|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - pilna pomoc
szym29 - 2012-06-09, 11:41 Temat postu: pilna pomoc qpilem swiatelka jazdy dziennej i potrzeduje je podlaczyc.dodam ze maja trze przewody.jeden to masa,drugi idzie do lamp a ten trzeci to nie wiem gdzie go podlaczyc,myslalem o stacyjce ale nie wiem czy dobrze.dodam ze maja wbudowany automat,chce by sie zaswiecaly po wlaczeniu zaplonu a gasly po wlaczeniu swiatel,teoretycznie tak ma byc.jesli bedzie to stacyjka to pod ktory kabel od stacujki podlaczyc?
hose - 2012-06-09, 19:18
Podłączasz masę, jeden przewód pod światła pozycyjne a ten niewiadomy pod "+" po stacyjce. Np.: czarny przewód przy module wzmocnienia zapłonu.
szym29 - 2012-06-11, 20:20
sory ze zapytam ale gdzie on sie miesci.dzis probowalem podlaczyc i niby wszystko dzialalo ale gdy zapalilem silnik to swiecily sie i diody i lampy.podlaczylem pod czarny przewod idacy od stacyjki do kostki w skrzynce bezpiecznikow.a na dodatek to widac bylo ze diody lekko mrygaly.
TT600 - 2012-06-11, 21:10
Jak masz podgrzewane spryskiwacze to na nich jest "+" po stacyjce, wtyczki są na masce, więc dostęp łatwy.
szym29 - 2012-06-11, 22:38
niestety nie mam.mysle ze chyb sie wybiore do elektryka samoch.,choc bardzo nie usmiecha mi sie mu bulic za cos co zrobi w piec minut
Raziel500 - 2012-06-12, 07:52
przy głowicy masz okrągłą kostkę sprawdź gdzie tam się pojawia prąd po przekręceniu stacyjki i tam podłacz, żadna filozofia. Albo pod ten cienki kabel który idzie do alternatora (wzbudzenie) i wtedy zapalą ci się ledy dopiero jak samochód odpalisz.
hose - 2012-06-12, 19:40
szym29 napisał/a: | sory ze zapytam ale gdzie on sie miesci |
Przy cewce zapłonowej masz kostkę na 3 przewody. Czarny to plus po stacyjce.
szym29 napisał/a: | gdy zapalilem silnik to swiecily sie i diody i lampy. |
Coś pomyliłeś. Przewód rozłączający diody podpinasz pod światła pozycyjne.
szym29 - 2012-06-13, 20:30
juz zrobione.dzieki za rady.temat do zamkniecia
|
|