnie by przekazał "adminowanie" strony i forum komuś kto dalej pociągnie ten wózek ale jakoś chętnych nie widać...
szefuniopaslek - 2013-11-18, 15:22
Gavel, Ty jesteś adminem to poszukaj gdzieś w opcjach czy się podpytaj jak to zrobić.
Ja na forum jestem praktycznie codziennie i to nawet po kilka razy więc mógłbym być takim adminem tylko nie wiem czy bym to ogarnął no i nie wiem co należy do obowiązków takiej osoby.
Można też zrobić temat w którym wpiszą się osoby które chciałyby być administratorem (bo na pewno takie by się znalazły) i wtedy wybrać jedną osobę lub kilka (np. tyle ile można)
patrolfak - 2014-11-20, 11:41
A moze tak podzielic kategorie naszych aut na garaz i projekty tak jak jest to robione na wiekszosci for. ?
hotdriver - 2014-11-20, 20:15
patrolfak, nie jestesmy wiekszoscia for wlasnie dlatego to forum jest inne i ma specyficzny klimat
muchomorek165 - 2014-11-20, 20:32
Hehe dobre, jestesmy inni
hotdriver - 2014-11-20, 20:35
inni w pozytywnym słowa tego znaczeniu ;p
wojtas83 - 2014-11-21, 21:15
patrolfak, pomysł dobry ale mamy za mało aktywnych użytkowników którzy aktualizują tematy żeby wprowadzać podziały
Docki - 2015-09-07, 19:30
Wprowadzie jakąś normalną mozliwość edycji postów..
|
|