|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Problem ze sterownikiem centralnego zamka
mientha - 2012-09-12, 14:35 Temat postu: Problem ze sterownikiem centralnego zamka Witam, wiem że tematów o zamkach jest sporo jednak nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem... Posiadam Vento 95' 1,9 TDI 90KM GLX, elektryczne szyby z przodu, elektryczny szyberdach, fabryczny centralny zamek. Wczoraj zamontowałem sterownik centralnego zamka bo już mi się znudziło grzebanie kluczykiem podczas otwierania i zamykania Moduł ten nazywa się Carprotect BX40 i posiada tzw. funkcję komfortu czyli domykanie szyb i szyberdachu. Nie znam się za bardzo na elektronice samochodowej ale korzystając z wielu porad na temat montażu tego elementu udało się to zrobić! I problem jest taki, że kiedy zamykam autko z pilota wszystkie drzwi szyby i dach ładnie się zamykają, jednak kiedy otwieram go to razem z drzwiami otwierają się również szyby tak do ok. połowy... Przecież nie o to chodzi w 'domykaniu'
Proszę o pomoc bo wszystko ładnie gra tylko ten jeden mankament się trafił i trochę mi to nie pasuje.. Póki co zmieniłem zworkę w sterowniku z 3,5 sekundy na 0,5 sekundy ponieważ trochę pada i nie ma sensu żeby szyby mi się otwierały podczas deszczu ;P
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto mi pomoże z tym dziadostwem
Pozdrawiam VentoManiaków
tomek87 - 2012-09-12, 17:42
Czas zamków powinien być 0,5. A komfort powinieneś mieć na dodatkowym przewodzie i to znacznie dłuższy czas. Najprościej będzie jak zapodasz instrukcje od tego sterownika
|
|