|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Prawo a samochody - Spray kontra fotoradar
theority - 2007-04-15, 23:58 Temat postu: Spray kontra fotoradar http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,2396686.html
Zapraszam do lektury
spyro - 2007-04-16, 11:01
Czytałem to już kiedyś, bo to jest artykuł z 2004 roku
Polibo - 2007-04-16, 12:19
czyli tak na prawdę nic to nie daje
spyro - 2007-04-16, 12:23
Wiadomo od początku było, że to kolejna ściema... Najlepszy jest kawałek o lakierze do włosów że ma identyczne działanie
theority - 2007-04-16, 12:26
Polibo napisał/a: | czyli tak na prawdę nic to nie daje |
Zasmuciłeś się jakbyś kupił
spyro napisał/a: | Najlepszy jest kawałek o lakierze do włosów że ma identyczne działanie |
giewuzet - 2009-01-27, 00:06
Ja mam sposob na fotoradary, ale tylko w zimie:D Biorę sztuczny snieg i jadę nim tablice, hehe
theority - 2009-01-27, 00:12
giewuzet napisał/a: | Ja mam sposob na fotoradary, ale tylko w zimie:D Biorę sztuczny snieg i jadę nim tablice, hehe |
czyli to samo co w tym artykule
bradley - 2009-01-27, 12:43
Odkrecamy tablice, 100zl i 0pkt za brak tablicy.
Reth - 2009-01-27, 16:45
Tak jak mam kumpla to robi tak, ze zdejmuje tablice z przodu a na ta naklejke kladzie koperte i kladzie na nia wycieraczke.... i w razie kontroli wlacza wycieraczke i koperta spada, a tablice rzuca an deske i mowi, ze mu sie uchwyty polamaly I to dziala
bradley - 2009-01-27, 17:44
Ustawilem sobie tak prawa wycieraczke, ze zaslania numery na naklejce
krzysiekjg - 2009-01-27, 19:48
A co z tablicami z przodu na foto wychodzą jśli nie zdjełeś?
bradley - 2009-01-27, 20:12
krzysiekjg napisał/a: | A co z tablicami z przodu na foto wychodzą jśli nie zdjełeś? |
Ale ja nie mowie, ze praktykuje takie cos. Tylko zwracam uwage na to jak stanowia przepisy. Jesli komus sie spieszy w jakims super naglym przypadku to zdejmuje przednia rejestracje, zaslania naklejke na szybie i jedzie. Maksymalna kara to 100zl i 0pkt to chyba znacznie mniej niz 500zl i 10pkt na kazdym fotoradarze przez ktory przejedziemy. Jak moga udowodnic, ze tablice zdjalem specjalnie? Przeciez kazdemu moze sie zdarzyc, ze mu sie ramka polamala bo w cos przywalil.
Ja kiedys mialem taka przygode, ze jechalem od granicy polskiej a bylo to w zimie, ze 40km/h i po prawej stronie drogi jak to w gorach byla wielka zaspa, a po niej szedl sobie pies. Doskonale go widzialem z oddali az tu nagle... wbiegl mi prosto pod kola. Nawet gdyby to bylo w lecie to bym nie stanal w miejscu. Jedyne co moglem zrobic to wziac go miedzy kola. Slyszalem tylko ujadanie przenoszace sie spod silnika, katalziatora i tylnego wydehu. Jak wysiadlem z smaochodu to pies gdzies uciekl, popatrzylem na przod samochodu i byl polamany plastik grilla w zderzaku, wsiadam do auta i jest cos nie tak, nie moge w ogole przyspieszyc. Jeszcze raz popatrzylem sie czy wszystko ok z zawieszeniem i gdybym nie wyszedl poraz drugi to bym zostawil tablice rejestracyjna na srodku drogi. Bo w wyniku zderzania z psem rejestracja odpadla. A powodem mula bylo wpadniecie dywanika pod pedal gazu, wiec z przypadku uratowalem tablice;)
przemolas4 - 2009-01-27, 22:53
bradley napisał/a: | zdejmuje przednia rejestracje, zaslania naklejke na szybie i jedzie |
panowie . od pewnego juz czasu zauwazylem , ze co jakis czas w nocy lub w dzien wyprzedza mnie auto woggole nie wyposazone w tablice rejestracyjne .
kiedys gadalem z kolega i mi uzmyslowil , ze to panowie prowadzaja auta na zywca na radio CB .
krzysiekjg - 2009-01-28, 08:48
Bradley nie chodzi mi o czy to praktykujesz tylko zle odczytałem tekst napisany przez Ciebie,teraz już wiem.
giewuzet - 2009-02-26, 20:07
Artykul który podał theority już jest usunięty z serwera, więc nie wiem, czy był w nim napisany taki sposób Mój kumpel robi coś takiego:
Jeździ normalnie, jak jest fotoradar to zasłania twarz. Do domu przychodzi zdjęcie i wezwanie na komendę. Idzie i na pytanie kto prowadził samochód odpowiada, że jakiś wujek z Niemiec, Belgii, Unii Europejskiej. W tym momencie oni zapisują imię i nazwisko tej osoby i nic nie robią, bo polskie prawo nie przewiduje mandatów kredytowych dla obcokrajowców A w ramach Unii jest swobodny przepływ osób, więc nikt nie sprawdzi, czy faktycznie ta osoba była wtedy w Polsce. Ważne jest podanie osoby z terenu Unii, gdyż z innych terenów może być np potrzebna wiza,aby wjechać do Polski i na tej podstawie mogą sprawdzić czy to nie ściema.
Paweł J. - 2009-02-26, 20:09
giewuzet, dobre.....ale pomysł bradley tez nie kiepski....tylko palucha można do fotki wystawić
theority - 2009-02-26, 20:19
No co ja powiem Sposoby zacne
bradley - 2009-02-26, 22:50
Tygrysisko, przegladajac youtuba wpadlismy z kumplami z mieszkania na stworzenie projektu "pokaz faka do kamery" Jak ktos ogladal film Fantomas to bedzie wiedzial o co chodzi choc wersja troche zmodyfikowana
zlotykamil - 2009-02-26, 23:47
dobre dobre ... może bez tych tablic tp przesada jeżdzic - bo tych stówek to by sie uzbierało sporo - ale z tym wójkiem to jest wyjście można pokombinować tylko co tam sie podaje - dokładne dane adres itd cudzoziemnca? To przetestowane czy narazie w fazie domysłu?
Paweł J. - 2009-02-27, 08:38
bradley, daj link do filmiku.
bradley - 2009-02-27, 10:58
Tygrysisko, wysle na priva bo to musi byc tajne. Ale mozesz skomentowac w tym watku jaki ten pomysl jest zajebisty
Paweł J. - 2009-02-27, 11:49
Dobry patent ...w ventolocie tez by to przeszło
zlotykamil - 2009-02-28, 15:19
podzielcie sie patentem mi w okolicy postawili tydzień temu 9 sztuk tego dziadostwa na odcinku ok 60 km jak sie da to trzeba sie ubezpieczyć jakoś
grzegorz07555 - 2009-12-17, 22:12
dobry patent to nałożyc folie spożywczą na tablice rejestracyjną
bradley - 2009-12-17, 22:33
Nie ma materialow na zrealizowanie projektu.
A z takich nowych pomyslow, ktore ostatnio widzialem to kurtynka
vezet22 - 2009-12-17, 23:49
znam dwóch takich mądrych co chcieli porobić sobie darmowe fotki, więc wzieli tatusia bmw, zdjeli tablice, ubrali kominiarki i przejeżdzali z dużą prędkoscią obok fotoradaru . Kiedy zrobili se kilkanaście fotek postanowili wrócić do domu. Wszystko fajnie ale ... po jakimś czasie przyszły te wszystkie foto z fotoradaru do własciciela "tatusia'' albo wskarze kto jezdził jego autem tego dnia albo sam płaci ale bez punktów, sumka była podobno niezła . A mądrzy poszykiwacze fotek ''chyba na fotka.pl'' zapomnieli o naklejce na szybie
piechu43 - 2009-12-18, 09:20
widziałem kiedyś program poświęcony temu tematowi "Pogromcy Mitów" i raczej nic nie pomaga z tego co w nim próbowali zrobić
Moniczka - 2010-03-18, 18:22
mi kiedyś wujek Przemka opowiadał jak to dwóch młodych geniuszy chcieli pokazać co to nie oni i zdjęli tablice rejestracyjne i jadąc z duża prędkością przed fotoradarem jeden wystawił swój kuper i cyk fota zarobiona później przyszło do nich zdjęcie a oni wielce zdziwieni bo zapomnieli o tej naklejce na szybie mieli do zapłaty chyba z dobrego tysiaka ale nie wiem ile punktów GENIUSZE
Wydym - 2010-03-19, 17:19
Haha to ja jak jechałem na mazury z kumplem to też pozdejmowaliśmy tablice ale jeszcze zakleiliśmy naklejkę na szybie trzema warstwami taśmy dwu stronnej....I nic nie przyszło....
piechu43 napisał/a:
widziałem kiedyś program poświęcony temu tematowi "Pogromcy Mitów" i raczej nic nie pomaga z tego co w nim próbowali zrobić
Dokładnie jedyne co pomogło to prędkość chyba ponad 350 wtedy było
Swistakes - 2010-03-28, 21:12
Dobre rady, teraz w trasy :rejstracja do środka, wycieraczka na naklejke heheh I JAZDA
|
|