|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Szybkie pokonywanie zakretów 90-sięcio stopniowych
Niepolski - 2007-04-24, 22:57 Temat postu: Szybkie pokonywanie zakretów 90-sięcio stopniowych Panowie przy zwawym pokonywaniu zakretów i to tylko w prawo takich własnie 90-siecio stopniowych słysze stukot (tur tur tur..) Mam po wymianie przeguby.drązki kierownicze,końcówki drążków kierowniczych,łączniki stabilizatorów,amorki wszystko nówka.Aaaaaaa i może to to choc niejestem pewien i czekam na ewentualne korekty i wypowiedzi na ten tema a mianowicie Lewa sprężyna jest krutsza , szersza i delikatnie uszczerbiona Prawa dłuzsza i weższa To moze byc to??Czekam na opinie
idgray - 2007-04-25, 07:50
przy zakrętach może koło ci trze o sprężynę
kovval - 2007-04-25, 08:39
to pewno przez to ze lewa sprezyna powinna byc krOtsza
sam jestem 2x dys....
MAPET - 2007-04-25, 12:06
to jak ty na tym jezdzisz?? czym predzej to wymian ... nie dosc ze to niebezpiecnze to jeszcze ci geometra zaiwszenia sie przestawila.. moze masz ulamana sprezyna i ci chrobocze..
przemolas4 - 2007-04-25, 12:16
stary . jakby nie patrzec , to taki stan zeczy nie jest dopuszczalny .
zastanawiam sie jak ty pokonywales zwawo te swoje zakrety . koniecznie wymien te sprezyny na typowe do tego auta , lub wzmacniane ( to zalezy jakie potrzebujesz , czy przewozisz ciagle cos w bagazniku , czy jezdzisz sam . )
na szczescie nie jest to drogie ......... przepraszam , ze zapytam , ale piszesz , ze ktos ci wymnienial amorki ......... jesli to byl mechanik , to szybko go zmien , bo nikt kto sie szanuje nie wypusci cie tak na droge .
Niepolski - 2007-04-25, 14:20
No własnie panowie tak to jest z mechanikami no ale co zrobic Spreżyna jest z tago co patrzyłem na samym dole uszczerniona Furke odstawilem dzis do malowania na doswierzenie przed latem tak ze mam czas do poniedziałku na znalezienie sprezyn Co do zakrętow na lewo oki i cisza a przy prawym to dopiero pare dni temu mi wyszło zerknołem i wszystko mam teraz jasne Panowie słucham Propozycji co do sprezyn jakie polecacie i jakie w swoich Laluniach macie Opine mile widziane jakie lepsze twarde miekie?? Za wypowiedzi z gory dzieki
MAPET - 2007-04-25, 14:29
prosze cie nie zadawaj tego pytania
temat meczony na forum kilka razy
jest tu tak pol na pol powiedmzy zwolennikow niskich twardych itp autem a 2 polowa woli seryjne zawiesznie sa nawet tacy co je podnosza... wiec jak zacnizemy sie tu wypowiadac t znowu si emetlik narobi.. poprstu jesli chcesz miec komfort jaki miales kup dedykowane chcesz meic nizej o te 3 cm ale troche twardziej kup sportowe... jesli same sprezyny to nei ma za bardzo znaczenia firma oby max tak ok -30 do zwyklych amorkow..
Niepolski - 2007-04-25, 17:04
MAPET, heehhe aniby dlaczego hheheh oki oki sensem mojego problemu okazały sie sprezyny tak ze jak tu nie pytać hehehe
MAPET - 2007-04-25, 17:24
nei no to zobacz na forum tematy o koach zawieszkach i nei tylko
Niepolski - 2007-04-25, 17:51
MAPET, nooooooooooo oki
[ Dodano: 2007-05-06, 14:57 ]
Problem znaleziony po wymianie spręzyn stukot nie ucichł co sie okazało rozsypane łożysko w lewym przednim kole po wymianie aż milo cisz i zero stukotów
|
|