|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Coś puka Lewy przod
collin31 - 2012-09-15, 18:28 Temat postu: Coś puka Lewy przod Witam pisze z małym zapytaniem a odnośnie coś zaczęło mi pukać z przodu z lewej strony ale puka tylko wtedy gdy auto chodzi góra dol i nie mam pojęcia co to może być podniosłem maskę ruszałem autem i za bardzo nic nie widać a nie chce by mi stanął na drodze i mam nadzieje ze to nic poważnego może ktoś wie co to może być i gdzie szukać tego ??
hrubek18 - 2012-09-15, 18:34
może być wylany amortyzator ewentualnie uszkodzona poduszka która trzyma amortyzator w kielichu , zobacz czy nie jest popękana
collin31 - 2012-09-15, 22:07
jeżeli wylałby amortyzator, to obudowa byłaby lekko mokra, prawda? Jest totalnie sucho, a poducha jest w stanie bdb.
sebastian - 2012-09-16, 09:55
collin31 napisał/a: | jeżeli wylałby amortyzator, to obudowa byłaby lekko mokra, prawda? Jest totalnie sucho |
Niekoniecznie. W ventce gdy padły mi amorki, to bujało jak na rodeo, a amorki suche. No ale jeśli by Ci pały amorki to by coś bujało mocniej, ale pukać też może. Albo sprężyna pęknięta...?
hrubek18 - 2012-09-16, 13:01
sebastian napisał/a: | W ventce gdy padły mi amorki, to bujało jak na rodeo |
tez tak miałem jak mi padły a były suchutkie :)mogą też być wybite tuleje na stabilizatorze
collin31 - 2012-09-16, 15:04
wszystko spoko tylko jak to ogarnąć by zobaczyć co to jest no jak miał bym wymieniać sprężynę czy amorka to muszę z jednej i z 2 to już wolał bym zakupić cały zestawi i wsadzić nowe gumy itp i zakupić gwint ale mam nadzieje ze do tego na razie nie dojdzie bo słabo z kasa to co radzicie jak mam to sprawdzić co to jest ??
Jakieś cenne rady ??
|
|