|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Dziwne stukanie podczas ruszania
Witek84r - 2012-06-12, 20:59 Temat postu: Dziwne stukanie podczas ruszania Od jakiegoś czasu przy ruszaniu słychać coś tak jak by uderzanie o podwozie.
Najpierw myślałem że to może ta stalowa łączka przy katalizatorze jest wypalona i luzy sa na niej i dlatego uderza o podwozie. Lecz tam wszystko sztywno i bez problemów.
Więc wymieniłem poduszkę pod skrzynią biegów, fakt była już wysłużona ale nadal uderzanie o podwozie zostało. I już brak mi pomysłów co jeszcze może być.
Czuć jedynie przy gwałtowniejszym ruszaniu na 1 i 2 biegu. potem już tego nie słychać
Co o tym sadzicie
sebastian - 2012-06-12, 21:22
Poruszaj rurą między łączeniem środkowego tłumika a tą od kata - obejma, która to wszystko łączy wali Ci o podłogę, bo pewnie gumy już wyrobiły się. Mi też tak stukało. Szlifierka poszła w ruch i obciąłem to, co wystawało.
Swistakes - 2012-06-22, 11:47
A jesli przy takim samym ruszaniu slychac t bardziej po lewej str z przdu
? 3 poduszki wymienione, rura tez t nie jest
Swistakes - 2012-06-22, 11:48
dodam ze tuleje na wachaczach wygladaja na zdrwe
Witek84r - 2012-08-31, 18:47
Zlokalizowałem dziwne stukanie pod podwoziem nie uderzało o podwozie tylko okazał się środkowy tłumik ze uderza o tą mała poprzeczkę pod tłumikiem w czasie jazdy ruchy silnika sprawiały ze uderzał o ta małą poprzeczkę i stąd ten dziwnych hałas odpowiednie wyprofilowanie układu wydechowego sprawiły że problem znikł dzięki temu też wymieniłem poduszki pod skrzynią i silnikiem
|
|