Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Wkładka zamka

house2000maker - 2012-06-19, 17:27
Temat postu: Wkładka zamka
Witam

Mam urwaną wkładkę-bębenek od strony kierowcy
http://zapodaj.net/58c160a48f7a5.jpg.html

Wiem że był już podobny post ale mimo wszystko : czy jeżeli kupię nową wkładkę , zamienie zapadki na te z mojej i włożę z powrotem ,to nie będzie żadnego problemu z centralnym zamkiem ?

Dzięki!

Radex - 2012-06-19, 18:53

po pierwsze: co tam jest urwane, bo ze zdjęcia wnioskuję tylko brak wiosełka

po drugie: wkładka nie ma nic wspólnego z działaniem centralnego ... bez wkładki, jak włożysz śrubokręt, to centralny też zadziała :D ok. jeżeli kupisz nowy bębenek i zmienisz zapadki (na wyczyszczone ;) ) i będzie kluczyk obracać, to o centralny nie musisz się martwić

zB3ig - 2012-06-21, 00:38

jeżeli to Twoje foto, to tak jak kolega Radex zauważył, masz połamane wiosełko, nie musisz kupować kompletnego wkładu, wystarczy samo wiosełko !!
na oryginalne wydasz jakieś 7 zika za podróbę dasz góra 3 ale będziesz musiał spiłować kawałek żeby je dopasować.
no i mam nadzieję, że nie zgubiłeś sprężynki co była pomiędzy wiosełkiem a bębenkiem !!
a jak masz już wyjęty wkład z zamka to rozbierz bębenek i po przeczyszczaj wszystko, zapadki najlepiej przeszlifować na drobnym papierze ściernym ;) no a na koniec przesmaruj, to nie będziesz w zimie narzekał że ciężko chodzi ;)