|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - przeplywomierz powietrza
jacek278 - 2007-04-26, 20:53 Temat postu: przeplywomierz powietrza witam . posiadam vento 1,9TDi od dluzszego czasu dzieje mi sie tak ze nieraz silnik ma moc a nieraz niechce jechac wogule.ostatnio mialem auto u mechanika zeby mi zrobili pare rzeczy .przy odbiorze gosciuw w warsztacie uswiadomil mi ze dzieje sie to bo popsuty jest przeplywomierz powietrza.mial ktos podobny problem?zamontowany jest on zaraz za filtrem powietrza .mozna to jakos naprawic czy trzeba wymienac na nowe? [koszt okolo 200 zl].
MAPET - 2007-04-27, 09:31
nowe 200zl? a nei uzywane? cos tanio
ale ten mechanik tak powiedzil wysnuwajac teorie czy sprawdzil to ? najlepiej podpinajac kompa?
bo stwierdzic po sluchu to se mozna w maluchu ...
spyro - 2007-04-27, 10:16
MAPET napisał/a: | stwierdzic po sluchu to se mozna w maluchu ... |
popieram. Podłącz pod kompa i będziesz miał czarno na białym.
jacek278 - 2007-04-27, 18:42
witam ,podlaczany byl juz do kompa ale nic niewykazalo sensownego [tylko blad na zacisku alternatora ].pasowalo by podlaczyc moze u jakiegos dobrego magika ale oni u mnie w krosnie sie cenia roszke,za samo podlaczenie biora szesc dyszek
MAPET - 2007-04-27, 19:41
to malo normalnna cena to ok 100zl za diagnoze na kompie wiec 60 zl to nie jest duzo wierz mi
ramzesdebno - 2007-04-28, 10:53
to napewno przepływomierz!!ojciec kupował do passata tdi oryginalny na serwisie vw i zapłacił cos ok 400 jak oddał stary ale zrobił juz na nim 200tys. i dalej działa jak nowy!!pozdrawiam
MAPET - 2007-04-28, 11:27
ramzesdebno napisał/a: | to napewno przepływomierz!!ojciec kupował do passata tdi oryginalny na serwisie vw i zapłacił cos ok 400 jak oddał stary ale zrobił juz na nim 200tys. i dalej działa jak nowy!!pozdrawiam |
no dobrze a ja tez mialem takei objawy i co tez przeplywomierz? nie sond to byla... wiec nie mow nigdy na 100%
jacek278 - 2007-04-28, 15:27
a podlaczenie do kompa pokaze napewno usterke tego przeplywomierza?bo raz juz podlaczany by to jakies dziwne zeczy zaczal pokazywac
.kolo wtorku pojade do magika i podlacze to bede wiedzial ewentualnie ......ramzesdebno moglys napisac cos wiecej o objawach jakie mial twoj ojciec w pasacie? dzieki serdeczne
MAPET - 2007-04-29, 23:27
a wez wtyczke od przeplywomeirza odlacz i posluchaj czu praca silnika sie zmienia...
jaca - 2007-04-30, 07:17
Cytat: | a wez wtyczke od przeplywomeirza odlacz i posluchaj czu praca silnika sie zmienia... |
I jak to zrobisz to musisz na 100% podłączyć do komp. i robić reset bo będzie ci wywalał błąd że przepływomierz ci nie prawidłowo działa
Nie proponuje takich testów
arekkera - 2007-05-02, 09:20
jesliby Ci sie chcialo to mioglbys podskoczyc do jasla, na ul jana pawla II jest swerwis- AUTO MARLON SERWIS, moj braciszek ma tam praktyke i mowil ze za podpiecie do kompa biora 30 zl. to jest numer tam: 0134480003.
OrzeL - 2007-05-03, 13:26
Ja miałem taki problem. Momentami było tak że ja mu do dechy a on szedł jak kciał... przyspieszenie prawie zerowe. Pojechałem do mechanika. Podłączyl komputer i wykazało że zapłon sie przestawił i coś z powietrzem,ustawili mi zapłon, wymienili przepływomierz na inny używany (250zł) i kazali przegonić troche Ventke, od tamtej pory idzie jak burza Ten stary przepływomierz mam więc jakby ktoś był chętny to za stówke opchne
|
|