|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Problem z kierunkami !!
collin31 - 2012-08-09, 13:56 Temat postu: Problem z kierunkami !! Witam Wszystkich,
Pisze do was bo mam mały problem no może nawet nie taki mały. Problem dotyczy kierunkowskazów a mianowicie gdy naciskam pedał hamulca przestają mrugać mi kierunki gdy tylko go puszcze jest ok ale tez nie do końca bo poruszałem z tylu kablami przy tylnej lewej lampie i zaskoczyły ale co z tego jak tylko jadę to znów dzieje się to samo jak naciskam hamulec kierunki znikają puszcze jest ok
Nie za bardzo wiem co to może być bo patrzyłem kable i są ok nic nie śmierdzi jak by coś się miało palić
Co jeszcze zauważyłem to jak działają kierunki to przygasają tylne światła po prostu pulsują na przemian z kierunkami wiem ze gdzieś łapie zware ale nie wiem gdzie i jak się za to zabrać
Może jakieś wskazówki
tomek87 - 2012-08-09, 14:02
Brak masy na tylnych lampach jak wyjmiesz wtyczkę to zobaczysz nadpalony styk, jak oczyścisz to pomoże na troszkę ale najlepiej wlutować się na stale z masa do lampy i podłączyć się do budy.
Radex - 2012-08-09, 16:35
miałem podobnie, bo kiedyś lała mi się woda do lampy i styki zaśniedziały ... od tyłu rozbierz całą lewą lampę, przeczyść styki ... z lewej lampy idzie wiązka dopiero do prawej
collin31 - 2012-08-11, 21:13
Problem juz rozwiazalem a przyjarala sie masa w kostce i przy pelnym obciazeniu czyli kierunek swiatla i stop zaczynala sie smazyc ale juz jest oki odizolowalem ja dobrze w kostce i jest wszystko dobrze dzieki za pomoc 3 maj cie sie
|
|