Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Pozostałe - na co zwrocic uwage przy kupnie vento

pawellodz1983 - 2007-04-09, 20:16
Temat postu: na co zwrocic uwage przy kupnie vento
nosze sie z zamiarem kupienia VW Vento z silnikiem 1,8
chcialbym sie dowiedziec od was na co nalezy zwrocic uwage przy kupnie vento z rocznika 94-95

narazie ogladalem dwa jedno sie nie spodobalo mojej kobietce i mnie zreszta tez a drugie bylo ladne az zaladne i tu sa moje watpliwosci to ktore nam sie podoba to to z linku http://moto.allegro.pl/it...super_stan.html

koles jak pisze w aukcji tak chyba jest bo jak otworzyl bagaznik to bylo pelni narzedzi i innych dupereli i raczej nie byla to ilosc ktora mogla sluzyc do napraw ventki i tylko jej.
moze ma ktos do zaproponowania ciekawe vento w cenie do 10000 tysi zeby sie ze wszystkim zamknac

z gory dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam

Dzolo - 2007-04-09, 21:44

pawellodz1983 napisał/a:
nosze sie z zamiarem kupienia VW Vento z silnikiem 1,8

Bardzo dobry zamiar. Link do aukcji mi nie działa coś.

pawellodz1983 napisał/a:
na co nalezy zwrocic uwage przy kupnie vento

Wydaje mi sie ze jak przy kazdym autku bo Vento nie ma jakichś szczególnie
słabych punktów.Ogólnie wystrzegaj się rdzy.W Ventce bardzo fajnie i lekko zamykają się dzwi więc zwróc na to uwagę ;) A najlepiej to stacja diagnostyczna.

Powodzenia przy wyborze.

pawellodz1983 - 2007-04-09, 21:55

dzwonilem dzis do kolesia i sie umowilem jutro na dokladniejsze ogledziny u zaprzyjaznionego mechanika te silniki 1,8 jak znosza zagazowanie bo to z linku jest zagazowane
Dzolo - 2007-04-09, 21:58

Bardzo dobrze znoszą zagazowanie , ale chłopaki napewno dokładniej Ci opiszą
co i jak.

Gavel - 2007-04-09, 23:16

Dzolo napisał/a:
Link do aukcji mi nie działa coś.
Już działa - poprawiłem ;)

pawellodz1983 co do gazu to to silniki 1,8 w Vento nadają się do tego wyśmienicie ale więcej nie powiem bo dieselkliem jeżdżę więc co ja się będę mądrzył - niech się użytkownicy lpg odezwą ;)

To że chcesz zakupić Vento to Ci się chwali. Widzę że z Łodzi jesteś więc masz wyjątkową okazję - jak Spyro znajdzie wolną chwilkę to pewnie chętnie z Tobą obejrzy na żywo interesujący Cię egzemplarz. A pomoc kogoś kto tyle lat jeździ Ventką jest moim zdaniem na wagę złota :OK:

Paweł J. - 2007-04-10, 11:25

Ja bym zwracał uwagę na ranty błotników czy na nich rdza nie wychodzi i tak ogolnie czy nie była bita, czy elementy pasują, czy kolorek się ładnie zgrywa. Zwróciłbym też uwagę na zawieszkę czy nie stuka i w jakim jest stanie.

Jeśli chodzi o gaz to chyba nie ma lepszych silnikow do tego celu. Jeśli nie masz ciężkiej nogi to naprawdę przyzwoicie spalają.

spyro - 2007-04-10, 11:31

Nie ma sprawy, z chęcią pomogę pawellodz1983.

1,8 to prawie, że z gazem powinien wychodzić z fabryki bo jest do LPG idealnie przystosowany, w sumie 7 lat jeżdżę Vento, LPG mam od pewnie z 4 czy 5 lat jak nic. Nic nigdy sie nie działo, a mam zwykłą, najtańsza instalację bez komputera... Także śmiało bierz autko z tym silnikiem.

Sprawdź podłogę oraz progi, czy są zdrowe.

marmarmarek - 2007-04-10, 14:07

bardzo przyzwoicie sie na gazie zahowuje :) ale jak lubisz czasem polatac-to porozgladaj sie powiedzmy za dwoma litrami ;)
Polibo - 2007-04-10, 23:47

Z lpg jak najbardziej polecam, spalanie normie przy ekonomicznej jeździe :>

ale jak 1.8 to 66kw lub 2.0 bo zawsze to parę koników wiecej :OK: ja mam 55kw to wiem cos o tym :>