|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - dwa pytania i problemy . amor i skrzynia
raf - 2012-07-02, 06:45 Temat postu: dwa pytania i problemy . amor i skrzynia koledzy w tamtym roku wymieniłem amorki i sprezyny z tyłu w moim wozie i teraz zauważyłem gdzy przejade tak 60 po małej nierównosic to lewy amor uderza az w półke co moze tam byc nie tak???????? i drugie lak uswaic prawidłow linke od biegów ta co sie reguluje poniewaz gdzu hce wbic bieg 3 i 4 to musze lewarek pchnac lekko w prawo dopiero wchodza a na wprost nie chca
hose - 2012-07-02, 10:22 Temat postu: Re: dwa pytania i problemy . amor i skrzynia
raf napisał/a: | lewy amor uderza az w półke co moze tam byc nie tak? |
Przy wymianie amorków wymieniałeś poduszki? Możesz mieć wybitą dolną. Albo zamieniłeś je stronami (gorna <> dolna). Mógł Ci pęknąć górny talerzyk trzymający sprężynę i tłucze o nadkole. Albo rzecz najprostsza - sprawdź czy wszystko dobrze poskręcane.
raf - 2012-07-02, 11:08 Temat postu: odp wiec amorki wymieniałem rok temu i wszystko było ok , poduszek nie wymieniałem jednie co pomietam to talezyk był przerdzewialy i wspawałem blache aby go wzmocnin i wszystko smigało prawie rok . teraz nawet kupiłem te nowe poduszki co przykreca sie w srodku juz cały amortyator i to tez nic nie dało
hose - 2012-07-02, 21:24 Temat postu: Re: odp
raf napisał/a: | teraz nawet kupiłem te nowe poduszki co przykreca sie w srodku juz cały amortyator i to tez nic nie dało |
A te między talerzykiem a nadkolem (dolne)?
Talerzyki lepiej wymienić na nowe. Nie kosztują dużo.
Jeśli tłucze Ci o półkę to przyczyny szukaj od dołu.
|
|