|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - mam problemik:(
malyfilipKOS - 2007-04-12, 19:58 Temat postu: mam problemik:( Witam mam Vento 1.8 92r mam je od 3 miesiecy i podczas ruszania jest stukot pod autem cetralnie w połowie podłogi jak leci rura najcześciej jest to ja ruszam szybko i mam lekko koło skrecone wymieniłem mocowanie stabilizatora i jest troche lepiej co to może być jesz może poduszka na skrzyni? bo to jak by skrzynia stukała o podłoge bo w tym miejscu ja jest osłona i rury i mocowanie pozdrawiam i prosze o pomoc
spyro - 2007-04-12, 20:08
Stuki przy ruszaniu przy skręconych kołach to na bank są przeguby.
Może być jeszcze tłumik, który Ci uderza o podłogę, tez tak miałem... Myślałem, żeto zawiecha a okazało się, że ta siatka pordzewiała i uderzała przy ruszaniu w podłogę.
dariusz - 2007-04-12, 20:14
U mnie winowajcą również był tłumik.
malyfilipKOS - 2007-04-12, 20:16
Tez tak myslałe ale mam je już 3 miechy i jeszcze nie zerwałe a może i to bo ono dłogo stało ponad rok i sie zastały a teraz to wychodzi ale ja dam gazu na prostej na jedynce to tez co pika ale nie jest to jak moce ja przy ruszaniu.
sebastian - 2007-04-12, 20:16
Mi też zaczęło stukać przy gwałtownym ruszaniu o podłogę, ale okazało się, że coś się poluźźniło przy tłumikach, przymocowałem dobrze i już jest OK.
malyfilipKOS - 2007-04-12, 20:23
ale patrzyłem tłumik ale jest bardzo sztywny jak nim ruszałem ale jutro jeszcze to sprawdze dokładnie jak wode z kanału wyleje
sebastian - 2007-04-12, 20:32
weź na przykład jedź sobie po drodze spokojnie na dwójce np. jedź i wciśnij gaz w dechę przez chwilkę, żeby było takie szarpnięcie, to jeśli usłyszysz stukot, znaczy że tłumik, ja tak jak zrobiłem, było właśnie słychać, teraz po problemie
Hemi77 - 2007-04-12, 20:41
mi na przyklad stukalo jak piszesz , a przyczyna byla taka ze poluzowala sie sroba mocujaca ławe silnika , i ta poluzowana sroba stukala jak ruszalem .
sławek - 2007-04-13, 14:36
U mnie tez był tłumik (siateczka do łączenia), tez był stukot przy ruszaniu, a pózniej jak sie juz bardzo rozerwała to praktycznie na kazdym biegu waliło w podłoge tak jakby miał sie zaraz samochód złamac na pół.
marmarmarek - 2007-04-13, 19:58
poprostu sprawdz na tym mostku, co oslania tlumik od spodu, czy jest opukany od rury-jak tak, to pewnie masz jkas zlaczke juz nadgnita i tlumik sie obiesil-naprawialem to 2 tyg temu.
malyfilipKOS - 2007-04-13, 20:19
dzisiaj wymieniłem gumy i już jest lepiej ale jeszcze nie to tez zastanawiam sie czy to nie na złoczeniu bo zacisk o makretki są od spodu blisako mostku.
pozdrawiam
[ Dodano: 2007-04-13, 20:34 ]
[quote="Hemi77"]mi na przyklad stukalo jak piszesz , a przyczyna byla taka ze poluzowala sie sroba mocujaca ławe silnika ,
a w którym miejscu jest ta mocowania silnika???
Dzolo - 2007-04-13, 20:45
Jurcze mam to samo! Jak koła boksują to strasznie wali
własnie tak z okolicy skrzyni biegów .
Jutro wjade na kanał i wybadam sprawe moze.
Aha i jak skręcam w miejscu kołami to w pewnym
momencie czuć mały przeskok więc hmm przeguby?
Hemi77 - 2007-04-14, 18:22
lawa silnika przymocowana jest do podluznic czterema srubami ,po dwie na strone czy jak (chyba dobrze pamietam ) 19 klucz zalatwi sprawe ,.
ja myslalem ze poduszka i kutfa dobra wymienilem hehheee
dopiero do lawy przymocowane sa poduszki i co za tym idzie silnik .
najlepiej z kanalu widac
malyfilipKOS - 2007-04-15, 09:53
i to było dzięki ale tłumiki też musiałem poprawić ale już jest wpozo
dzięki za pomoc pozdrawiam
|
|