|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Klamka schowka pasazera
krzeszak - 2012-06-30, 11:50 Temat postu: Klamka schowka pasazera Witam!Jak dostać się do schowka pasażera gdy urwie się klamka (stara warsie deski z długa listwa)
Czy mógłby ktoś strzelić fotkę schowka a raczej mechanizmu w środku schowka który zamyka schowek
Możne ktoś z Was ma na sprzedaż klamkę schowka z długa listwą czarną
zeniTh - 2012-06-30, 11:54
musisz wsadzić tam coś cienkiego, i po prawej masz taką "klapkę", musisz ją zważyć na dół i otworzysz schowek
co do klamki z długą listwa to raczej nie dokupisz, chyb że w aso, lepiej kupić całe drzwi lub schowek z golfa
edit//
tu masz jeszcze taki filmik jak otworzyć nawet zamknięty schowek
http://www.youtube.com/wa...l&v=hRgG7HkfcMs
krzeszak - 2012-06-30, 12:28
zeniTh napisał/a: | musisz wsadzić tam coś cienkiego, i po prawej masz taką "klapkę", musisz ją zważyć na dół i otworzysz schowek |
Gdzie mam włożyć to coś cienkiego?? po prawej stronie klapka
zeniTh, - czy mozesz bardziej sprecyzować swój opis
zeniTh - 2012-06-30, 14:28
krzeszak napisał/a: | Gdzie mam włożyć to coś cienkiego?? po prawej stronie klapka |
w miejscu gdzie była klamka jest dziurka po prawej ?
a jak nie to tak jak jest zainstruowane na filmiku otworzysz na pewno
Wydym - 2012-06-30, 14:43
krzeszak kupujesz cały zestaw z allegro najtańszy i wszystko da się przełożyć do długiej listwy..Co prawda zajmuje to więcej czasu ale masz jak w ori....pic polega na tym że trzeba rozebrać na części pierwsze cała tą długą listwe z naszych schowków i potem rozebrać także tą nową klamkę i składać po kolei tak jak było..w tej długiej z tym że używając części z tej nowej...Ja tak robiłem i dało rade bez najmniejszych problemów...pozdro
krzeszak - 2012-06-30, 17:08
krzeszak napisał/a: | Gdzie mam włożyć to coś cienkiego?? po prawej stronie klapka |
zeniTh napisał/a: | w miejscu gdzie była klamka jest dziurka po prawej |
no to teraz już czaje o co biega
Wydym napisał/a: | pic polega na tym że trzeba rozebrać na części pierwsze cała tą długą listwe z naszych schowków i potem rozebrać także tą nową klamkę |
czy do wymiany samej klamki tez trzeba wymontować cala nasz długa listew
vwjanekvento - 2012-06-30, 18:25
Tak bo musisz przelozyc bebechy z nowej tam jest kawalek preta i tak jakby sprezynka wydym ma racje kup klamke na allegro za 6zl i przeloz
krzeszak - 2012-06-30, 19:11
no to klameczka kupiona teraz trzeba poczekać a potem pozostaje najlepsze zabawa z podmianka
http://allegro.pl/klamka-...2425430076.html
wszystkim dziękuje za wszelkie podpowiedzi
krzeszak - 2012-08-21, 09:10
operacja się udała choć nie obyło się bez małych strat ... ułamany jeden zaczep w listwie i pęknięte mocowanie na wkręt montażowy ale to wydaje mi się ze w serwisie to musieli porobić bo listew nówka sztuka niegrzebana a data 97 wiec na bank musiała być wymieniana.
Samo rozebranie klamki nie stwarza problemu choć trzeba pokombinować by wypchnąć ten sworzeń no i trzeba uważać by nie połamać zaczepów w listwie wyciągając i wkładając do drzwiczek schowka .
Jeszce raz wszystkim wielkie dzięki
Kruchy69 - 2012-08-23, 22:55
cholera, a u mnie ori klamka gnije w garazu :/
pablomed - 2012-08-24, 20:24
krzeszak, te klameczki za 6 zeta sa nietrwałe, musisz uważać, nie można mocniej pociągnąć bo się szybko złamie, ja już ma trzecią
Kruchy69 - 2012-08-25, 20:30
ja mam ori jak cos, to pisac
speedy gonzales - 2013-03-30, 19:06
Panowie, zna ktoś numer ori klamki z listwą (stary typ)?
Da się gdzieś znaleźć nową, czy tylko w ASO?
sebastian - 2013-03-30, 19:31
1H5857147, cena około 100 zł, ale dostępność raczej zerowa.
|
|